Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2019

Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών!

«Με ψυχή και καρδιά ανάλογη του μεγέθους της ομάδας»
Ο Ολυμπιακός επικράτησε του ΠΑΟ με 79-65 και έδειξε ότι βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση,παράλληλα έκανε ένα μεγάλο βήμα για την είσοδο στην τετράδα της βαθμολογίας. Δείτε τι δήλωσε ο προπονητής της ομάδας Ντέιβιντ Μπλατ,καθώς και οι παίχτες της ομάδας.

Ντέιβιντ Μπλατ.

«Θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο μας για την υπέροχη στήριξη και ενέργεια που έδωσαν στην ομάδα. Οι παίκτες μου βγήκαν στο παρκέ και έβγαλαν περηφάνια ανάλογη του συλλόγου και έκαναν μία υψηλού επιπέδου εμφάνιση. Δεν υπάρχει κάτι παρόμοιο με αυτό το ντέρμπι και το να είσαι μέρος αυτών των αγώνων είναι σπουδαίο. Κάναμε αυτό που έπρεπε, είμαστε χαρούμενοι, αλλά αύριο προχωράμε μπροστά γιατί είναι μία άλλη ημέρα.
Προσπαθήσαμε να προετοιμαστούμε για το παιχνίδι δίνοντας έμφαση στα δυνατά μας σημεία και να χρησιμοποιήσουμε τις αδυναμίες του Παναθηναϊκού και πιστεύω ότι τα καταφέραμε. Βγάλαμε τρομερή ενέργεια και αποφασιστικότητα, οι τακτικές δεν παίζουν πάντα τόσο σημαντικό ρόλο αλλά υπάρχει και η καρδιά και η ψυχή και τα παιδιά έβγαλαν ανάλογη του μεγέθους του Ολυμπιακού».
Σε ερώτηση για την παρουσία του Βαγγέλη Μάντζαρη, απάντησε: «Ο Μάντζαρης μας βοήθησε αρκετά τόσο με τον ΠΑΟΚ όσο και τώρα με τον Παναθηναϊκό. Ο Μάντζαρης έχει αποτελέσει σημαντικό κομμάτι της ομάδας και έχει λάβει μέρος μερικών μεγάλων στιγμών του συλλόγου».
Σχετικά με τα λίγα φάουλ που έκανε ο Ολυμπιακός: «Πριν δύο ημέρες είπα τα παιδιά ότι η άμυνα με πολλά φάουλ που συνηθίζεται στην Ευρώπη, δεν είναι καλή γιατί τα πολλά φάουλ χαλάνε ένα παιχνίδι, δεν σε αφήνουν να κάνεις αιφνιδιασμούς, παίζουν σημαντικό ρόλο δίνοντας στον αντίπαλο βολές και να πάρει έτσι πλεονέκτημα και γενικότερα δεν μπορείς να κάνεις το παιχνίδι σου. Άρα ο στόχος μας ήταν να κάνουμε άμυνα χωρίς φάουλ και νομίζω ότι κάναμε σπουδαία δουλειά. Βάζαμε τα χέρια στα σουτ όταν έπρεπε, ακόμα και όταν ο αντίπαλος είχε το πλεονέκτημα, παίξαμε σπουδαία άμυνα και έτσι αναγκάσαμε τον Παναθηναϊκό να σουτάρει με χαμηλά ποσοστά στο τρίποντο. Παίξαμε μοναδική άμυνα και εκτελέσαμε τα βασικά του μπάσκετ και η διαφορά στις βολές με τον αντίπαλο έχει να κάνει με το γεγονός ότι εμείς βάλαμε την μπάλα στη ρακέτα και τρέξαμε σωστά και ήταν σπουδαίο να δω το γήπεδο γεμάτο, ήταν υπέροχο και οι οπαδοί μας πέρασαν καλά όπως νομίζω και εμείς».
Αναφορικά με το στιλ του παιχνιδιού του Ολυμπιακού, είπε: «Κάναμε κάποιες αλλαγές στο ρόστερ αλλά και στους προπονητές όπως και στον τρόπο παιχνιδιού. Έχουμε απλώσει τον πλούτο μας πάνω στο παρκέ. Δεν νομίζω όμως ότι έχει αλλάξει το DNA αυτής της ομάδας και οι ηγέτες μένουν οι ίδιοι, ο Βασίλης, ο Γιώργος, ο Κώστας, ο Βαγγέλης και στο παρκέ και στα αποδυτήρια και δεν έχουν αλλάξει το DNA τους και είναι ωραίο να προπονείς τέτοιους παίκτες. Και επίσης δεν πρέπει να ξεχνάμε και τον "Μπογρίνιο", εκτός ότι τρελαίνομαι για το ψευδώνυμό του είναι ένας παίκτης τον οποίο όλοι οι προπονητές θα τον ήθελαν στην ομάδα τους».
Όσον αφορά τον Νίκολα Μιλουτίνοφ και το ενδεχόμενο να φύγει το καλοκαίρι για το ΝΒΑ, είπε: «Κανείς δεν θέλει να βλέπει το παιδί του να φύγει από το σπίτι. Για αυτό μην με ρωτάτε για τον Μιλουτίνοφ και το ΝΒΑ. Ο Νίκολα είναι πολλά χρόνια στον Ολυμπιακό, εδώ είναι το σπίτι και θέλω να ελπίζω ότι θα συνεχίσει να είναι. Δεν αγχώνομαι για το μέλλον του θέλουμε να τον κάνουμε καλύτερο παίκτη και δεν αγχώνομαι για το μέλλον του γιατί πρέπει να αγχωθώ για το παιχνίδι της Κυριακής».
Παράλληλα, αναφέρθηκε και στον Κώστα Παπανικολάου: «Συμφωνώ ότι ο Κώστας οδήγησε τους συμπαίκτες του με το πάθος του. Ο Κώστας είναι βαρόμετρο για εμάς και αυτός καθορίζει τον τόνο της ομάδας για το πως κινείται».

Στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου αναφέρθηκε και σε ένα σχόλιο που είχε κάνει για έναν δημοσιογράφο της Αμερικής: «Δεν έχω πει κάτι κακό για τον Στίβεν Σμιθ είναι ένας εξαιρετικός τύπος, απλώς είχα ακούσει ότι είχε πει πως ο Ντόνσιτς δεν έπρεπε να ήταν στο νούμερο 1 του ντραφτ ενώ εγώ θεωρώ ότι έπρεπε».

Νίκολα Μιλουτίνοφ.

«Νιώθω όμορφα! Κερδίσαμε ένα σημαντικό παιχνίδι, είμαι πολύ χαρούμενος για την ομάδα μου. Παλέψαμε, δώσαμε τα πάντα στο παρκέ και θέλουμε να συνεχίσουμε έτσι».

Κώστας Παπανικολάου.

ήταν μία σημαντική νίκη. Δεν χρειάζεται να έχεις ούτε έναν, ούτε δύο σε καλή μέρα. Ο καθένας έβαλε το λιθαράκι του και ήρθε αυτή η νίκη. Όταν έχεις χάσει δύο παιχνίδια και σου δίνεται η ευκαιρία να παίξεις στην έδρα σου, τότε δίνεις έμφαση στο να δηλώσεις κάτι από την πλευρά σου. Δείξαμε την θέλησή μας και το πάθος μας από το πρώτο λεπτό, μπήκαμε να κάνουμε το παιχνίδι μας».
Για την αγωνιστική πρόοδο του Ολυμπιακού ανέφερε πως «αρχίζουμε και καταλαβαίνουμε καλύτερα αυτά που μας ζητά ο προπονητής. Αποφασίσαμε να δώσουμε λίγο χρόνο παραπάνω για να αφομοιώσει το κορμί μας αυτή την δουλειά που γίνεται και να είμαστε έτοιμοι όταν πρέπει».
Για την τρομερή εμφάνιση του Νίκολα Μιλουτίνοφ είπε: «Νιώθουμε σιγουριά με τον Νίκολα μέσα. Είναι ένα παιδί που δουλεύει πολύ, είναι προσηλωμένος, είναι έξυπνος, διαβάζει το παιχνίδι. Αυτό είναι πολύ σημαντικό. Δεν υπάρχουν πολλοί παίκτες του μπορούν να μαρκάρουν όπως αυτός. Δίνει πολλά στην ομάδα, είμαστε ευλογημένοι και τυχεροί που τον έχουμε. Είναι ένας τρομερός χαρακτήρας, είναι πάντα με το χαμόγελο και δεν δημιουργεί ούτε το παραμικρό πρόβλημα».

Βαγγέλης Μάντζαρης.

«Τον καμαρώνουμε, είμαστε περήφανοι για εκείνον. Τον νιώθουμε σαν Έλληνα, είναι δικό μας παιδί. Μακάρι να συνεχίσει έτσι!
Από την αρχή μπήκαμε αποφασιστικοί. Δείξαμε ότι θέλουμε πολύ το παιχνίδι. Κυρίαρχο στοιχείο ήταν η άμυνα. Έχει πει και ο κόουτς πως θα κερδίζουμε σίγουρα όποιον κρατάμε κάτω από τους 70 πόντους! Στα πρώτα τρία δεκάλεπτα ήμασταν τέλειοι. Φτάσαμε σε μια σημαντική νίκη ψυχολογικά και βαθμολογικά.
Κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Όλα είναι στο χέρι μας! Θα κοιτάξουμε να συνεχίσουμε να είμαστε έτσι και ακόμα καλύτεροι. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον κόσμο. Μας έδωσε απίστευτη ενέργεια. Μακάρι να συνεχίσουμε έτσι.
Ήξερα ότι θα ξεκινήσω. Δουλεύαμε κάθε μέρα στην προπόνηση. Προσπάθησα να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό. Μετράει, ότι πήραμε τη νίκη με τόσο καλή εμφάνιση. Έπαιζα δεν έπαιζα δεν είχε τόση σημασία. Είμαι ευχαριστημένος με το αποτέλεσμα».

Γιάνις Στρέλνιεκς.

«Η άμυνα ήταν το σημείο-κλειδί για τη νίκη. Κρατήσαμε το σκορ χαμηλά, δεν τους αφήσαμε να τρέξουν και είχαμε σημαντικό πλεονέκτημα στο σετ παιχνίδι. Είναι πάντα διαφορετικό να παίζουμε απέναντί τους, είναι μία μεγάλη… μάχη».


#‎Κόκκινο_DNA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου