Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2020

Ήταν καλύτερος αλλά δεν μπόρεσε να πάρει την νίκη! ΑΕΚ-Ολυμπιακός 0-0 (πρωτάθλημα)


Ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος από την ΑΕΚ, αλλά δεν μπόρεσε να πάρει την νίκη για την 21η αγωνιστική του πρωταθλήματος.
Οι ερυθρόλευκοι ήταν οι απόλυτοι κυρίαρχοι σε ότι αφορά την κατοχή μπάλας αφού είχαν 61% την κατοχή της έναντι 39% της ΑΕΚ. Παράλληλα είχαν 8 κόρνερ έναντι 3 της ΑΕΚ, αλλά δεν μπόρεσαν να εκμεταλλευτούν κανένα εξ΄αυτών.
Μεγαλύτερη ευκαιρία του Ολυμπιακού στο 62' της αναμέτρησης με το δοκάρι του Γκιγιέρμε.
Η ΑΕΚ τελείωσε το παιχνίδι με δέκα παίχτες, καθώς αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη ο Σιμόες στο 87' σε μαρκάρισμα στον Βαλμπουενά.
Άργησε λίγο σε ότι αφορά τις αλλαγές ο Πέδρο Μαρτίνς, καθώς πέρασε στο 82' τον Σουντανί και στο 90' τον Φορτούνη.
Σχετικά καλή η διαιτησία του Γιουγκ ο οποίος απέφυγε το μεγάλο λάθος, αλλά θα μπορούσε να δώσει κάποιες παραπάνω κίτρινες σε μαρκαρίσματα των παιχτών της ΑΕΚ και να δώσει 1-2 λεπτά παραπάνω καθυστερήσεις στον αγώνα.
Ο Ολυμπιακός είναι ακόμα πρώτος στην βαθμολογία με 52 βαθμούς, όμως ο ΠΑΟΚ έχει έναν αγώνα λιγότερο και αύριο παίζει με τον Βόλο. Όποτε...
Οι ερυθρόλευκοι ξεκίνησαν τον αγώνα με τους Σα κάτω από τα δοκάρια, Σισέ και Μπα στο κέντρο της άμυνας, Τσιμίκα και Ομάρ στα αμυντικά άκρα. Γκιγιέρμε, Μπουχαλάκη και Καμαρά στο κέντρο, Βαλμπουενά, Μασούρα και Ελ Αραμπί στην επίθεση.
Πρώτη μεγάλη ευκαιρία για τον Ολυμπιακό στον αγώνα μόλις στο 4'. Ο Μασούρας έβγαλε μόνο του τον Μπουχαλάκη απέναντι στον Μπάρκα, αλλά ο διεθνής μέσος του Ολυμπιακού δεν μπόρεσε να νικήσει τον τερματοφύλακα της ΑΕΚ. Στο 9' πάσα του Μασούρα στον Ελ Αραμπί, αλλά ο Μαροκινός φορ δεν έπιασε όπως θα ήθελε την προβολή από την μικρή περιοχή. Στο 12' σουτ του Κριστίτσιτς η μπάλα κατέληξε άουτ. Στο 15' σουτ του Γκιγιέρμε η μπάλα κατέληξε επίσης άουτ. Στο 41' νέα καλή ευκαιρία για την ΑΕΚ με το σουτ του Κριστίτσιτς να καταλήγει άουτ. Τέλος πρώτου ημιχρόνου 0-0 για τις δύο ομάδες.
Στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΚ μπήκε πιο δυνατά στον αγώνα και έχασε μια πολύ καλή ευκαιρία με τον Λιβάγια. Ο Μάνταλος έπαιξε έξυπνα το φάουλ που κέρδισε η ΑΕΚ κόβοντας την μπάλα για τον Λιβάγια, αυτός έκανε το σουτ με το αριστερό, όμως ο Σα έδιωξε με τα πόδια κρατώντας το μηδέν. Στο 53' στην αντεπίθεση ο Ολυμπιακός με τον Μπουχαλάκη, ο οποίος δοκίμασε το σουτ, αλλά ο Βράνιες έδιωξε σε κόρνερ. Στο 54' σουτ του Ολιβέϊρα υπό την πίεση του Μπα, πέρασε άουτ. Στο 55' σουτ του Μπουχαλάκη μπλόκαρε εύκολα ο Μπάρκας. Στο 62' δοκάρι για τον Ολυμπιακό με τον Γκιγιέρμε. Εκτέλεση φάουλ του Βαλμπουενά, ο Βράνιες έδιωξε πάνω στον Γκιγιέρμε, ο οποίος με την μία έκανε το σουτ όπως η μπάλα βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι και απομακρύνθηκε. Στο 65' του Βέρντε η μπάλα έφυγε άουτ.
Τελικό σκορ 0-0 με τον Ολυμπιακό να αφήνει δύο βαθμούς στο ΟΑΚΑ. Επόμενη αναμέτρηση για τους ερυθρόλευκους κόντρα στην Ξάνθη το ερχόμενο Σάββατο στο ''Γ. Καραϊσκάκης''.

Η βαθμολογία των παιχτών:

Σα -8
Ομάρ -6
Μπα -6
Σισέ -7
Τσιμίκας -8
Γκιγιέρμε -7
Μπουχαλάκης -8
Καμαρά -6
Βαλμπουενά -6
Μασούρας -7
Ελ Αραμπί -6

Λοβέρα -5
Σουντανί -5
Φορτούνης -

Προπονητής:

Πέδρο Μαρτίνς -7

Κίτρινες: Σιμόες – Μασούρας

Κόκκινη: Σιμόες

ΑΕΚ: Μπάρκας, Μπακάκης, Βράνιες, Οικονόμου, Λόπες, Σιμόες, Σιμάνσκι (31’ Ολιβέϊρα), Κριστίτσιτς, Βέρντε (77’ Αλμπάνης), Λιβάγια (89’ Σβάρνας), Μάνταλος.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σα, Σισέ, Μπα, Ομάρ, Τσιμίκας, Γκιγιέρμε, Μπουχαλάκης, Καμαρά (82’ Σουντανί), Βαλμπουενά (90′ Φορτούνης), Μασούρας (67’ Λοβέρα), Ελ Αραμπί.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου