Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2023

Μαρτίνεθ: «Η απόδοσή του οφείλεται και στην ποιότητά του, μεγάλης αξίας αυτή η νίκη»

Ο Ολυμπιακός πέταξε ακόμη μία τεσσάρα, καθώς επικράτησε του Άρη με 4-1 για την 6η αγωνιστική της Super League. Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ στην συνέντευξη τύπου, αναφέρθηκε στα του αγώνα, ενώ έκανε προσωπική αναφορά και στον Φορτούνη.

Δείτε αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Την εικόνα του Ολυμπιακού: Όλοι καταλαβαίνουν πως δεν παίζουμε μόνοι μας. Και ο αντίπαλος παίζει. Ένας πολύ καλός αντίπαλος. Ξεκινήσαμε καλά τον αγώνα και με ευκαιρίες. Στη συνέχεια δυσκολευτήκαμε να βρούμε κενά. Όμως στο α' μέρος δεν θυμάμαι ευκαιρία του Άρη. Όταν δεχθήκαμε το γκολ χάσαμε την αυτοσυγκέντρωσή μας αλλά μετά τη βρήκαμε παίζοντας το καλύτερο ποδόσφαιρό μας.

Το κατά πόσον ήταν αυτό το τοπ ματς του Ολυμπιακού: Θεωρώ πως όχι. Εάν σκεφτεί κανείς πως δυσκολευτήκαμε αρκετά να βρούμε χώρους μετά εκεί δείξαμε εξυπνάδα αλλά και υπομονή. Γενικότερα κάναμε καλές φάσεις και είχαμε καλές στιγμές στο παιχνίδι. Έχουμε κάνει καλύτερα παιχνίδια από αυτό. Η νίκη έχει μεγάλη αξία εάν σκεφτούμε και τον αντίπαλο. Σήμερα όμως η ανταπόκριση της ομάδας στο παιχνίδι. Η νοοτροπία ήταν πολύ καλή γιατί μπορούσαμε να προσαρμοζόμαστε στις ανάγκες του ματς.

Το τι καλείται να αλλάξει η ομάδα: Νομίζω ότι το πιο δυνατό σημείο της ομάδας είναι η δουλειά και η νοοτροπία. Είναι το κίνητρο που έχουν όλοι οι παίκτες. Πιστεύω όμως ότι έχουμε να διορθώσουμε αρκετά πράγματα (λεπτομέρειες). Πολλά πράγματα και λεπτομέρειες και λάθη. Είναι άδικο για τους παίκτες μου να σταθώ σε αυτά. Ακόμα μία φορά θέλω να τονίσω τη δύναμη και το πλεονέκτημα που μας δίνει ο κόσμος μας. Συνέχισε ο κόσμος μας - ακόμα και στα δύσκολα κομμάτια του αγώνα - που δεχόμασταν πίεση να μας δίνει στήριξη και ώθηση. Είναι σημαντικό είναι πως όλοι μέσα στην ομάδα έχουν καταλάβει τη δυσκολία των αγώνων και τους αντιμετωπίζουν με φιλοδοξία και ταπεινότητα.

Τη συνύπαρξη Ποντένσε - Μπιελ - Φορτούνη και εάν θα τη δούμε ξανά: Το αποτέλεσμα σε κάνει να σκέφτεσαι έτσι. Αυτή η τριάδα ήταν αποτελεσματική αλλά χρειαζόμαστε όλους τους συνδυασμούς. Για αυτό είναι μία ομάδα. Υπάρχει χώρος για όλους. Υπάρχουν διάφορα προφίλ. Έχουμε ποιοτικούς παίκτες. Σήμερα είναι ένας παίκτης σε καλή στιγμή αύριο θα είναι άλλος σε καλή στιγμή. Ή και κάποιος σε κακή στιγμή. Εμείς έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε πολλές δοκιμές και να αλλάζουμε τα πράγματα. Τους χρειαζόμαστε όλους. Έχουμε την τύχη να έχουμε ένα ρόστερ που μπορούμε να κάνουμε αλλαγές. Σήμερα υπήρχαν παίκτες που έμειναν εκτός. Που έμειναν εκτός για λόγους κούρασης και ενώ έχουμε ξανά ματς σε λίγες ημέρες.

Τον Φορτούνη και την αγωνιστική εικόνα του: Η απόδοση οφείλεται στο ταλέντο και στην ποιότητά του. Οφείλεται και στην ομάδα του και τους συμπαίκτες του που θα βρίσκονται δίπλα του και είναι δίπλα του όταν δεν είναι τόσο καλός. Του έχουμε δώσει την ελευθερία αλλά έχει και την αυτοπεποίθηση. Έχουμε και άλλους παίκτες. Δεν είναι μόνο ο Φορτούνης που χρειάζεται αυτή η ελευθερία. Είμαστε στην αρχή της σεζόν και είδαμε πως ο Ροντινέι ('Ρόντι') και ο Φορτούνης ήταν ΄φρέσκοι' γιατί τους είχαμε ξεκουράσει. Χρειάζεται να τους ξεκουράζεις. Δεν τους γλυκαίνουμε πολύ για να μην γίνουν διαβητικοί. Είναι πολύ σημαντικό να το κάνεις αυτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου