Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2020

Του Μαρτίνς την ομαδάρα την λένε Ολυμπιακάρα! Η μεγαλύτερη πρόκριση στην ιστορία του Ολυμπιακού! Άρσεναλ-Ολυμπιακός 1-2 (Europa League)

ΕΠΟΣ! Του Μαρτίνς την ομαδάρα την λένε Ολυμπιακάρα! Ο Ολυμπιακός πέτυχε την μεγαλύτερη πρόκριση στην ιστορία του! Οι ερυθρόλευκοι νίκησαν 1-2 στην παράταση την Άρσεναλ και παρότι είχαν χάσει 0-1 στο ''Γ. Καραϊσκάκης'' πέτυχαν μια επική ανατροπή, μια ανατροπή για την οποία θα μιλάει αύριο ολόκληρη η Ευρώπη!
Οι Πειραιώτες πάτησαν στην κυριολεξία την αγγλική ομάδα και με δύο γκολ από τους Σισέ και Ελ Αραμπί έφτασαν στο θαύμα! Ένα θαύμα που γίνεται ακόμη μεγαλύτερο αν αναλογιστούμε ότι ο Ολυμπιακός δέχτηκε γκολ στο 113' από εξαιρετικό ανάποδο ψαλιδάκι του Ομπαμεγιάνγκ και παρόλα αυτά πέτυχε το χρυσό γκολ της πρόκρισης στο 119' με τον Ελ Αραμπί ύστερα από ασίστ του Μασούρα που είχε περάσει ως αλλαγή στο παιχνίδι αποδεικνύοντας πόσο μέταλλο έχει αυτή η ομαδάρα.
Ο Ολυμπιακός μάλιστα είχε και δοκάρι στο 109' με τον Μασούρα, αλλά το εντυπωσιακό πλασέ του Έλληνα μεσοεπιθετικού σταμάτησε στην πάνω μεριά του οριζόντιο δοκαριού.
Ο Ολυμπιακός είχε σήμερα απουσίες όπως αυτή του τιμωρημένου Σεμέδου, όπως αυτή του τραυματία Σουντανί, καθώς και του Φορτούνη, αλλά είχε άλλους παίχτες από πίσω που δεν μάσησαν και έγραψαν μια χρυσή σελίδα για τον σύλλογο.
Ο Ολυμπιακός πέτυχε μια σπουδαία νίκη και ίσως αυτή να είναι η μεγαλύτερη στην ιστορία του.
Οι ερυθρόλευκοι πέτυχαν την πρόκριση και αύριο περιμένουν τον αντίπαλο τους στην κλήρωση της Νιόν για την φάση των ''16'' της διοργάνωσης.
Όσον αφορά τον κόσμο ότι και να πούμε είναι λίγο. 6.500 οπαδοί του Ολυμπιακού έκαναν ένα μικρό ''Γ. Καραϊσκάκης'' το Έμιρειτς και ακούγονταν πολύ περισσότερο σε όλη την διάρκεια του παιχνιδιού από αυτούς της Άρσεναλ. 
Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε στο Λονδίνο με το γνώριμο σχήμα του, με Σα κάτω από τα δοκάρια, Μπα και Σισέ στο κέντρο της άμυνας, Ομάρ και Τσιμίκα στα αμυντικά άκρα, τριάδα στο κέντρο με Γκιγιέρμε, Μπουχαλάκη και Καμαρά, Βαλμπουενά και Ραντζέλοβιτς στα εξτρέμ, Ελ Αραμπί στην επίθεση.
Οι δύο ομάδες έκαναν ένα παιχνίδι κατοχής στο πρώτο εικοσάλεπτο δίχως να δημιουργήσουν καμία αξιόλογη φάση. Η πρώτη καλή ευκαιρία δημιουργήθηκε στο 22' όταν το φάουλ του Πέπε έφυγε λίγο άουτ. Στο 36' πρώτη καλή ευκαιρία για τον Ολυμπιακό με τον Καμαρά το σουτ του οποίο πέρασε λίγο άουτ το κάθετο δοκάρι του Λένο. Στο 41' σουτ του Ελ Αραμπί μέσα στην περιοχή η μπάλα πέρασε άουτ. Τέλος πρώτου ημιχρόνου 0-0 για τις δύο ομάδες.
Στο δεύτερο ημίχρονο οι ερυθρόλευκοι πέτυχαν πολύ νωρίς το γκολ που ζητούσαν και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να αλλάξει όλη η ροή του αγώνα. Στο 53' ο Ολυμπιακός πέτυχε το γκολ παγώνοντας το Έμιρειτς. Εκτέλεση κόρνερ του Βαλμπουενά καρφωτή κεφαλιά του Σισέ και η μπάλα στα δίκτυα του Λένο. Στο 57' εξαιρετική προσπάθεια του Τσιμίκα που έπιασε το σουτ εκτός περιοχής με τον Λένο να αποκρούει εντυπωσιακά σε κόρνερ. Στο 59' σουτ του Τσάκα η μπάλα έφυγε άουτ. Στο 76' ο Πεπέ έπιασε το δυνατό σουτ, με το Σα να αποκρούει εντυπωσιακά. Στο 81' λάθος του Σισέ στην άμυνα, αλλά ευτυχώς για τον Ολυμπιακό ο Λακαζέτ έστειλε την μπάλα άουτ. Στο 85' γυριστό σουτ του Τσάκα γυριστό σουτ του Τσάκα ύστερα από εκτέλεση κόρνερ, μπλόκαρε ο Σα. Στο 88' η κεφαλιά του Νταβίντ Λουίζ πέρασε άουτ. Στο 91' κόρνερ του Μασούρα πιάνει την κεφαλιά ο Μπα και η μπάλα πέρασε άουτ. Τέλος της κανονικής διάρκειας του παιχνιδιού με τον Ολυμπιακό μπροστά στο σκορ με 0-1.
Στην παράταση ο Ολυμπιακός και πιο συγκεκριμένα στο 103' έκανε την πρώτη καλή ευκαιρία του στο παιχνίδι με τον Γκασπάρ, αλλά το σουτ του πέρασε ψηλά άουτ. Στο 109' τεράστια ευκαιρία για τον Ολυμπιακό, αλλά το πλασέ του Μασούρα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι της Άρσεναλ. Στο 113' η Άρσεναλ έφτασε στην ισοφάριση με εξαιρετικό ανάποδο ψαλιδάκι του Ομπαμεγιάνγκ. Στο 119' ο Ολυμπιακός κάνει το θαύμα και πετυχαίνει το γκολ της πρόκρισης με τον Ελ Αραμπί. Ο Μαροκινός φορ με προβολή στέλνει την μπάλα στα δίκτυα ύστερα από εξαιρετική ασίστ του Μασούρα. Στο 123' ο Ομπαμεγιάνγκ χάνει την ευκαιρία του αγώνα όταν μετά από κόντρες η μπάλα καταλήγει σε αυτόν, αλλά στέλνει την μπάλα άουτ με σουτ από την μικρή περιοχή.
Τελικό σκορ 0-1 και οι ερυθρόλευκοι προκρίνονται στους ''16'' του Europa League.
Επόμενη αναμέτρηση για τον Ολυμπιακό κόντρα στον Παναιτωλικό για την τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος, στο ''Γ. Καραϊσκάκης'' την ερχόμενη Κυριακή.

ΑΡΣΕΝΑΛ: Λένο, Μπεγιερίν (84’ Γουίλοκ), Σακά, Λουίζ, Μουστάφι (103’ Παπασταθόπουλος), Σεμπάλος (72’ Τορέϊρα), Τσάκα, Οζίλ, Πεπέ, Ομπαμεγιάνγκ, Λακαζέτ (106’ Μαρτινέλι).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σα, Μπα, Σισέ, Ομάρ, Τσιμίκας (114′ Λοβέρα), Γκιγιέρμε (117′ Παπαδόπουλος), Μπουχαλάκης, Καμαρά, Βαλμπουενά (86’ Γκασπάρ), Ραντζέλοβιτς (77’ Μασούρας), Ελ Αραμπί.

Η βαθμολογία των παιχτών:

Σα -9
Ομάρ -8
Μπα -8
Σισέ -9
Τσιμίκας -9
Γκιγιέρμε -8
Μπουχαλάκης -8
Καμαρά -8
Βαλμπουενά -9
Ραντζέλοβιτς -8
Ελ Αραμπί -10

Μασούρας -9
Γκασπάρ -8
Λοβέρα -
Παπαδόπουλος -

Προπονητής:

Πέδρο Μαρτίνς -10



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου