Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2019

Γλέντησε το παράρτημα του Ιβάν και προκρίθηκε στους ''8''!Ολυμπιακός-Ξάνθη 3-1 (κύπελλο)

'Ανετος και ωραίος στους «8»
Ο Ολυμπιακός είχε ένα εύκολο απόγευμα κόντρα στην Ξάνθη και με εμφατικό τρόπο πέρασε στους ''8'' της διοργάνωσης. Ο Ολυμπιακός είχε σε εξαιρετική βραδιά τον Ντανιέλ Ποντένσε που σημείωσε δύο γκολ,ενώ το άλλο γκολ της ομάδας σημείωσε ο Χασάν, ο οποίος επέστρεψε μετά από καιρό στα γκολ. Πάλι έκανε τα μαγικά της η ''εξυγίανση'' που ανακάλυψε πέναλτι σε μια φάση όπου το χέρι το Τσιμίκα ήταν κολλημένο στο σώμα του και μάλιστα με γυρισμένη πλάτη.
Ντεμπούτο με την ερυθρόλευκη έκανε ο Σολδάνο,όταν και πέρασε σαν αλλαγή στο 63',ενώ οι ερυθρόλευκοι αναγκάστηκαν να τελειώσουν με δέκα παίχτες καθότι στο 72' ο Μπουχαλάκης αποχώρησε από το γήπεδο,επειδή αισθάνθηκε ενοχλήσεις στο πόδι του.
Προκλητικοί προς το τέλος του ημιχρόνου οι παίχτες της Ξάνθης,με αποτέλεσμα να γίνει μια σύρραξη μεταξύ των ποδοσφαιριστών των δύο ομάδων.
Στο 5' ο Τοροσίδης έκανε την σέντρα,αλλά την κεφαλιά του Μασούρα μπλόκαρε ο Ζίβκοβιτς. Στο 11' νέα μεγάλη ευκαιρία για τον Ολυμπιακό. Ο Τσιμίκας μπήκε στην περιοχή της Ξάνθης έπιασε το σουτ το οποίο απέκρουσε με τα πόδια ο τερματοφύλακας της Ξάνθης. Στο 14' γέμισμα του Νάτχο για τον Μασούρα,αλλά τη κεφαλιά του τελευταίου,μπλόκαρε ο Ζίβκοβιτς. Στο 15' νέα ευκαιρία για τον Ολυμπιακό με πρωταγωνιστή και πάλι τον Μασούρα. Σέντρα του Γκιγιέρμε,καρφωτή κεφαλιά του Μασούρα η οποία και πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Στο 29' κάθετη μπαλιά του Νάτχο για τον Ποντένσε,με τον Πορτογάλο να πλασάρει εύστοχα. Στο 43' νέα καλή ευκαιρία για τον Ολυμπιακό,αλλά το σουτ του Ποντένσε απέκρουσε εντυπωσιακά ο Ζίβκοβιτς. Στο 44' ο Ζίβκοβιτς είπε και πάλι όχι σε ευκαιρία του Ολυμπιακού,αυτήν την φορά σε προσπάθεια του Χασάν. Τέλος πρώτου ημιχρόνου με τον Ολυμπιακό μπροστά στο σκορ με 1-0.
Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός μπήκε το ίδιο δυναμικά στο παιχνίδι και στο 48΄είχε μια ακόμη ευκαιρία. Γύρισμα του Φορτούνη,σουτ στην κίνηση από τον Νάτχο ο τερματοφύλακας της Ξάνθης είπε και πάλι όχι. Στο 52' ήρθε το δεύτερο γκολ για τον Ολυμπιακό. Έκρυψαν την μπάλα οι ερυθρόλευκοι με τους Φορτούνη και Χασάν ο οποίος και νίκησε τον Ζίβκοβιτς με σουτ μέσα από την περιοχή. Στο 61' είχαμε και το τρίτο γκολ για τον Ολυμπιακό. Γύρισμα του Τοροσίδη από τα δεξιά, ο Ποντένσε αξιοποίησε την πάσα και σημάδεψε σωστά από το ύψος του πέναλτι. Στο 75' η Ξάνθη έπειτα από ανύπαρκτο πέναλτι μείωσε σε 3-1 με τον Μπρίτο. Στο 92' ο Μασούρας έγινε αποδέκτης της μπάλας από τον Νάτχο,αλλά το σουτ του,πέρασε δίπλα από το δοκάρι της εστίας του Ζίβκοβιτς.
Τελικό σκορ 3-1 και επόμενη αναμέτρηση για τους ερυθρόλευκους την Κυριακή,κόντρα στον Αστέρα στην Τρίπολη.

Η βαθμολογία των παιχτών:

Σα -7
Τοροσίδης -8
Μεριά -7
Μιράντα -7
Τσιμίκας -7
Γκιγιέρμε -7
Νάτχο -8
Φορτούνης -8
Ποντένσε -9
Μασούρας -8
Χασάν -8

Μπουχαλάκης -6
Χριστοδουλόπους -7
Σολδάνο -6

Προπονητής:

Πέδρο Μαρτίνς -8

Γήπεδο: Γεώργιος Καραϊσκάκης
Διαιτητής: Γεώργιος Τζοβάρας (ΕΠΣ Φθιώτιδας)
Βοηθοί: Δαμιανός Ευθυμιάδης (ΕΠΣ Πιερίας), Αντώνιος Δίπλαρης (ΕΠΣ Καρδίτσας)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μαρτίνς): Σα, Τοροσίδης, Μεριά, Μιράντα, Τσιμίκας, Γκιγιέρμε (55' Μπουχαλάκης), Νάτχο, Φορτούνης (58' Χριστοδουλόπουλος), Ποντένσε (64' Σολδάνο), Μασούρας, Χάσαν.
ΞΑΝΘΗ (Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Λισγάρας, Κασάδο, Σιλά, Μελιόπουλος, Καμαρά, Κοβάτσεβιτς (46' Μπαριέντος), Ντουρίτσκοβιτς (56' Καντά), Μπρίτο, Κάστρο (68' Ντίρεσταμ).

Γκολ: 29' & 61' Ποντένσε, 52' Χάσαν / 75' πεν. Μπρίτο
Κάρτες: 45+2' Γκιλιέρμε, 45+2' Νάτχο, 67' Μιράντα / 8' Λισγάρας, 45+2' Κασάδο



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου