Τετάρτη 18 Αυγούστου 2021

Η συνέντευξη τύπου για τον αγώνα με την Σλόβαν Μπρατισλάβας!

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει αύριο την Σλόβαν Μπρατισλάβας για τα πλέι οφ του Europa League και σήμερα το απόγευμα πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη συνέντευξη τύπου.

Ο Πέδρο Μαρτίνς αναφέρθηκε στον Ρόνι Λόπες, τονίζοντας ότι μπορεί να είναι στην λίστα, αλλά όχι για το αυριανό παιχνίδι. Ενώ έγινε αναφορά και στους Τικίνιο, Βατσλίκ και Ονιεκούρου, δίνοντας στους δύο τελευταίους πιθανότητες να αγωνιστούν αύριο. Τους παίκτες του Ολυμπιακού εκπροσώπησε ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος.

Πέδρο Μαρτίνς.


O Ρόνι Λόπεζ δεν έχει προπονηθεί, αλλά είναι πιθανό να τον έχετε στο δεύτερο παιχνίδι;

«Είναι πιθανό να βρεθεί στη λίστα, αλλά για τη ρεβάνς. Δεν έχει προπονηθεί με την ομάδα, σήμερα για πρώτη φορά, να μας δείξει ότι είναι έτοιμος, να δώσει απαντήσεις και να διεκδικήσει τη θέση του. Αυτό προϋποθέτει τουλάχιστον μία προπόνηση. Οπότε ίσως να βρεθεί στη λίστα, αλλά όχι για το αυριανό παιχνίδι».

Ποιο είναι το στοιχείο που δεν είδατε κόντρα στη Λουντογκόρετς και θέλετε να το δείτε αύριο;

«Υπάρχουν πολλά πράγματα, η επιθετική λειτουργία, περισσότερη θέληση για τη νίκη, βελτίωση στις μεταβιβάσεις. Κυρίως να δούμε ότι υπάρχει θέληση. Είναι μία αρνητική στιγμή για εμάς, αλλά υπάρχουν πράγματα να διεκδικήσουμε. Πιστεύω στη δουλειά μας, αύριο πρέπει να δείξουμε αντίδραση, να δώσουμε απάντηση. Αυτό περιμένουμε να δούμε από την ομάδα. Υπάρχει καλύτερο κλίμα στις προπονήσεις στη δουλειά που γίνεται και αυτό να φανεί. Αυτό που θέλω να δω ότι στην παράταση με λιγότερο παίκτη, δείξαμε μεγάλη θέληση. Θέλω να το ξαναδώ».

Σε τι κατάσταση βρίσκεται ο Τικίνιο και πότε θα τον χρησιμοποιήσετε;

«Ο Τικίνιο βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο της αποκατάστασης. Προπονείται με ασκήσεις που δεν έχουν επαφές, η κατάστασή του θα βελτιωθεί και μετά τη διακοπή του πρωταθλήματος, θα συμμετέχει σε παιχνίδια. Επιστρέφει σταδιακά».

Υπάρχουν πιθανότητες να δούμε αύριο τον Βατσλίκ και τον Ονιεκούρο για πρώτη φορά; Ποια χαρακτηριστικά έχουν που έχετε διακρίνει;

«Όπως είπαμε πριν, όλοι οι παίκτες είναι διαθέσιμοι, εκτός από τον Ρόνι και τους τραυματίες. Για όλους υπάρχουν πιθανότητες. Ο Βατσλίκ είναι ένας έμπειρος και πολύ καλός γκολκίπερ, είναι ένας παίκτης που δεν ήταν δυνατόν να παίξει από την αρχή, δεν ήταν στις καλύτερες συνθήκες, αλλά τον υπολογίζουμε και ξέρουμε πως θα μας βοηθήσει. Ο Ονιεκούρου έχει γίνει μέλος της ομάδας, μπήκε στο σύνολο και ίσως να παίξει. Όπως το ποιος θα παίξει, θα το δείτε αύριο».

Σωκράτης Παπασταθόπουλος.

Θεωρείς ότι το αυριανό παιχνίδι είναι κομβικό για την πρόκριση, επειδή με τη Λουντογκόρετς η πρόκριση χάθηκε σε μεγάλο βαθμό στο 1-1;

«Είναι δύο παιχνίδια. Αλλά θέλουμε από το πρώτο παιχνίδι να είμαστε το φαβορί και να δείξουμε με τη βοήθεια του κόσμου ότι θέλουμε να πάμε παρακάτω. Ελπίζω να πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε.»

Με δεδομένο πως θα υπάρχουν νέα πρόσωπα στην άμυνα, πόσο πιο επικίνδυνο κάνει αυτό το έργο του Ολυμπιακού απέναντι στη Σλόβαν;

«Πρέπει να δούμε τις επιλογές του προπονητή για την ενδεκάδα. Έχουμε δουλέψει όλα τα παιδιά, παίξαμε φιλικά και επίσημα. Το ποιος θα είναι στην ενδεκάδα και στην άμυνα, θα το αποφασίσει ο προπονητής. Ο κάθε παίκτης που είναι εδώ, είναι έτοιμος να δώσει το 100%.»

Μετά τη Λουντογκόρετς είπες ότι ο Ολυμπιακός πρέπει να δείξει άμεσα αντίδραση. Το νιώθεις ότι είστε έτοιμοι για αυτό; Εσύ πως νιώθεις;

«Το πιστεύω και για αυτό το λόγο βρίσκομαι εδώ. Θα παρουσιαστούμε πολύ καλύτεροι. Αυτή η εβδομάδα ήταν σημαντική εντός και εκτός γηπέδου, αναλύσαμε πολλά πράγματα και θα παρουσιαστούμε πολύ πιο έτοιμοι. Εγώ αισθάνομαι πολύ καλά. Έμεινα 15 μέρες έξω, αλλά είμαι έτοιμος να δώσω στον Ολυμπιακό αυτό που χρειάζεται. Ένας παίκτης όπως εγώ πρέπει να δώσει το παραπάνω.»

Στα ματς με τη Λουντογκόρετς υπήρχαν αρκετές απουσίες. Αυτό έχει ξεπεραστεί εν όψει της Σλόβαν;

«Δεν είναι δικαιολογία για τον Ολυμπιακό ότι υπήρχαν απουσίες. Πρέπει να καταλάβουμε ότι αν θέλουμε να είμαστε επιτυχημένοι, δεν πρέπει να βρίσκουμε δικαιολογίες, να αναλύουμε τι δεν κάναμε και να πάμε παρακάτω. Είμαστε πλήρεις και ευελπιστώ ότι κόντρα σε μία πολύ καλή ομάδα, να δείξουμε στον κόσμο μας πως είμαστε έτοιμοι να πάρουμε την πρόκριση.»

Με αφορμή την προηγούμενη απάντηση σου, για τις ευθύνες που έχουν οι πιο έμπειροι παίκτες. Εσύ, ο Βατσλίκ και ο Βαλμπουενά γραφτήκατε στον Τύπο της Σλοβακίας ως τα μεγάλα ονόματα. Μήπως υπάρχει ο κίνδυνος να χαλαρώσετε και να υποτιμήσετε τη Σλόβαν;

«Ναι μεν οι πιο έμπειροι παίκτες που είμαστε χρόνια στο ποδόσφαιρο και έχουμε μεγαλύτερο όνομα, πρέπει να δώσουμε κάτι, να βοηθήσουμε τους νέους και να κάνουμε το βήμα παραπάνω, αλλά δεν υπάρχει χαλαρότητα. Δεν βλέπουμε με υπεροψία τον αντίπαλο. Η Σλόβαν είναι καλή ομάδα, πρέπει να τη σεβαστούμε και πρέπει να είμαστε προσεκτικοί για να πάρουμε το ματς. Με τη βοήθεια του κόσμου και με τη βελτίωση που θα έχουμε, μπορούμε να πάρουμε τη νίκη.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου