Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2019

Ήταν άξιος της μοίρας του! Πανιώνιος-Ολυμπιακός 1-1 (πρωτάθλημα)

Το πέναλτι που δεν έδωσε υπέρ του Ολυμπιακού ο Κομίνης! (vid)
Τα θέλε και τα πάθε! Ο Ολυμπιακός αναδείχθηκε ισόπαλος 1-1 με τον Πανιώνιο σε ένα παιχνίδι όπου είχε 23 τελικές προσπάθειες, 14 κόρνερ και 75% κατοχή της μπάλας. Ένα παιχνίδι που αντί για 0-4, έληξε 1-1 και χάθηκαν δύο πολύτιμοι βαθμοί ενόψει της συνέχειας. Χάθηκε ένα παιχνίδι από αυτά που δεν χάνονται και σε αυτό έχουν μεγάλη ευθύνη οι παίχτες του Ολυμπιακού που δεν τελείωσαν το παιχνίδι με ένα ακόμη γκολ, παρά τις ευκαιρίες που δημιούργησαν στον αγώνα.
Τώρα ακολουθούν οι αγώνες ''τελικοί'' με Τότεναμ και ΠΑΟΚ για το Champions League και την Super League αντίστοιχα.
Σκόρερ του Ολυμπιακού ο Βαλμπουενά με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στο 55', ενώ ισοφάρισε για τους Νεοσμυρνιώτες ο Εμμανουηλίδης στο 88'.
Έκανε πάλι τα δικά της η ''εξυγίανση''! Ο Κομίνης δεν έδειξε πέναλτι σε τράβηγμα του Μπουχαλάκη από τον Γιάννη Μασούρα στο 49'.
Ο Πέδρο Μαρτίνς παρέταξε τον Ολυμπιακό με διάταξη 4-4-1-1 με τον Σα κάτω από τα δοκάρια, τους Γκασπάρ, Τσιμίκα, Σεμέδο και Μεριά στην άμυνα, Μπουχαλάκη, Καμαρά στον άξονα, Λοβέρα και Ποντένσε στα άκρα, Σουντανί και Γκερέρο στην επίθεση.
Πρώτη καλή ευκαιρία για τον Ολυμπιακό στο 12' με τον Λοβέρα. Ο Αργεντινός έπιασε την κεφαλιά, αλλά ο Μαλέρμπ απέκρουσε. Στο 20' σουτ του Σουντανί η μπάλα πέρασε άουτ. Στο 23' ο Μπουχαλάκης έπιασε το σουτ,η μπάλα κόντραρε στον Ευαγγέλου και βγήκε κόρνερ. Στο 42' εξαιρετική προσπάθεια του Ποντένσε. Ο Πορτογάλος μεσοεπιθετικός πέρασε όποιον βρήκε μπροστά, αλλά το σουτ πέρασε μόλις άουτ, δίπλα από το δεξί δοκάρι του Μαλέρμπ. Στο 43' νέα μεγάλη ευκαιρία για τον Ολυμπιακό. Γύρισμα του Ποντένσε, κεφαλιά του Γκερέρο η μπάλα πέρασε ξυστά από το δεξί κάθετο δοκάρι του Μαλέρμπ. Τέλος πρώτου ημιχρόνου με τις δύο ομάδες ισόπαλες 0-0.
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκινάει με μία αλλαγή, καθώς την θέση του Λοβέρα παίρνει ο Βαλμπουενά. Ο Βαλμπουενά με τις κάθετες πάσες του έβαλε δύσκολα στην άμυνα του Πανιωνίου. Στο 47' οι ερυθρόλευκοι παραλίγο να ανοίξουν το σκορ με ...αυτογκόλ. Όταν η κεφαλιά του Παπαγεωργίου  πέρασε λίγο άουτ από το δοκάρι του τερματοφύλακα του Πανιωνίου. Στο 49' ο Κομίνης έκανε το ...θαύμα της ''εξυγίανσης'' καθώς δεν υπέδειξε πέναλτι σε τράβηγμα του Μπουχαλάκη από τον Μασούρα. Στο 55' οι Πειραιώτες κέρδισαν πέναλτι, όταν από σέντρα του Γκασπάρ η μπάλα βρήκε το χέρι του Παπανικολάου. Την εκτέλεση πέναλτι ανέλαβε ο Βαλμπουενά που άνοιξε και το σκορ. Στο 66' ύστερα από ωραία προσπάθεια του Ποντένσε η μπάλα κόντραρε στον Σταυρόπουλο και κατέληξε κόρνερ. Στο 79' χάθηκε η ευκαιρία για τον αγώνα για να τελειώσουν οι ερυθρόλευκοι το παιχνίδι. Πρώτα ο Μαλέρμπ έβγαλε το σουτ του Βαλμπουενά, με την μπάλα να καταλήγει στον Γκασπάρ που έκανε την προβολή σχεδόν προ κενής εστίας, στέλνοντας την μπάλα άουτ. Στο 87' και ενώ ο Ολυμπιακός είχε χάσει μεγάλη ευκαιρία με τον Μασούρα, στο ακριβώς επόμενο λεπτό ο Εμμανουηλίδης χόρεψε την άμυνα του Ολυμπιακού, φέρνοντας τον αγώνα στα ίσα. Στο 94' ο Σεμέδο δεν κατάφερε να βρει εξ επαφής την μπάλα, από κόρνερ του Βαλμπουενά και να την στείλει στα δίχτυα! Στο 95' ο Βαλμπουενά με εξαιρετική εκτέλεση φάουλ δεν μπόρεσε να νικήσει τον τερματοφύλακα του Πανιωνίου.
Τελικό σκορ 1-1 και επόμενη αναμέτρηση για τον Ολυμπιακό την ερχόμενη Τρίτη κόντρα στην Τότεναμ εκτός έδρας για την 5η αγωνιστική του Champions League.

Η βαθμολογία των παιχτών:

Σα -7
Γκασπάρ -6
Σεμέδο -5
Μεριά -6
Τσιμίκας -6
Καμαρά -6
Μπουχαλάκης -7
Ποντένσε -7
Σουντανί -5
Λοβέρα -6
Γκερέρο -5

Βαλμπουενά -8
Μασούρας -6
Ελ Αραμπί -

Προπονητής:

Πέδρο Μαρτίνς -6

Πανιώνιος: Μαλέρμπ, Παπαγεωργίου, Λυμπεράκης, Ευαγγέλου, Σταυρόπουλος, Παπανικολάου (80’ Εμμανουηλίδης), Κόρμπος, Οικονομίδης (87’ Γρίβας), Άρτσε, Αραμπούλι, Μασούρας Γιάννης (52’ Ουμάρ Καμαρά).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σα, Γκασπάρ, Σεμέδο, Μεριά, Τσιμίκας, Μπουχαλάκης, Καμαρά (91’ Ελ Αραμπί), Ποντένσε, Σουντανί (73’ Μασούρας Γιώργος), Λοβέρα (46’ Βαλμπουενά), Γκερέρο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου