Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2023

Μαγεύει ο Θρύλος και σκορπάει τεσσάρες! Ολυμπιακός-Άρης 4-1 (πρωτάθλημα)

Ο Ολυμπιακός συνεχίζει να μαγεύει στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος και να σκορπάει τεσσάρες! Οι ερυθρόλευκοι νίκησαν τον Άρη με 4-1 για την 6η αγωνιστική της Super League και πέτυχαν την τέταρτη τεσσάρα τους στο πρωτάθλημα.

Οι ερυθρόλευκοι ήταν εντυπωσιακοί -κυρίως- στο δεύτερο ημίχρονο, όπου πέτυχαν τα τρία από τα τέσσερα γκολ, ενώ είχαν και χαμένο πέναλτι. Τα γκολ του Ολυμπιακού πέτυχαν από δύο ο Ελ Κααμπί, ο Γιόβετιτς και το ένα ήταν αυτογκόλ Μπράμπετς, από πλευράς Άρη σκόραρε ο Πάρδο.

Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ παρέταξε τον Ολυμπιακό με τον Πασχαλάκη μπροστά από την εστία και τους Ροντινέι, Ρέτσο, Φρέιρε και Κίνι στην τετράδα της άμυνας. Οι Εσε και Καμαρά ήταν οι δύο στα χαφ, με τους Φορτούνη, Σολμπάκεν και Μασούρα πίσω από τον Ελ Κααμπί. 

Στο 7' ο Ολυμπιακός έχασε τεράστια ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ. Ο Φορτούνης έκλεψε μετά το λάθος του Οντουμπάτζο, έδωσε στον Ελ Κααμπί, αυτός σούταρε με τη μία μέσα από τη μεγάλη περιοχή. Στο 11' ο Ολυμπιακός απείλησε ξανά, αυτή τη φορά με τον Φορτούνη. Ο διεθνής μεσοεπιθετικός έκανε ωραία κίνηση έξω από τη μεγάλη περιοχή του Άρη και σούταρε δυνατά, αλλά η μπάλα άουτ. Στο 21' οι ερυθρόλευκοι άνοιξαν το σκορ. Οι ερυθρόλευκοι βγήκαν ταχύτατα στην κόντρα, με τον Φορτούνη να βρίσκει τον Μασουρα, αυτός να γυρίζει στην καρδιά της μεγάλης περιοχής, με τον Μπράμπετς, άθελα του, να στέλνει την μπάλα στα δίκτυα του Κουέστα. Στο 39' ο Σολμπάκεν, από την γωνία της μεγάλης περιοχής, προσπάθησε να σημειώσει ένα εκπληκτικό τέρμα, με την μπάλα, όμως, να μην βρίσκει στόχο. Στο 40' όταν ο Μενέντες βρέθηκε σε θέση βολής, όμως η πρώτη τελική των «κιτρινόμαυρων», δεν είχε ευτυχή, για τους ίδιους,

Τέλος πρώτου ημιχρόνου με τον Ολυμπιακό να προηγείται με 1-0.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με μία αλλαγή για τον Άρη με τον Πάρδο να παίρνει την θέση του Οντουμπάτζο. Στην επανάληψη ο Άρης μπήκε πιο δυνατά στον αγώνα και στο 46' έφτασε στην ισοφάριση. Ο Πάρδο είδε την μπάλα να στρώνεται μπροστά του και με δυνατό σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή του Ολυμπιακού νίκησε τον Πασχαλάκη, φέρνοντας το παιχνίδι στα ίσα. Στο 54' ο Άρης είχε δοκάρι με τον Νταρίντα. Οι φιλοξενούμενοι βγήκαν ταχύτατα στην κόντρα, ο Νταρίντα σούταρε μέσα από την περιοχή του Ολυμπιακού, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο αριστερό κάθετο δοκάρι της εστίας του Πασχαλάκη. Στο 58' μεγάλη ευκαιρία για τον Ολυμπιακό να κάνει το 2-1. Ο Ελ Κααμπί πήρε την κεφαλιά, μετά από σέντρα που έγινε από δεξιά, αλλά δεν κατάφερε να δώσει στην μπάλα πορεία προς την εστία του Κουέστα. Στο 63' οι ερυθρόλευκοι πέτυχαν το 2-1. Εκτέλεση κόρνερ του Φορτούνη, κεφαλιά του Ελ Κααμπί η μπάλα στα δίκτυα του Κουέστα. Στο 70' Ποντένσε και Ροντινέι έπαιξαν άψογα το 1-2, με τον Βραζιλιάνο να γυρίζει την μπάλα στο ύψος της μικρής περιοχής, εκεί που ο Μαροκινός φορ πετάχτηκε και με πλασέ στην κίνηση σημείωσε το 3-1. Στο 72' πάσα του Ελ Κααμπί για τον Ποντένσε, μακρινό σουτ του Πορτογάλου απόκρουση του Κουέστα. Στο 75' είχαμε μία νέα κούρσα από τον Ροντινέι, που γύρισε στον Μπιελ, όμως ο Κουέστα έβγαλε ενστικτωδώς την προσπάθεια του Ισπανού. Στο 82' ατομική προσπάθεια του Φορτούνη, αλλά το σουτ που επιχείρησε κόντραρε στα σώματα των φιλοξενούμενων. Στο 84' ο Μπιέλ έδωσε την ασίστ στον Γιόβετιτς και τον Μαυροβούνιο με ιδανικό τελείωμα, να κάνει το 4-1. Στο 87'  ο Ολυμπιακός βγήκε ιδανικά στην κόντρα, με τον Φορτουνη να βγάζει τον Μπιελ απέναντι στον Κουέστα, αλλά το πλασέ του Ισπανού δεν ήταν καλό. Στο 89' ο Ολυμπιακός κέρδισε πέναλτι σε χέρι του Ζαμόρα, ο Φορτούνης ανέλαβε την εκτέλεση, αλλά ο Κουέστα απέκρουσε. 

Τελικό σκορ 4-1 και επόμενη αναμέτρηση για τους ερυθρόλευκους, κόντρα στον ΠΑΣ στα Γιάννενα την Κυριακή.

Ολυμπιακός (Ντιέγκο Μαρτίνεθ): Πασχαλάκης, Ροντινέι, Ρέτσος (77' Ντόι), Φρέιρε, Κίνι (74' Ορτέγκα), Καμαρά, Έσε, Μασούρας (55' Μπιελ), Φορτούνης, Σολμπάκεν  (55' Ποντένσε), Ελ Κααμπί (77' Γιόβετιτς).

Άρης (Άκης Μάντζιος): Κουέστα, Μοντόγια, Φαμπιάνο, Μπράμπετς (37' Βέλεθ), Ματαρίτα, Βερστράτε (86' Ζουλ), Νταρίντα, Σουλεϊμάνοφ (71' Ζαμόρα), Οντουμπάτζο (46' Πάρδο), Μενέντες  (71' Κάρλσον), Μορόν.


Η βαθμολογία των παιχτών:

Πασχαλάκης -7

Ροντινέι -8

Ρέτσος -7

Φρέιρε -7

Κίνι -6

Έσε -7

Καμαρά -7

Φορτούνης -8

Σολμπάκεν -7

Μασούρας -7

Ελ Κααμπί -9


Ποντένσε -8

Μπιέλ -8

Ορτέγκα -7

Ντόι -7

Γιόβετιτς -8


Προπονητής:

Ντιέγκο Μαρτίνεθ -8



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου