Παρασκευή 25 Αυγούστου 2023

Αγκάλιασε την πρόκριση και τους ομίλους ο Θρύλος! Ολυμπιακός-Τσουκαρίτσκι 3-1 (πρ. Europa League)


Ο Ολυμπιακός επικράτησε της Τσουκαρίτσκι με 3-1 στον πρώτο αγώνα των δύο ομάδων για τα πλέι οφ του Europa League και ουσιαστικά αγκάλιασε την πρόκριση και τους ομίλους του Europa League.

Οι ερυθρόλευκοι δεν υποτίμησαν σε κανέναν σημείο του αγώνα την σερβική ομάδα, μπήκαν πολύ δυνατά στην αναμέτρηση και βρέθηκαν να προηγούνται με 2-0 στο 16' και με 3-0 στο ημιχρόνο. Κορυφαίοι του Ολυμπιακού ο Έλ Κααμπί που πέτυχε τα δύο γκολ από τα τρία γκολ της ομάδας αποδεικνύοντας πόσο σπουδαίος επιθετικός είναι, αλλά και ο Φορτούνης που εκτός του γκολ που σημείωσε, ήταν και ο δημιουργός των περισσοτέρων επιθέσεων του Ολυμπιακού.

Οι ερυθρόλευκοι θα μπορούσαν να πετύχουν και άλλα γκολ και το κυριότερο θα μπορούσαν να αποφύγουν το γκολ της Τσουκαρίτσκι στις καθυστερήσεις, με τον Ολυμπιακό όμως και πάλι να διατηρεί το μεγάλο πλεονέκτημα για την πρόκριση.

Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ ξεκίνησε τον Ολυμπιακό με τον Πασχαλάκη μπροστά από την εστία και τους Βρουσάι, Ρέτσο, Φρέιρε και Κίνι στην τετράδα της άμυνας. Οι Ιμπόρα και Καμαρά ήταν στα χαφ, με τους Μασούρας, Φορτούνη και Μπιέλ πίσω από τον Ελ Κααμπί. 

Ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά στην αναμέτρηση και στο 3' άνοιξε το σκορ. Ο Βρουσάι έκανε τη σέντρα από δεξιά, ο Μασούρας πήρε την κεφαλιά, ο τερματοφύλακας της Τσουκαρίτσκι απέκρουσε, αλλά ο Ελ Κααμπί πήρε το ριμπάουντ και από κοντά έκανε το 1-0 για τον Ολυμπιακό. Στο 5' δοκάρι για τον Ολυμπιακό. Ο Ελ Κααμπί σέντραρε από δεξιά, χρησιμοποιώντας εξωτερικό φάλτσο, αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι, καθώς σταμάτησε στη συμβολή των δοκών της εστίας του Σαμούροβιτς. Στο 8' ο Μασούρας σούταρε μέσα από την περιοχή, αλλά ο Σαμούροβιτς μπλόκαρε. Στο 16' δεύτερο γκολ για τον Ολυμπιακό.  Ο Φορτούνης με δυνατό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής «κεραυνοβόλησε» τον Σαμούροβιτς και διπλασίασε τα τέρματα των ερυθρόλευκων. Στο 31' ο Ολυμπιακός έχασε μεγάλη ευκαιρία. Ο Φορτούνης γύρισε ωραία από αριστερά στον Ελ Κααμπί, ο Μαροκινός φορ έκανε την προβολή από το ύψος της μικρής περιοχής,  με τον Σαμούροβιτς να μπλοκάρει την μπάλα. Στο 35' κεφαλιά του Σούμποτιτς, μπλοκάρει ο Πασχαλάκης. Στο 40' ο Ολυμπιακός έφτασε στο 3-0 όταν ο Φορτούνης έβγαλε μια σκαφτή σέντρα, με τον Ελ Κααμπί να κάνει την καρφωτή κεφαλιά, πετυχαίνοντας το δεύτερο προσωπικό του τέρμα. Στο 44' ευκαιρία της Τσουκαρίτσκι με τον Στάνκοβιτς να κάνει όμορφη προσπάθεια αλλά το πλασέ του έφυγε άουτ. Στο 45' ο Μπιέλ έπιασε το δυνατό σουτ, αλλά η μπάλα έφυγε ελάχιστα δίπλα από την εστία του Σαμούροβιτς.

Τέλος πρώτου ημιχρόνου με τον Ολυμπιακό να προηγείται με 3-0.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τρεις αλλαγές για την Τσουκαρίτσκι, με τον Νίκτσεβιτς να παίρνει την θέση του Ρόγκαν, τον Ντότσιτς την θέση του Κόβατς και τον Γιάνκοβιτς την θέση του Εντιαγέ. Στο 49' ο Μαντί Καμαρά σκόραρε από κοντά, αλλά το γκολ μετά την παρέμβαση του VARίστα ακυρώθηκε για χέρι του Αφρικανού μέσου. Στο 54' ο Μπιέλ δοκίμασε το πόδι του, αλλά η μπάλα έφυγε δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι της εστίας του Σαμούροβιτς. Στο 59' ο Κώστας Φορτούνης εκτέλεσε απευθείας το φάουλ που είχε κερδίσει ο Ολυμπιακός έξω από την περιοχή της Τσουκαρίτσκι, αλλά ο Σαμούροβιτς «εκτινάχθηκε» και απέκρουσε εντυπωσιακά. Στο 73' ο Μπιέλ σούταρε δυνατά μέσα από τη μεγάλη περιοχή της Τσουκαρίτσκι, αλλά η μπάλα έφυγε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Σαμούροβιτς. Στο 76' νέο σουτ του Ισπανού, διώχνει σε κόρνερ ο τερματοφύλακας των Σέρβων. Στο 86' σουτ του Ελ Αραμπί, διώχνει ο Σαμούροβιτς, κεφαλιά του Σκάρπα η μπάλα άουτ. Στο 90' σουτ του Φορτούνη μπλόκαρε ο Σαμούροβιτς. Στο 92' η Τσουκαρίτσκι μείωσε το σκορ σε 3-1. Ο Νίκσεβιτς πήρε την κεφαλιά, η μπάλα κοντράρει στον Μιλαντίνοβιτς, που φαίνεται να έχει και χέρι και καταλήγει στα δίκτυα του Πασχαλάκη.

Τελικό σκορ 3-1 και επόμενη αναμέτρηση για τον Ολυμπιακό, κόντρα στον Ατρόμητο στο ''Γ. Καραϊσκάκης'' την Κυριακή.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Πασχαλάκης, Βρουσάι, Ρέτσος (70' Πορόζο), Φρέιρε, Κίνι, Μαντί Καμαρά (59' Έσε), Ιμπόρα, Μασούρας (59' Σκάρπα), Μπιέλ (83' Αλεξανδρόπουλος), Φορτούνης, Ελ Κααμπί (70' Ελ Αραμπί).

ΤΣΟΥΚΑΡΙΤΣΚΙ: Σαμούροβιτς, Σούμποτιτς, Ντρέζγκιτς, Στεφάνοβιτς, Ρόγκαν (46' Νίκσεβιτς), Στάνκοβιτς (69' Μιλαντίνοβιτς), Σισοκό, Κόβατς (46' Ντότσιτς), Τόσιτς, Εντιαγέ (46' Γιάνκοβιτς), Ιβάνοβιτς (86' Σάντος).

Η βαθμολογία των παιχτών:

Πασχαλάκης -7

Βρουσάι -7

Ρέτσος -8

Φρέιρε -6

Κίνι -7

Μαντί Καμαρά -7

Ιμπόρα -7

Μασούρας -6

Μπιέλ -7

Φορτούνης -10

Ελ Κααμπί -9


Έσε -7

Σκάρπα -6

Ελ Αραμπί -6

Πορόζο -5

Αλεξανδρόπουλος -


Προπονητής:

Ντιέγκο Μαρτίνεθ -8


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου