Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2020

Έριξε τεσσάρα ο Θρύλος στην επιστροφή του αρχηγού! Ολυμπιακός-Καλαμάτα 4-1 (κύπελλο)


Εύκολα και άνετα στην οκτάδα του κυπέλλου Ελλάδος ο Ολυμπιακός. Οι ερυθρόλευκοι επικράτησαν 4-1 της Καλαμάτας στην επιστροφή του αρχηγού τους στην αγωνιστική δράση.
Οι Πειραιώτες σε συνδυασμό με το 0-2 του πρώτου αγώνα στην Καλαμάτα, πήραν άνετα την πρόκριση για τα προημιτελικά της διοργάνωσης, όπου στις 23/1 θα μάθουν και τον υποψήφιο αντίπαλο τους.
Οι ερυθρόλευκοι οι οποίοι και παρατάχθηκαν με πολλές αλλαγές στον αγωνιστικό χώρο πέτυχαν τέσσερα γκολ, με σκόρερ τους Λοβέρα και Γκερέρο που πέτυχαν από δύο έκαστος. Αυτά τα γκολ ήταν και και τα πρώτα για τον Λοβέρα με την ερυθρόλευκη φανέλα.
Παράλληλα ντεμπούτο με την ερυθρόλευκη φανέλα έκανε και ο 17χρονος Λιάτσος που μπήκε ως αλλαγή στο 68', στην θέση του Χριστοδουλόπουλου.
Παρών για πρώτη φορά στο ''Γ. Καραϊσκάκης'' για την φετινή χρονιά έδωσε ο κόσμος του Ολυμπιακού, μιας και είχαν μεσολαβήσει οι δύο αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών.
Ο Πέδρο Μαρτίνς ξεκίνησε τον επαναληπτικό με την Καλαμάτα με τον Αλέν κάτω από τα δοκάρια, τον Σισέ με τον Μάρκοβιτς στο κέντρο της άμυνας, τον Κούτρη με τον Ομάρ στα αμυντικά άκρα, στο κέντρο τους Ξενιτίδη, Μεριά και Λοβέρα, Λάζαρο και Ραντζέλοβιτς στα εξτρέμ και τον Γκερέρο στην επίθεση.
Ο Ολυμπιακός άνοιξε το σκορ μόλις στο 3' μετά από κλέψιμο του Λοβέρα και ωραία ατομική του προσπάθεια. Στο 16' σουτ του Πετσίτη εκτός περιοχής μπλόκαρε εύκολα ο Αλέν. Στο 17' δεύτερο γκολ για τους ερυθρόλευκους. Ο Χριστοδουλόπουλος βρήκε πολύ ωραία με κάθετη πάσα τον Κούτρη και αυτός με την μία βρήκε τον Γκερέρο ο οποίος και διπλασίασε τα τέρματα των ερυθρόλευκων. Ένα γκολ που έψαχνε πολύ καιρό ο Ισπανός φορ του Ολυμπιακού. Στο 19' σουτ του Μπουσμπίμπα εκτός περιοχής μπλόκαρε πολύ ωραία ο Αλέν. Στο 30' ωραίο φάουλ του Λοβέρα έδιωξε στην γωνία του τέρματος του ο Κασωτάκης. Στο 34' σουτ του Ραντζέλοβιτς μέσα από την περιοχή η μπάλα πέρασε λίγο άουτ. Στο 41' φάουλ του Τριανταφυλλάκη έδιωξε ενστικτωδώς ο Αλέν. Τέλος πρώτου ημιχρόνου 2-0 υπέρ των ερυθρόλευκων.
Στο δεύτερο ημίχρονο οι ερυθρόλευκοι μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι και πέτυχαν και τρίτο γκολ στο 50'. Ο Χριστοδουλόπουλος κινήθηκε ωραία στην περιοχή της Καλαμάτας έβγαλε μπαλιά για τον Γκερέρο που με ωραίο σουτ έστειλε την μπάλα στα δίκτυα του Κασωτάκη. Στο 52' μπήκε στον αγωνιστικό χώρο ο Κώστας Φορτούνης και ο οποίος γνώρισε την αποθέωση από τον κόσμο του Ολυμπιακού.  Στο 63' πολύ ωραίο σουτ εκτός περιοχής του Φορτούνη έδιωξε ο Κασωτάκης. Στο 66' η Καλαμάτα πέτυχε το γκολ της τιμής με ατομική προσπάθεια του Ιντρίσι. Στο 68' οι ερυθρόλευκοι απάντησαν στο γκολ της Καλαμάτας με ένα εξαιρετικό κεραυνό του Λοβέρα από 35 μέτρα, ανεβάζοντας το δείκτη του σκορ στο 4-1. Στο 93' σουτ του Αλεξόπουλου έδιωξε σε κόρνερ ο Αλέν.
Τελικό σκορ 4-1 και επόμενη αναμέτρηση για τον Ολυμπιακό κόντρα στον Άρη εντός έδρας την ερχόμενη Κυριακή.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Αλέν, Σισέ, Μάρκοβιτς (58' Γκιγιέρμε), Κούτρης, Ομάρ, Ξενιτίδης, Μεριά, Λοβέρα, Χριστοδουλόπουλος (68' Λιάτσος), Ραντζέλοβιτς (53' Φορτούνης), Γκερέρο.

ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Κασωτάκης, Γαλούπης, Νασέρ, Ζαχαρόπουλος, Ιντρίσι, Πανάγου, Πέεβ (65' Οσμάναγκιτς), Μπουσμπίμπα (63' Αλεξόπουλος), Καντούτσης, Πετσίτης (55' Ηλιόπουλος),  Τριανταφυλλάκης.

Η βαθμολογία των παιχτών:

Αλέν -6
Ομάρ -6
Σισέ -6
Μάρκοβιτς -6
Κούτρης -8
Ξενιτίδης -7
Μεριά -7
Λοβέρα -9
Χριστοδουλόπουλος -8
Ραντζέλοβιτς -7
Γκερέρο -9

Φορτούνης -7
Γκιγιέρμε -7
Λιάτσος -7

Προπονητής:

Πέδρο Μαρτίνς -8


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου