Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2020

Άγρια τσαπού και +5 ο Θρύλος! ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 0-1 (πρωτάθλημα)


Μεγάλη νίκη για τον Θρύλο μέσα στο εξοχικό του! Μια μεγάλη νίκη κόντρα σε ένα ολόκληρο σύστημα της ''εξυγίανσης'' που τα δύο τελευταία χρόνια κάνει τα αίσχη υπέρ της ομάδας του Ιβάν Σαββίδη!
Ο Ολυμπιακός έδειξε απίστευτο πάθος και πυγμή μέσα στην ζούγκλα της Τούμπας, πήρε ένα μεγάλο διπλό, ένα διπλό τίτλου!
Πλέον οι ερυθρόλευκοι βρίσκονται στο +5 από την ομάδα της Θεσσαλονίκης και πλέον απομένει μία αγωνιστική πριν το φινάλε της κανονικής περιόδου και ακολουθούν τα πλέι οφ του πρωταθλήματος!
Βέβαια τίποτα ακόμα δεν έχει τελειώσει, αλλά σίγουρα το +5 δίνει ένα τεράστιο προβάδισμα στους ερυθρόλευκους ενόψει της συνέχειας του πρωταθλήματος!
Ο Ολυμπιακός δεν απειλήθηκε σχεδόν καθόλου από την ομάδα του Φερέιρα και θα μπορούσε να πετύχει και άλλα γκολ, καθώς είχε δοκάρι με τον Ελ Αραμπί στο 42' και αν είχε καλύτερες επιλογές στην τελική πάσα θα μπορούσε να ήταν περισσότερο απειλητικός. Αλλά τέλος καλό όλα καλά οι Πειραιώτες πήραν την νίκη και βούλωσαν πολλά στόματα.
Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε το ντέρμπι με τον Σα κάτω από τα δοκάρια, Σεμέδο και Μπα στο κέντρο της άμυνας, Τσιμίκα και Ομάρ στα αμυντικά άκρα, Γκιγιέρμε, Μπουχαλάκη και Καμαρά στο κέντρο, Βαλμπουενά, Ραντζέλοβιτς και Ελ Αραμπί στην επίθεση.
Πρώτη καλή ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ στο 18', με τον Πέλκα να σουτάρει, η μπάλα βρήκε στο κεφάλι του Σφιντέρσκι, αλλάζει πορεία και καταλήγει άουτ. Στο 24' σουτ του Τσιμίκα η μπάλα βγήκε άουτ. Στο 32' η κεφαλιά του Βαρέλα πέρασε ψηλά άουτ. Στο 36' ο Σεμέδο με σωτήριο τάκλιν αποσοβεί το κίνδυνο για την ομάδα του. Στο 42' τεράστια ευκαιρία για τον Ολυμπιακό, όταν μετά από σέντρα του Βαλμπουενά, ο Ελ Αραμπί έκανε γυριστό σουτ με την μπάλα να βρίσκει στο οριζόντιο δοκάρι και να φεύγει άουτ. Τέλος πρώτου ημιχρόνου με τις δύο ομάδες ισόπαλες στο 0-0.
Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου ο Ολυμπιακός ανοίγει το σκορ και παγώνει την Τούμπα. Εξαιρετική ενέργεια από τον Τσιμίκα που πέρασε σαν σταματημένους του παίχτες του ΠΑΟΚ, ο αριστερός μπακ του Ολυμπιακού έπιασε το σουτ, ο Πασχαλάκης απέκρουσε προσωρινά, ο Ραντζέλοβιτς πρόλαβε την μπάλα πριν να βγει άουτ την γύρισε πάνω στον Γιαννούλη με την μπάλα να προσκρούει πάνω του και να καταλήγει στα δίκτυα της ομάδας του για το 0-1. Στο 52' ο ΠΑΟΚ πετυχαίνει γκολ το οποίο όμως ακυρώνεται ως οφσάιντ με την υπόδειξη του VAR. Στο 58' ο Γκιγιέρμε κάνει το μακρινό σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε ψηλά άουτ. Στο 71' ο Καμαρά κλέβει εξαιρετικά την μπάλα, πιάνει το μακρινό σουτ, με τον Πασχαλάκη να αποκρούει. Στο 77' σκάψιμο της μπάλας από τον Μπίσεσβαρ με τον Ελ Καντουρί να βγαίνει στην πλάτη της άμυνας των παικτών του Ολυμπιακού αλλά να πιάνει αέρα στο σουτ που επιχείρησε. Στο 82' κεφαλιά του Βαρελά ύστερα από κόρνερ, η μπάλα πέρασε άουτ.
Τελικό σκορ 0-1 με τον Ολυμπιακό να παίρνει μια μεγάλη νίκη, μια νίκη τίτλου. Επόμενη αναμέτρηση για τον Ολυμπιακό κόντρα στην Άρσεναλ στο Λονδίνο την ερχόμενη Πέμπτη για τον επαναληπτικό αγώνα της φάσης των ''32'' του Europa League.

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Βιεϊρίνια, Ίνγκασον, Βαρέλα, Γιαννούλης, Μίσιτς, Μαουρίσιο (75′ Ελ Καντουρί), Λημνιός (82′ Λάμπρου), Μπίσεσβαρ, Πέλκας (64′ Ακπομ), Σφιντέρσκι.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σα, Σεμέδο, Μπα, Τσιμίκας, Ομάρ, Γκιγιέρμε, Μπουχαλάκης, Καμαρά, Βαλμπουενά (91′ Γκασπάρ), Ραντζέλοβιτς (83′ Μασούρας), Ελ Αραμπί (69′ Χασάν).

Η βαθμολογία των παιχτών:

Σα -7
Ομάρ -7
Σεμέδο -8
Μπα -8
Τσιμίκας -9
Καμαρά -7
Γκιγιέρμε -7
Μπουχαλάκης -7
Βαλμπουενά -8
Ραντζέλοβιτς -8
Ελ Αραμπί -7

Χασάν -6
Μασούρας -6
Γκασπάρ -

Προπονητής:

Πέδρο Μαρτίνς -9



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου