Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2023

Έμεινε όρθιος στην Νέα Φιλαδέλφεια! ΑΕΚ-Ολυμπιακός 1-1 (πρωτάθλημα)

Ο Ολυμπιακός έμεινε όρθιος στην Νέα Φιλαδέλφεια, καθώς αναδείχθηκε ισόπαλος 1-1 με την ΑΕΚ για την 4η αγωνιστική της Super League.

Οι ερυθρόλευκοι βρέθηκαν πίσω στο σκορ με τον Πόνσε, αλλά σταδιακά ανέβασαν την απόδοση τους και έφτασαν στην ισοφάριση με τον Ελ Κααμπί και στην συνέχεια μάλιστα θα μπορούσαν να πετύχουν και ακόμα κάποια γκολ στην αναμέτρηση. Πολλά λάθη από τον διαιτητή της αναμέτρησης, αλλά το VAR τον έσωσε. 

Ντεμπούτο με τα ερυθρόλευκα έκαναν οι Ποντένσε και Γιόβετιτς, με τον πρώτο μάλιστα να έχει την ασίστ στο γκολ του Ελ Κααμπί. Ο δεύτερος μπήκε ως αλλαγή στο δεύτερο ημίχρονο αντί του Μαροκινού επιθετικού.

Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ ξεκίνησε τον Ολυμπιακό με τον Πασχαλάκη κάτω από τα δοκάρια και τους Ροντινέι, Ρέτσο, Φρέιρε και Κίνι στην άμυνα. Οι Καμαρά και Εσε ήταν στα χαφ, με τον Φορτούνη λίγο πιο μπροστά σε ρόλο 10αριού. Οι Ποντένσε και Μασούρας ήταν στα δύο άκρα και ο Ελ Κααμπί στην κορυφή της επίθεσης.

Στο 6' η ΑΕΚ μπήκε πιο δυνατά στην αναμέτρηση με τον Τσούμπερ να σουτάρει και με τον Πασχαλάκη να αποκρούει εντυπωσιακά σε κόρνερ. Στο 12' ο διαιτητής έδειξε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Κίνι στον Ρότα, αλλά μετά την εξέταση της φάσης στο VAR είδε ότι δεν υπάρχει καμία παράβαση από τον Ισπανό μπακ του Ολυμπιακού και πήρε πίσω την αρχική του απόφαση. Στο 18' καρφωτή κεφαλιά του Μοχαμαντί με τον Πασχαλάκη να κάνει μία τρομερή επέμβαση και να πετάει την μπάλα κόρνερ. Στο 22' γκολ για την ΑΕΚ. Ο Ελίασον έκανε το 1-2 με τον Ρότα, ο οποίος έκανε το σουτ, στην πορεία της μπάλας πετάγεται ο Πόνσε που έστειλε την μπάλα στα δίκτυα του Πασχαλάκη. Στο 26' ο Φορτούνης έκανε το γύρισμα, αλλά ο Στάνκοβιτς μπλόκαρε.Στο 30' ο Ολυμπιακός έφτασε πολύ κοντά στην ισοφάριση με τον Μασούρα. Ο διεθνής άσος έκανε το δυνατό σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή της ΑΕΚ, αλλά ο Στάνκοβιτς με εντυπωσιακή εκτίναξη απέκρουσε σε κόρνερ. Στο 31' η κεφαλιά του Φρέιρε έφυγε άουτ. Στο 38' ο Ολυμπιακός έφτασε στην ισοφάριση με τον Ελ Κααμπί. Ο Ποντένσε έκανε τη σέντρα από δεξιά και ο Μαροκινός επιθετικός με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Στάνκοβιτς. Στο 41' εκπληκτική εναλλαγή της μπάλας από Ποντένσε με Φορτούνη και σέντρα για τον Φρέιρε, ο οποίος χωρίς μαρκάρισμα δεν έπιασε καλά την κεφαλιά με την μπάλα να φεύγει ψηλά.

Τέλος πρώτου ημιχρόνου με τις δύο ομάδες να είναι ισόπαλες στο 1-1.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με μία αλλαγή για την ΑΕΚ με τον Μήτογλου να παίρνει την θέση του Βίντα. Ο Ολυμπιακός μπήκε πιο δυνατά στην επανάληψη και στο 46'  βγήκε ταχύτατα στην κόντρα, ο Ελ Κααμπί έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή της ΑΕΚ, αλλά η μπάλα κόντραρε και βγήκε κόρνερ. Στο 52' ο Ελ Κααμπί πήγε να παίξει το 1-2 με τον Μασούρα, αλλά το γύρισμα του 'Ελληνα μεσοεπιθετικού δεν ήταν καλό και ο Στάνκοβιτς μπλόκαρε. Στο 59' η ΑΕΚ έβαλε γκολ με τον Αραούχο, αλλά ακυρώθηκε σωστά μετά το on field review από τον διαιτητή, καθώς στην αρχή της φάσης ο Πινέδα είχε πάρει την μπάλα με το χέρι. Στο 66' σουτ του Φορτούνη η μπάλα κόντραρε και κατέληξε κόρνερ. Στο 82' μακρινό σουτ του Ζίνι η μπάλα έφυγε λίγο δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Πασχαλάκη. 

Τελικό σκορ 1-1 και επόμενη αναμέτρηση για τους ερυθρόλευκους, κόντρα στην Φράιμπουργκ στο ''Γ. Καραϊσκάκης'' την Πέμπτη.

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Ρότα, Βίντα (46' Μήτογλου), Μουκουντί, Μοχαμάντι, Σιμάνσκι, Γιόνσον (46' Πινέδα), Ελίασον (75' Αμραμπατ), Τσούμπερ, Αραούχο (72' Γαλανόπουλος), Πόνσε

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ντιέγκο Μαρτίνεθ): Πασχαλάκης, Κίνι, Ρέτσος, Φρέιρε, Ροντινέι, Εσε (81' Ορτέγκα), Καμαρά, Μασούρας (54' Μπιέλ), Φορτούνης (69' Ιμπόρα), Ποντένσε (54' Σκάρπα), Ελ Κααμπί (81' Γιόβετιτς)

Η βαθμολογία των παιχτών:

Πασχαλάκης -9

Κίνι -5

Φρέιρε -7

Ρέτσος -7

Ρόντινει -7

Έσε -6

Καμαρά -7

Φορτούνης -8

Ποντένσε -8

Μασούρας -7

Ελ Κααμπί -9


Μπιέλ -5

Σκάρπα -5

Ιμπόρα -7

Γιόβετιτς -6

Ορτέγκα -


Προπονητής:

Ντιέγκο Μαρτίνεθ -7



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου