Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2023

Πλήρωσε τα τραγελαφικά λάθη του στην άμυνα! Ολυμπιακός-Φράιμπουργκ 2-3 (Europa League)

Ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος από την Φράιμπουργκ, πέτυχε δύο, αστόχησε σε δύο εξ' επαφής, αλλά πλήρωσε τα τραγελαφικά λάθη στην άμυνα, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει με ήττα στην πρεμιέρα των ομίλων του Europa League.

Οι ερυθρόλευκοι ηττήθηκαν με 2-3 σε ένα από τα πιο κρίσιμα παιχνίδια για την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης και τώρα θα πρέπει να κάνουν την υπέρβαση για πρόκριση στους ''32'' της διοργάνωσης. 

Οι ερυθρόλευκοι είχαν σε μεγάλη μέρα τον Ελ Κααμπί που πέτυχε και τα δύο γκολ της ομάδας, ενώ από την γερμανική ομάδα σκόραρε με τους Σάλαι, Γκρίφο πέναλτι και Φίλιπ. 

Τραγική και η διαιτησία καθώς ο Ολλανδός Λίντχαουτ δεν απέβαλε με απευθείας κόκκινη κάρτα τον Σάλαι για χτύπημα με τον αγκώνα στον Έσε στο 18', στην συγκεκριμένη φάση δεν έδωσε ούτε φάουλ.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε τον αγώνα με τον Πασχαλάκη κάτω από τα δοκάρια, με Ρέτσο και Φρέιρε στο κέντρο της άμυνας, με Ορτέγκα και Ροντινέι στα αμυντικά άκρα. Στο κέντρο τον Έσε με τον Καμαρά, στα εξτρέμ τον Μασούρα με τον Μπιέλ, σε ρόλο οργανωτή τον Φορτούνη και στην επίθεση τον Ελ Κααμπί.

Στο 6' τρομερή ευκαιρία με τον Φορτούνη να κλέβει και να δίνει για τον Ελ Κααμπί, ο οποίος πλασάρει αλλά διώχνει ο Γίντερ πάνω στη γραμμή, στην επαναφορά προσπαθεί με κεφαλιά ο Μασούρας και στη συνέχεια με σουτ ο Μπιέλ, όμως οι φιλοξενούμενοι καταφέρνουν να διώξουν σε κόρνερ. Στο 9' μετά από τραγικό λάθος του Φρέιρε άνοιξαν το σκορ. Ο Αργεντινός στόπερ γυρίζει στα τυφλά την μπάλα προς τα πίσω, με τον Πασχαλάκη να έχει μείνει στην εστία του, τον Σάλαι να βρίσκεται ανενόχλητος απέναντι στον τερματοφύλακα του Ολυμπιακού και να τον πλασάρει άνετα για το 0-1. Στο 15' ο Μασούρας σούταρε από το ύψος της μεγάλης περιοχής, αλλά ο τερματοφύλακας της Φράιμπουργκ μπλόκαρε. Στο 18' ο Σάλαι χτύπησε με τον αγκώνα του τον Εσε, έξω από την μεγάλη περιοχή της γερμανικής ομάδας, αλλά ο διαιτητής έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι. Στο 26' ο Ολυμπιακός είχε δοκάρι με τον Φορτούνη. Ο διεθνής άσος εκτέλεσε απευθείας το κόρνερ που είχαν κερδίσει οι Ερυθρόλευκοι, αλλά η τύχη δεν ήταν με το μέρος του, καθώς η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Ατουμπολού. Στο 40' οι ερυθρόλευκοι έφτασαν στην ισοφάριση. Σέντρα του Ροντινέι, ο Ελ Κααμπί κάνει την προβολή και από κοντά στέλνει την μπάλα στα δίχτυα της Φράιμπουργκ για το 1-1. Στο 45+2' τεράστια ευκαιρία για τον Ολυμπιακό. Ο Μασούρας έκλεψε, βρέθηκε απέναντι από τον Ατουμπολού και σούταρε, αλλά ο πορτιέρο της Φράιμπουργκ απέκρουσε. Στη εξέλιξη της φάσης ο Ελ Κααμπί σούταρε, αλλά έστειλε την μπάλα άουτ. Στο 45+5' η Φράιμπουργκ κέρδισε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Ρέτσου στον Ντόαν. Ο Γκρίφο ανέλαβε την εκτέλεση και έκανε το 1-2.

Τέλος πρώτου ημιχρόνου με την Φράιμπουργκ να προηγείται με 1-2.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με μία αλλαγή για τον Ολυμπιακό. Με τον Ποντένσε να παίρνει την θέση του Μπιέλ. Στο 48' ευκαιρία για τον Ολυμπιακό με τον Ιμπόρα. Ο Φορτούνης έκανε τη σέντρα, ο Ατουμπολού δεν έδιωξε καλά, ο Ιμπόρα πήρε την κεφαλιά, αλλά έστειλε την μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας των φιλοξενούμενων. Στο 55' νέα καλή στιγμή για τους ερυθρόλευκους, ο Ροντινέι έκανε ωραία κούρσα από δεξιά, μπήκε στην περιοχή της Φράιμπουργκ, αλλά την τελευταία στιγμή κόπηκε από την άμυνα των φιλοξενούμενων. Στο 75' ο Ολυμπιακός έφτασε στην ισοφάριση με τον Ελ Κααμπί. Εκπληκτική σέντρα του Φορτούνη, ο Μαροκινός φορ πετάγεται και με προβολή στέλνει την μπάλα στα δίχτυα της Φράιμπουργκ για δεύτερη φορά. Στο 80' σουτ του Χέφλερ άουτ. Στο 87' η Φράιμπουργκ έφτασε και σε τρίτο τέρμα. Εκτέλση κόρνερ, ο Φίλιπ σούταρε από το ύψος της μεγάλης περιοχής και έδωσε ξανά προβάδισμα στους φιλοξενούμενους. Στο 88' καλή ευκαιρία με τον Γιόβετιτς να κάνει το πλασέ με το αριστερό, από τα όρια της μικρής περιοχής, άουτ.

Τελικό σκορ 2-3 και επόμενη αναμέτρηση για τους ερυθρόλευκους, κόντρα στην Κηφισιά στο ''Γ. Καραϊσκάκης'' την Κυριακή.

Ολυμπιακός (Ντιέγκο Μαρτίνεθ): Πασχαλάκης, Ροντινέι, Ρέτσος, Φρέιρε, Ορτέγκα (78' Κίνι), Έσε (24' Ιμπόρα λ.τρ.), Καμαρά, Μασούρας (61' Γιόβετιτς), Μπιέλ (46' Ποντένσε), Φορτούνης (78' Σολμπάκεν), Ελ Κααμπί.

Φράιμπουργκ (Κρίστιαν Στράιχ): Ατουμπολού, Κίμπερλ, Γκίντερ, Λάινχαρτ, Σμιντ (54' Σιλντίλια), Χέφλερ, Εγκεστάιν, Ντόαν, Σάλαι (76' Φίλιπ), Γκρίφο (76' Βάισχαουτ), Χέλερ (92' Κέιτελ).


Η βαθμολογία των παιχτών:

Πασχαλάκης -7

Ροντινέι -7

Ρέτσος -2

Φρέιρε -2

Ορτέγκα -6

Έσε -6

Καμαρά -6

Μασούρας -6

Μπιέλ -5

Φορτούνης -8

Ελ Κααμπί -9


Ιμπόρα -6

Ποντένσε -8

Γιόβετιτς -5

Κίνι -5

Σολμπάκεν -6


Προπονητής:


Ντιέγκο Μαρτίνεθ -7



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου