Κυριακή 7 Ιανουαρίου 2018

Συνεχίζουν δυναμικά και την νέα χρονιά! Πρωτέας Βούλας-Ολυμπιακός 50-79 (μπάσκετ γυναικών,πρωτάθλημα)

Πέρασε από τη Βούλα και πάει Ισπανία
Δεν είχε κανένα απολύτως πρόβλημα ο Ολυμπιακός στη Βούλα, καθώς επικράτησε του τοπικού Πρωτέα με σκορ 79-50, στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος και τώρα έχει στο μυαλό του μονάχα την αναμέτρηση με την Τζιρόνα την επερχόμενη Πέμπτη (11/1).
Οι αήττητες νταμπλούχες Ελλάδος σε όλες τις εγχώριες διοργανώσεις, ένιωσαν πίεση μόλις για ένα 10λεπτο και ουσιαστικά… καθάρισαν το παιχνίδι στην τρίτη περίοδο, όπου με επιμέρους σκορ 29-11 έφτασαν τη διαφορά στους 28 πόντους. Πρώτη σκόρερ για τον Ολυμπιακό ήταν η Άννα Σπυριδοπούλου με 14 πόντους ενώ την ακολούθησε η Βικτόρια Μακόλι με 12 πόντους.
ΞΕΦΥΓΕ ΣΤΟ Β’ ΔΕΚΑΛΕΠΤΟ
Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με τις Χατζηνικολάου, Άντερσον, Σταμάτη, Σπυριδοπούλου και Μακόλι με την Σταμάτη να σκοράρει για το 0-2 και την Μακόλι να βάζει το δίποντο για το 3-5. Οι "ερυθρόλευκες" είχαν κολλήσει στην επίθεση και η Σπυριδοπούλου έφερε πόντους από τις βολές, αλλά η Κολλάτου με τρίποντο έδωσε το προβάδισμα στον Πρωτέα με 8-7. Στο 10-7 των γηπεδούχων απάντησε με ένα ντράιβ η Χατζηνικολάου όμως και πάλι ένα σουτ από τα 6,75μ έκανε το 13-9 για την ομάδα της Βούλας. Η Σπυριδοπούλου πέτυχε το τρίποντο για το 13-12 για να κλείσει το δεκάλεπτο με τον Ολυμπιακό μπροστά έναν πόντο από τη βολή της Καλτσίδου (13-14).

Το πρώτο καλάθι στην δεύτερη περίοδο ήρθε από την Νικολοπούλου με ντράιβ ενώ η Σπυριδοπούλου με γκολ φάουλ διαμόρφωσε το 15-19. Η άμυνα του Θρύλου ήταν το όπλο του για κλέψει μια κατοχή και να σκοράρει με ντράιβ η Χατζηνικολάου για το 15-21 και η Καλτσίδου με 4 σερί πόντους έδωσε για πρώτη φορά αέρα 10 πόντων στην ομάδα του Πειραιά (15-25). Η Χατζηνικολάου και η Νικολοπούλου με δύο δίποντα έγραψαν το 18-29 και η Μάζιτς με τρεις βολές πραγματοποίησε το 20-32. Το ματς είχε βρει το δρόμο του και ο Ολυμπιακός ήταν κυρίαρχος, η Μακόλι και Κοσμά έδωσαν απόσταση 15 πόντων στην ομάδα τους (20-35), με το ημίχρονο να κλείνει υπέρ των «ερυθρόλευκων» με το σκορ στο κλειστό "Γ. Γεννηματάς" να είναι στο 26-36.
ΤΟ… ΚΑΘΑΡΙΣΕ ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΠΕΡΙΟΔΟ
Ωραία αρχή για τον Θρύλο στο β ημίχρονο με τη Μάζιτς να σκοράρει για το 26-38 και την Αντερσον έπειτα από κλέψιμό της, κερδισμένο φάουλ και βολές να κάνει το 26-40. Το γκολ φάουλ της Μάζιτς (28-42) και πάλι ένα σουτ από τα 5 μέτρα της Αντερσον επανέφεραν τη διαφορά στη μέγιστη τιμή της μέχρι εκείνη τη στιγμή (28-44).
Οι δύο ομάδες σκόραραν αμφότερες από έξι πόντους αλλά η Σπυριδοπούλου από τα 6,75, για πρώτη φορά έσωσε προβάδισμα 17 πόντων στην ομάδα της (36-53). Ένα τρίποντο της Άντερσον και ένα ντράιβ στον αιφνιδιασμό της Αμερικανίδας απέφερε το +22 (36-58) στο Θρύλο και η Σταμάτη διαμόρφωσε το 36-60.
Μάλιστα ένα τρίποντο της Ελληνίδας γκαρντ του Θρύλου ήταν ο λόγος για το 37-63, με τις «ερυθρόλευκες» να μπαίνουν στην τελευταία περίοδο ούσες μπροστά 28 πόντους (37-65).
Το παιχνίδι έμοιαζε διαδικαστικού χαρακτήρα και οι αήττητες νταμπλούχες Ελλάδος με 7 λεπτά να απομένουν για το τέλος συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό.  Το σκορ έγινε 46-72 από την Μακόλι με γκολ φάουλ και η Κοσμά με δύο βολές και ένα δίποντο, έφερε το παιχνίδι στο 46-74. Η άμυνα και οι δοκιμές εκατέρωθεν κυριάρχησαν στο ματς και η Σπυριδοπούλου με γκολ φάουλ το πήγε στους 30 πόντους για τον Ολυμπιακό (46-76).  Το τελικό σκορ αντικατοπτρίζει την διαφορά κλάσης των δύο ομάδων, με τις «ερυθρόλευκες» πλέον να σκέφτονται μονάχα το παιχνίδι της Ισπανίας.

Τα δεκάλεπτα: 13-14, 26-36, 37-65, 50-79

ΠΡΩΤΕΑΣ (Σαββάτης): Καρλάφτη 6 (1), Κόρρε, Κίτσιου, Γκόβαν 13, Κολλάτου 8 (2), Τσιχλάκη 5 (1), Χατζηβασιλείου 2, Τζόουνς 12, Μυλωνάκη, Χατζηγιακουμή,  Αναστασοπούλου 4, Μαγγίνα.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μίσσας): Μάζιτς 9 (1 κλεψ, 1 κοψ), Σταμάτη 11 (4/5 δίπ., 1 ασ., 1 κλεψ.), Σπυριδοπούλου 14 (2/3 διπ., 2/3 τρ., 6 ριμπ., 3 κλεψ., 4 κοψ.), Χατζηνικολάου 8 (3/5 διπ., 8 ριμπ., 8 ασ., 2 κλεψ.), Μπαλτά, Μάλτση, Νικολοπούλου 4, Χαλιβέρα, Κοσμά 3 (6 ριμπ., 2 κλεψ.), Καλτσίδου 6 (2 ριμπ., 3 ασ., 3 κλεψ.), Άντερσον 11 (2/7 δίπ., 4 ριμπ., 1 ασ., 2 κλεψ.), Μακόλι 12 (4/8 διπ., 6 ριμπ., 2 κοψ.).

*Δεν αγωνίστηκε καθόλου η Εβίνα Μάλτση, η οποία ένιωσε ενοχλήσεις στη γάμπα της και το τεχνικό τιμ αποφάσισε να την ξεκουράσει.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Κώστας Μίσσας, δήλωσε στο osfp.gr ότι: «Σίγουρα στο πρώτο ημίχρονο δεν τα καταφέραμε όπως είχαμε πει και στις προπονήσεις και υποτιμήσαμε τον αντίπαλο. Και για μένα αυτό είναι απαράδεκτο.  Πρέπει η ομάδα να είναι ετοιμη ψυχολογικά, διότι δεν μπορείς να μην είσαι έτοιμος τώρα και σε 4 μέρες να πας να παίξεις ένα τόσο μεγάλο παιχνίδι και να πρέπει να προετοιμαστείς ψυχολογικά για αυτό. Δεν υπάρχει αυτό στον αθλητισμό. Στο μπάσκετ πρέπει να είσαι επαγγελματίας συνέχεια με οποιονδήποτε αντίπαλο και να παίζεις. Γιατί σήμερα ήταν μία ευκαιρία να δοκιμάσουμε δύο τρία στοιχεία για το ματς στην Πέμπτη, είτε αυτό είναι για την άμυνα είτε αυτό είναι στην επίθεση, τα οποία τα καταφέραμε να τα εφαρμόσουμε για λίγο στο δεύτερο ημίχρονο. Θεωρώ ότι το σημαντικό είναι να είσαι 100% έτοιμος κάθε φορά.
Από την άλλη, πρέπει να αναφέρουμε ότι είχαμε με την Μάλτση, μία ενόχληση στη γάμπα της και για αυτό την προφυλάξαμε και δεν έπαιξε. Αναφορικά με την Νικολοπούλου και αυτή είχε ένα… τσίμπημα στο γόνατο και δεν αγωνίστηκε στο δεύτερο ημίχρονο.  Ελπίζω να μην είναι τίποτα σημαντικό και για τις δύο, γιατί είναι δύο παίκτριες που τις χρειαζόμαστε για την Πέμπτη».

Η Όλγα Χατζηνικολάου, τόνισε στο osfp.gr πως: «Δεν ξεκινήσαμε καλά και νομίζω ότι είχαμε μείνει στο παιχνίδι της Πέμπτης με την Τζιρόνα. Στο δεύτερο ημίχρονο που σοβαρευτήκαμε και πιέσαμε στην άμυνα, βγάλαμε κάποια πράγματα στο παρκέ. Πρέπει πάντα να είμαστε σοβαρές και να μην αφήνουμε το μυαλό μας να φεύγει. Σίγουρα είναι πολύ η σκέψη μας στο επόμενο παιχνίδι. Ήταν μία ευκαιρία να δουλέψουμε και σε αυτά που θα κάνουμε την Πέμπτη. Τώρα από εδώ και πέρα τα καταφέραμε, ήταν μία καλή νίκη και είμαστε ψυχή, καρδιά και σώμα στο παιχνίδι με την Τζιρόνα».

Πηγή: osfp.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου