Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2019

Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών!

Μαρτίνς: «Είναι σημαντικό να μας βλέπουν οι αντίπαλοι πρώτους»
Ο Ολυμπιακός επικράτησε 2-0 του Ατρόμητου για την 10η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Οι ερυθρόλευκοι ήταν πολύ ανώτεροι από τους αντιπάλους τους, αλλά μία η αστοχία και μία ο ''εξυγιαντής'' Σκουλάς στέρησαν από τους ερυθρόλευκους και από άλλα γκολ. Δείτε τι δήλωσαν μετά το τέλος του αγώνα ο Πέδρο Μαρτίνς, αλλά και οι παίχτες της ομάδας.

Πέδρο Μαρτίνς.

Μαρτίνς: «Είναι σημαντικό να μας βλέπουν οι αντίπαλοι πρώτους»
Το τι σημαίνει για εκείνον η επιστροφή του Ολυμπιακού στην κορυφή και το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ που έρχεται: Πριν από τον ΠΑΟΚ μεσολαβεί ο Πανιώνιος. Οπότε είναι μακρινό το ματς αυτό. Σήμερα ήταν δύσκολος ο αγώνας επειδή προερχόμασταν από το ματς με την Μπάγερν. Σήμερα ήμασταν η ομάδα με τις πιο πολλές ευκαιρίες. Είχαμε πολλές φάσεις και νίκησε η πιο καλή ομάδα. Αντιμετωπίσαμε μία ομάδα που έπαιξε κλειστά. Ο Ατρόμητος βασίστηκε στις αντεπιθέσεις. Εμείς όμως είχαμε υπομονή και εκμεταλλευτήκαμε τις ευκαιρίες μας.
 
Το ότι ο Ολυμπιακός ήταν επιθετικός και σοβαρός: Πράγματι μαζί με την υπομονή είναι αυτά τα στοιχεία που είπατε. Αυτό είναι το παιχνίδι που μας χαρακτηρίζει.
 
Τους Σουντανί και Ελ Αραμπί που γύρισαν στις Εθνικές τους: Ναι είναι αποτέλεσμα της δουλειάς τους. Έχουν βελτιωθεί και εξελιχθεί σε μία ομάδα που δουλεύει καταπληκτικά. Δεν ήταν κάτι εύκολο. Είμαστε περήφανοι ως προς το μερίδιο που μας αναλογεί και προπονούνται και παίζουν σε μία πολύ καλή ομάδα.
 
Τις θέσεις του Σουντανί και το εάν είναι πιο αποτελεσματικός στην κορυφή της επίθεσης: Το δικό μας παιχνίδι αποτελεί βάθος των ακραίων. Όταν παίζει στην επίθεση όμως έχει την κινητικότητα και για αυτό έρχεται και η αποτελεσματικότητα. Όταν αγωνίζεται μπροστά μας βοηθάει περισσότερο γιατί δεν έχει το βάθος που θέλουμε για τους ακραίους. Ο Σουντανί ως επιθετικός είναι πιο αποτελεσματικός.
 
Τους τραυματίες: Για τον Λάζαρο γνωρίζουμε πως προέρχεται από σοβαρό τραυματισμό και γύρισε τώρα. Επίσης για τον Φορτούνη το ξέρουμε όλοι το τι ισχύει. Φανταζόμαστε ότι λέτε για τον Βαλμπουενά. Δεν έχει κάτι σοβαρό και θα είναι διαθέσιμος στο επόμενο ματς. Ο Λάζαρος δεν είναι ακόμα σε καλή αγωνιστική κατάσταση. Πρέπει να δουλέψει πολύ γιατί ακόμα δεν έχει το επίπεδο με τους ανταγωνιστές της θέσης του.
 
Τους διεθνείς που παίζουν συνέχεια και στον Ολυμπιακό και είναι 13 τον αριθμό: Είναι πονοκέφαλος γιατί δεν θα έχουμε παίκτες για την προπόνηση. Είμαστε περήφανοι που όλοι παρακολουθούν τους παίκτες μας όμως από την άλλη δεν θα έχουμε παίκτες να κάνουμε προπόνηση.

Ντανιέλ Ποντένσε.

«Επειδή είμαι δεύτερη χρονιά εδώ και έχω παίξει σε όλα τα ματς, ένιωσα ότι ήταν ευθύνη μου να ανεβάσω την ομάδα και να την οδηγήσω σε ένα θετικό αποτέλεσμα».

Ανδρέας Μπουχαλάκης.

«Ο σκόρερ παίρνει πάντα τα εύσημα περισσότερο. Το σημαντικό, όμως, είναι ότι κέρδισε η ομάδα. Νομίζω, ότι ακόμα και στο πρώτο ημίχρονο, αν και δεν σκοράραμε, δημιουργήσαμε κάποιες ευκαιρίες και όσο περνούσε η ώρα, πιεστήκαμε λίγο. Στο δεύτερο, ωστόσο, ηρεμήσαμε, παίξαμε κάτω την μπάλα, δημιουργήσαμε περισσότερες ευκαιρίες και καταφέραμε να σκοράρουμε δύο γκολ. Και νομίζω, ότι εκεί, τελείωσαν τα πράγματα!».
Για την υπομονή που έδειξε ο Ολυμπιακός στο παιχνίδι:
«Προσπαθήσαμε να πιέσουμε και είχαμε υπομονή στο παιχνίδι μας, για αυτό και καταφέραμε να τους ανοίξουμε. Και από εκεί και πέρα, νομίζω έγιναν πιο εύκολα τα πράγματα για εμάς!»
Για τη δύναμη του κόσμου του Ολυμπιακού:
«Στο Καραϊσκάκη ξέρουμε, ότι πρέπει να μπαίνουμε δυνατά στο παιχνίδι. Ξέρουμε, ότι το παιχνίδι θα κινείται ανάλογα με το ρυθμό που του δίνουμε εμείς! Προσπαθήσαμε να δώσουμε ρυθμό και τα καταφέραμε».
Για την ετοιμότητα και τις υψηλές απαιτήσεις που υπάρχουν:
«Είμαστε επαγγελματίες, ο καθένας θα πρέπει να είναι έτοιμος κάθε στιγμή. Πλεόν, δεν γίνεται αλλιώς, έτσι είναι το ποδόσφαιρο, οι απαιτήσεις με Ελλάδα και Ευρώπη. Όλοι πρέπει να είναι έτοιμοι, κάθε στιγμή, στην κατάσταση που πρέπει και να δώσει το 100%».
Για το β’ ημίχρονο κόντρα στον Ατρόμητο:
«Το σημαντικό είναι, ότι απολαύσαμε στο δεύτερο ημίχρονο. Είχαμε όρεξη, προσπαθήσαμε να παίξουμε, να μη διώξουμε την μπάλα. Ακόμα και όταν μείναμε με 10 παίκτες, νομίζω ότι το καταφέραμε σε πολύ μεγάλο βαθμό».
Για την κλήση του στην εθνική ομάδα:
«Είναι πολύ σημαντικό και είναι σημαντικό για όλες τις ομάδες να έχουν Έλληνες παίκτες! Πρέπει, κατά τη γνώμη μου, να γίνονται όλο και περισσότεροι, γιατί υπάρχει η διάθεση, αλλά και η ποιότητα. Γνωρίζουμε, ότι μετά τη διακοπή, αν εξαιρέσουμε τη διακοπή των Χριστουγέννων, τα παιχνίδια συνεχίζουν να είναι πάρα πολλά και τα περισσότερα σε κοντινό χρόνο. Ελπίζω τα παιδιά να ξεκουραστούν αυτές τις ημέρες, να γυρίσουν πρώτα από όλα υγιείς, να κάνουν ό,τι καλύτερο με τις Εθνικές τους ομάδες και από την άλλη βδομάδα, να ξεκινήσουμε, γιατί η συνέχεια είναι απαιτητική. Κοιτάζω παίκτες υψηλού επιπέδου, για να παίρνω τα θετικά στοιχεία και να τα προσθέτω όσο μπορώ στο παιχνίδι μου. Σκοπός μου είναι να βελτιώνομαι παιχνίδι με παιχνίδι και φορά με τη φορά».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου