Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2023

Νέα τεσσάρα για τον Θρύλο! Ολυμπιακός-Κηφισιά 4-0 (πρωτάθλημα)

Ο Ολυμπιακός συνεχίζει με τεσσάρες στο πρωτάθλημα! Οι ερυθρόλευκοι πέτυχαν την τρίτη τους τεσσάρα στο πρωτάθλημα, καθώς νίκησαν της Κηφισιάς με 4-0 για την 5η αγωνιστική της Super League και πέτυχαν την τέταρτη τους νίκη στο πρωτάθλημα σε πέντε αγώνες.

Οι ερυθρόλευκοι είχαν σε μία μεγάλη βραδιά των Ποντένσε που κέρδισε το πρώτο πέναλτι της ομάδας, ενώ σημείωσε και το δεύτερο γκολ του Ολυμπιακού. Γκολ από τους ερυθρόλευκους πέτυχε ο Ελ Κααμπί με πέναλτι, ενώ με πέναλτι σκόραρε και ο Γιόβετιτς, επίσης σκόραρε και ο Ιμπόρα.

Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ ξεκίνησε το ματς με τον Πασχαλάκη κάτω από τα δοκάρια, με Ρέτσο και Ντόη στο κέντρο της άμυνας, με Κίνι και Ορτέγκα στα αμυντικά άκρα, στο κέντρο τους Καμαρά και Αλεξανδρόπουλο, τον Σκάρπα σε ρόλο οργανωτή, τους Σολμπάκεν και Ποντένσε στα εξτρέμ και τον Ελ Κααμπί στην κορυφή της επίθεσης.

Στο 3' πρώτη ευκαιρία για τον Ολυμπιακό, όταν ο Σολμπάκεν έκανε με τη μία το σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή της Κηφισιάς, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Στο 8' η Κηφισιά έχασε τεράστια ευκαιρία, όταν ο Τετέι βγήκε τετ α τετ με τον Πασχαλάκη. Ο επιθετικός της Κηφισιάς σούταρε, αλλά ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού απέκρουσε και κράτησε το μηδέν. Στο 9' η Κηφισιά βγήκε και πάλι επικίνδυνα στην κόντρα, με το σουτ του Ιμπαλίμπο, όμως, να φεύγει άουτ. Στο 15’ οι φιλοξενούμενοι είχαν μια ακόμα τελική, με τον Ματέους Σάντος. Ο Βραζιλιάνος έκανε το γυρισμό μέσα από την περιοχή του Ολυμπιακού, αλλά ο Πασχαλάκης έπεσε και μπλόκαρε. Στο 19' ο Ολυμπιακός κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Ποντένσε από τον Πέιο, την εκτέλεση ανέλαβε ο Ελ Κααμπί ο οποίος και άνοιξε το σκορ. Στο 25' οι ερυθρόλευκοι έφτασαν στο 2-0, όταν μετά από σέντρα του Ορτέγκα, ο Ποντένσε με κεφαλιά σκόραρε. Στο 30' σουτ του Σκάρπα η μπάλα κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των δικτύων του Κρίστινσον. Στο 38' νέο σουτ του Βραζιλιάνου απέκρουσε ο Κρίστινσον. Στο 40' ο Ελ Κααμπί έβγαλε ασίστ στον Σολμπάκεν ο οποίος δεν μπόρεσε να πλασάρει τον Κρίστινσον.  

Τέλος πρώτου ημιχρόνου με τον Ολυμπιακό να προηγείται με 2-0.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με μία αλλαγή για τον Ολυμπιακό, με τον Ιμπόρα να παίρνει την θέση του Καμαρά. Στο 53' ο Ισπανός είχε την πρώτη καλή στιγμή του Ολυμπιακού στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Σκάρπα έκανε τη σέντρα από δεξιά, ο Ιμπόρα μέσος πήρε την κεφαλιά, αλλά δεν κατάφερε να δώσει στην μπάλα πορεία προς την εστία του Κρίστινσον. Στο 60' Αντερέγκεν απέφυγε από αριστερά τον Κίνι, μπήκε στην περιοχή των γηπεδούχων και έκανε το δυνατό διαγώνιο σουτ, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Στο 63' ο Ολυμπιακός κέρδισε ποέναλτι σε ανατροπή του Γιόβετιτς από τον Παπασάββα, την εκτέλεση ανέλαβε ο Μαυροβούνιος επιθετικός που πέτυχε το 3-0. Στο 70' ο Ολυμπιακός σκόραρε με τον Ζοάο Καρβάλιο, αλλά το γκολ ακυρώθηκε για οφσάιντ. Στο 77' ο Σκάρπα δοκίμασε για μια ακόμα φορά το πόδι του, αλλά η μπάλα έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Κρίστινσον. Στο 94' οι ερυθρόλευκοι πέτυχαν και τέταρτο γκολ, εκτέλεση κόρνερ από τον Μπιέλ, κεφαλιά του Ιμπόρα και η μπάλα στα δίκτυα της Κηφισιάς.

Τελικό σκορ 4-0 και επόμενη αναμέτρηση για τους ερυθρόλευκους, κόντρα στον Άρη στο ''Γ. Καραϊσκάκης'' την Τετάρτη.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ντιέγκο Μαρτίνεθ): Πασχαλάκης, Κίνι, Ρέτσος (74' Πορόσο), Ντόι, Ορτέγκα, Αλεξανδρόπουλος (58' Καρβάλιο), Σκάρπα, Καμαρά (46' Ιμπόρα), Σολμπάκεν (69' Μπιέλ), Ποντένσε, Ελ Κααμπί (58' Γιόβετιτς).

ΚΗΦΙΣΙΑ (Γιάννης Αναστασίου): Κρίστινσον, Μπαρμπόσα (61' Ίλιεφ), Αγμπενιένου, Βαφέας, Τσάπαν, Πέιος (72' Αντούνες), Παπασάββας (72' Κωνσταντακόπουλος), Ιπαλίμπο (80' Παρράς), Τετέι, Μασούρας (61' Γκόμπελιτς), Αντερέγκεν.

Η βαθμολογία των παιχτών:

Πασχαλάκης -8

Κίνι -7

Ρέτσος -7

Ντόι -6

Ορτέγκα -8

Αλεξανδρόπουλος -7

Σκάρπα -6

Καμαρά -7

Σολμπάκεν -7

Ποντένσε -9

Ελ Κααμπί -8


Ιμπόρα -8

Καρβάλιο -7

Γιόβετιτς -8

Μπιέλ -8

Πορόσο -7


Προπονητής:

Ντιέγκο Μαρτίνεθ -8



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου