Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2019

ΑΑΑΑΑΧ Κούλα! 4 για πλάκα σε ένα ημίχρονο! Ολυμπιακός-ΑΕΚ 4-1 (πρωτάθλημα)

Την ξεφτίλισε με τεσσάρα σε ένα ημίχρονο!!!
Αυτός είναι ο Θρύλος που γουστάρουμε και όλοι μας ονειρευόμαστε! Οι ερυθρόλευκοι αν και βρέθηκαν πίσω στο σκορ στο ημίχρονο,στο δεύτερο ήταν καταιγιστικοί και πέτυχαν μια εκθαμβωτική νίκη κόντρα στο αεκάκι.
Ο Ολυμπιακός επικράτησε της ΑΕΚ με 4-1 έχοντας ως σκόρερ τους Φορτούνη που πέτυχε δύο γκολ,τον Χασάν και τον Καμαρά. Από την ΑΕΚ σκόραρε ο Πόνσε ύστερα από λάθος της ερυθρόλευκης άμυνας.
Προκλητικοί σε όλο το παιχνίδι οι άνθρωποι της ΑΕΚ με πρώτο και καλύτερο τον Δημητριάδη, οι οποίοι όμως έλαβαν τις κατάλληλες απαντήσεις μέσα στο γήπεδο.
Φωτιά και λαύρα το ''Γ. Καραϊσκάκης'' από περίπου 30.000 θεατές,που στήριξαν την ομάδα από το πρώτο ως το τελευταίο λεπτό. Απίστευτη μαγκιά που έδειξε το σήμα του Θρύλου,στον προκλητικό Μπακασέτα σε μια αψιμαχία προς το τέλος του παιχνιδιού.
Στα αρνητικά του αγώνα ο τραυματισμός του Χριστοδουλόπουλου που σύμφωνα με πληροφορίες μπορεί να είναι και ρήξη χιαστών και ο Έλληνας εξτρέμ να χάσει το υπόλοιπο της σεζόν.
Ο Ολυμπιακός στο πρώτο ημίχρονο ήταν απλά τραγικός και ειδικά η αμυντική του τετράδα που έκανε το ένα λάθος πίσω από το άλλο. Η ΑΕΚ προηγήθηκε στο 3' από λάθος του Βούκοβιτς, ο Κλωναρίδης έκλεψε την μπάλα, έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Σα έκανε κακή απόκρουση και ο Πόνσε πλάσαρε σε κενή εστία. Στο 18' οι ερυθρόλευκοι έκαναν την πρώτη τους ευκαιρία στο παιχνίδι. Ο Μεριά κατέβασε την μπάλα,την οποία και πάσαρε στον Φορτούνη,αυτός έκανε την σέντρα για τον Ντίας,αλλά η κεφαλιά του πέρασε άουτ. Στο 22' ο Χασάν έκλεψε την μπάλα από τον Τσόσιτς,γύρισε για τον Φορτούνη που πλάσαρε άστοχα από πλεονεκτική θέση. Στο 25' μεγάλη απόκρουση του Σα, όταν σταμάτησε τον Μάνταλο που βρέθηκε σε θέση βολής. Στο 26' νέα μεγάλη επέμβαση του Σα σε σουτ του Μάνταλου. Στο 37' ο Σα απέτρεψε αυτογκόλ του Σισέ,διώχνοντας σε κόρνερ. Τέλος πρώτου ημιχρόνου με την ΑΕΚ μπροστά στο σκορ με 0-1.
Στο δεύτερο ημίχρονο η εικόνα του παιχνιδιού και με την είσοδο του Τοροσίδη,άλλαξε ριζικά υπέρ των Πειραιωτών. Στο 50' ήρθε η ισοφάριση για τον Ολυμπιακό με τον Καμαρά, ύστερα από φάση διαρκείας με τον Ποντένσε να κάνει το γυριστό, η μπάλα κόντραρε στα σώματα, στρώθηκε στον Καμαρά που με δυνατό σουτ την έστειλε την αριστερή γωνία του Μπάρκα. Στο 64' σέντρα του Φορτούνη,κεφαλιά του Χασάν η μπάλα άουτ. Στο 72' γκολ για τον Ολυμπιακό. Ο Φορτούνης έκλεψε την μπάλα αρκετά μέτρα έξω από την περιοχή, προχώρησε και όταν μπήκε σε αυτή με δυνατό σουτ με το αριστερό, έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του Μπάρκα. Στο 82' συνεργασία Ποντένσε,Φορτούνη,σουτ του Φορτούνη η μπάλα πάνω από την εστία του Μπάρκα. Στο 83' οι Πειραιώτες πετυχαίνουν και τρίτο γκολ. Γέμισμα του Τοροσίδη,ωραίο κατέβασμα της μπάλας από τον Ποντένσε που έστρωσε στον Χασάν και ο Αιγύπτιος φορ,έστειλε την μπάλα στα δίκτυα του Μπάρκα. Στο 87' και άλλο γκολ για τον Ολυμπιακό. Πάσα του Γκιγιέρμε για τον Φορτούνη,ο οποίος αφού πέρασε και τον Μπάρκα,την έστειλε στα δίκτυα του.
Τελικό σκορ 4-1 για τον Ολυμπιακό που πέτυχε μια νίκη που του εξασφαλίζει ουσιαστική την δεύτερη που οδηγεί στα προκριματικά του τσάμπιονς λιγκ την νέα σεζόν. Επόμενη αναμέτρηση για τον Ολυμπιακό,κόντρα στην Ντιναμό Κιέβου εκτός έδρας για τον επαναληπτικό του γιουρόπα λιγκ.


Η βαθμολογία των παιχτών:

Σα -6
Μεριά -6
Βούκοβιτς -2
Σισέ -3
Τσιμίκας -5
Γκιγιέρμε -8
Καμαρά -8
Ποντένσε -8
Ντίας -4
Φορτούνης -10
Χασάν -8

Τοροσίδης -8
Χριστοδουλόπουλος -6
Γκερέρο -6

Προπονητής:

ΠέδροΜαρτίνς -7


Γήπεδο: Γεώργιος Καραϊσκάκης
Διαιτητής: Tobias Stieler (GER)
Βοηθοί: Matthias Jollenbeck (GER), Christian Gittelman (GER)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μαρτίνς): Σα, Μεριά, Σισέ, Βούκοβιτς (46' Τοροσίδης), Τσιμίκας, Γκιγιέρμε, Καμαρά, Ποντένσε, Ζιλ Ντίας (46' Χριστοδουλόπουλος, 68' λ.τ. Γκερέρο), Φορτούνης, Χάσαν.
ΑΕΚ (Χιμένεθ): Μπάρκας, Γκάλο, Οικονόμου, Τσόσιτς, Μπακάκης, Σιμόες, Άλεφ (78' Γαλανόπουλος), Μάνταλος (85' Αλμπάνης), Κλωναρίδης (57' Μπακασέτας), Λιβάγια, Πόνσε.

Γκολ: 50' Καμαρά, 72' & 87' Φορτούνης, 83' Χάσαν / 3' Πόνσε

Κάρτες: 71' Καμαρά, 89' Γκιλιέρμε / 40' Οικονόμου, 90+2' Γαλανόπουλος



#‎Κόκκινο_DNA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου