Τετάρτη 23 Αυγούστου 2017

Ο Θρύλος επέστρεψε εκεί που ανήκει!Ριέκα-Ολυμπιακός 0-1 (τσάμπιονς λιγκ)


Ο Θρύλος των γηπέδων επέστρεψε εκεί που ανήκει,στο τσάμπιονς λιγκ. Ο Ολυμπιακός νίκησε για δεύτερη φορά την Ριέκα και σε συνδυασμό με το 2-1 του πρώτου αγώνα προκρίθηκε στους ομίλους του τσάμπιονς λιγκ,όπου την Πέμπτη θα μάθει και τους αντιπάλους του.
Επιπλέον ο Ολυμπιακός θα έχει τεράστια οικονομικά οφέλη από την πρόκριση στους ομίλους, καθότι θα εισπράξει πάνω από 30.000.000 ευρώ και θα γίνουν περισσότερα αν ο Θρύλος κερδίσει ή φέρει Χ στην φάση των ομίλων.
Ο Ολυμπιακός ήταν αρκετά καλός στο σημερινό παιχνίδι και πήρε την νίκη χάρις σε γκολ του Μάριν στο 25' ύστερα από εξαιρετική μπαλιά του Οφόε.
Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε το παιχνίδι με τους Καπίνο κάτω από τα δοκάρια,τους Κούτρη,Βούκοβιτς,Ρέτσο και Όμαρ στην άμυνα. Εξάρι ο Ρομαό,οχτάρι ο Ζιλέ,στα πλάγια Καρσελά και Μάριν,δεκάρι ο Οφόε και στην κορυφή της επίθεσης ο Μπεν.
Οι Κροάτες μπήκαν πιο δυνατά στο παιχνίδι και έχασαν μεγάλη ευκαιρία με τον Γκαβράνοβιτς στο 13',όταν και ο Ρέτσος έσωσε πάνω στην γραμμή. Στο 20' ακολούθησε εξαιρετική ευκαιρία για τους πρωταθλητές Ελλάδας, όταν ο Οτζίτζα έκανε ωραία κίνηση από αριστερά και έβγαλε τη σέντρα, ο Μπεν έπιασε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ!
Οι Κροάτες στο 21' ύστερα από γλίστρημα του Βούκοβιτς, έχασαν μεγάλη ευκαιρία με τον Γκόργκον. Στο 25' ήρθε το γκολ του Ολυμπιακού ο Οφόε ύστερα από κλέψιμο του Ρομαό έδωσε εξαιρετική μπαλιά στον Μάριν και αυτός με ιδανικό πλασέ άνοιξε το σκορ. Στο 31' μάλιστα ο Ολυμπιακός πλησίασε και στο 0-2 όταν το σουτ του Μάριν έδιωξε εντυπωσιακά ο Σλούγκα. Τέλος ημιχρόνου 0-1 για τους Πειραιώτες.
Ο Ολυμπιακός στο δεύτερο ημίχρονο έκλεισε τους χώρους προς τα καρέ του Καπίνο και προσπάθησε να κρατήσει το μηδέν στην άμυνα. Στο 54' ο Καπίνο έκανε εκπληκτική απόκρουση σε εξ' επαφής πλασέ του Γκαβράνοβιτς. Οι ερυθρόλευκοι είχαν δύο πολύ καλές φάσεις στην συνέχεια σε σουτ του Φιγκέιρας στο 65' και σε τετ α τετ του Μπεν στο 83'. Οι Κροάτες από την άλλη είχαν μια τεράστια ευκαιρία με τον Ματέι σε τετ α τετ στο 79' και στο τέλος του παιχνιδιού με τον Έμπερ σε κεφαλιά.
Τελικό σκορ 0-1 και ο Θρύλος μετά την Παρτιζάν αφήνει έξω και την Ριέκα και περνάει στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης,εκεί όπου ανήκει.






Η βαθμολογία των παιχτών:

Καπίνο -8
Ομάρ -8
Ρέτσος -8
Βούκοβιτς -7
Κούτρης -4
Ρομαό -9
Ζιλέ -7
Οφόε -8
Μάριν -9
Καρσελά -7
Μπεν -6

Φιγκέιρας -7
Σεμπά -7
Φορτούνης -8

Μπένσικ Χάσι -9

Γήπεδο: Stadion HNK Rijeka
Διαιτητής: Ντάνι Μάκελι
Βοηθοί: Μάριο Ντικς, Χέσελ Στέεγκρα

ΡΙΕΚΑ (Ματίας Κεκ): Σλούγκα (51' Πρσκάλο), Μάρτιτς, Ζούπαριτς, Έλεζ, Βέσοβιτς, Μπράνταριτς (77' Ματέι), Μάλες, Γκόργκον (61' Κβρζιτς), Μίσιτς, Έμπερ, Γκαβράνοβιτς.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπέσνικ Χάσι):  Καπίνο, Ελαμπντελαουί, Ρέτσος, Βούκοβιτς, Κούτρης (61' Φιγκέιρας), Ρομαό (80' Φορτούνης), Ζιλέ, Οφόε, Μάριν (66' Σεμπά), Καρσελά, Μπεν.

Γκολ:25' Μάριν

Κάρτες: 38' Μάρτιτς, 68' Μίσιτς / 9' Ρομαό, 59' Καπίνο, 86' Σεμπά, 89' Καρσελά

Δηλώσεις Βαγγέλη Μαρινάκη:

"Ο Ολυμπιακός γύρισε εκεί που ανήκει. Στην ευρωπαϊκή ελίτ. Είναι μία σπουδαία επιτυχία για τον Θρύλο και συνολικά για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Εύχομαι καλή επιτυχία και στις υπόλοιπες ομάδες και να καταφέρουν όλες να προκριθούν".


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου