Παρασκευή 20 Αυγούστου 2021

Άνετα και ωραία ο Θρύλος! Ολυμπιακός-Σλόβαν Μπρατισλάβας 3-0 (Europa League)

Άνετα και ωραία ο Ολυμπιακός καθάρισε την υπόθεση πρόκριση από το πρώτο παιχνίδι, καθώς επιβλήθηκε της Σλόβαν Μπρατισλάβας με 3-0.

Οι ερυθρόλευκοι ήταν εξαιρετικοί σε όλο το παιχνίδι και με κορυφαίο τον Σισέ, πήραν άνετα το σκορ πρόκρισης. Ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να πετύχει και άλλα γκολ, όμως ο τερματοφύλακας των Σλοβάκων είχε κάποιες εντυπωσιακές επεμβάσεις. 

Οι φιλοξενούμενοι από την άλλη δεν απείλησαν σχεδόν καθόλου τους ερυθρόλευκους και είχαν μόλις μία τελική στο παιχνίδι προς το τέλος του παιχνιδιού.

Από τους Πειραιώτες σκόραραν οι Καμαρά, Σισέ, ενώ το τρίτο γκολ της ομάδας προήλθε από αυτογκόλ του Μπόζικοφ.

Στα άσχημα ο τραυματισμός του Σισέ στο δεύτερο ημίχρονο, που βγήκε από το παιχνίδι ως αναγκαστική αλλαγή.

Ο Πορτογάλος άρχισε τον Βατσλίκ στην εστία, στο ντεμπούτο του, τους Παπασταθόπουλο και Σισέ στο κέντρο της άμυνας, τον Λαλά στο δεξιό άκρο και τον Ρέαμπτσιουκ στο αριστερό. Μαντί Καμαρά, Αγκιμπού Καμαρά και Εμβιλά ήταν οι τρεις χαφ, ο Βαλμπουενά και ο Μασούρας αγωνίστηκαν στα άκρα της επίθεσης και ο Ελ Αραμπί βρέθηκε στην κορυφή.

Πρώτη φάση του Ολυμπιακού στο 4'. Mε τον Εμβιλά να πιάνει το δυνατό σουτ, να βλέπει, όμως, την μπάλα να περνά δίπλα από το δεξί δοκάρι του Τσόβαν. Στο 23' ο Σισέ βρέθηκε σε ρόλο φορ, όμως δεν κατάφερε από το ύψος της μικρής περιοχής, να βρει την μπάλα, η οποία κατέληξε στην αγκαλιά του γκολκίπερ της Σλόβαν. Στο 24' ο Ελ Αραμπί έστρωσε την μπάλα για τον Μασούρα, αλλά το σουτ, κόντραρε στα σώματα. Στο 26', μετά από κόρνερ του Βαλμπουενά, ο Παπασταθόπουλος έπιασε την καρφωτή κεφαλιά, με την μπάλα να περνά ψηλά άουτ. Στο 27' άψογη συνεργασία Αγκιμπού Καμαρά, Μασούρα, με τον Έλληνα εξτρέμ να δίνει στον Ελ Αραμπί έτοιμο γκολ, αλλά ο Μαροκινός δεν μπόρεσε να νικήσει τον Τσόβαν. Στο 28' σουτ του Σισέ εντυπωσιακή απόκρουση του τερματοφύλακα της Σλόβαν, στην επαναφορά ο Μασούρας δεν μπόρεσε να ανοίξει το σκορ. Στο 37' οι ερυθρόλευκοι άνοιξαν το σκορ. Ο Σισέ πέρασε στην επίθεση και τα δύο σουτ του κόντραραν στα σώματα, για να στρωθεί η μπάλα στον Μάντι Καμαρά, ο οποίος με φαλτσαριστό σουτ σκόραρε. Στο 41' χαμένη ευκαιρία με τον Ελ Αραμπί μετά από γυριστό σουτ.

Τέλος πρώτου ημιχρόνου με τους ερυθρόλευκους να προηγούνται με 1-0.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι ερυθρόλευκοι μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι και στο 48' ο Εμβιλά έχασε μεγάλη ευκαιρία, όταν το σουτ που επιχείρησε εκτός περιοχής κατέληξε ελάχιστα άουτ. Στο 52' οι ερυθρόλευκοι πέτυχαν και δεύτερο γκολ. O Βαλμπουενά έκανε τη σέντρα, η μπάλα πέρασε από τον Μασούρα, σε πρώτο χρόνο ο Καμαρά πήγε να σκοράρει, απέκρουσε ο Τσοβάν και στην επαναφορά ο Σισέ την έστειλε στα δίχτυα. Στο 68' οι ερυθρόλευκοι πέτυχαν και τρίτο γκολ και ουσιαστικά πήραν ξεκάθαρο προβάδισμα πρόκρισης. Κόρνερ του Βαλμπουενά από δεξιά, κεφαλιά του Παπασταθόπουλου στο πρώτο δοκάρι και ο Μποζίκοφ τη βρήκε και την έστειλε στα δίχτυα της ομάδας του. Στο 85' η μοναδική φάση των φιλοξενούμενων ήταν ένα μακρινό σουτ του Βάις εκτός περιοχής.

Τελικό σκορ 3-0 με την ρεβάνς να είναι προγραμματισμένη για την άλλη Πέμπτη στην Μπρατισλάβα.

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Βατσλίκ – Λαλά, Σωκράτης, Σισέ (73' Μάρκοβιτς), Ρέαμπτσιουκ – Εμβιλά, Καμαρά (80' Κούντε)– Μασούρας (87' Βρουσάι), Βαλμπουενά (74' Ονιεκούρου), Αγκιμπού Καμαρά (80' Μπουχαλάκης) – Ελ Αραμπί.

Σλόβαν Μπρατισλάβας (Βλάντιμιρ Βάις): Τσόβαν – Πούστσεκ (66' Στρέλεκ), Αμπένα, Κάσια, Μπόζικοφ – Κανκάβα, Ντε Καμπς – Βάις, Ιμπραχίμ (66' Χέντι), Ζμραλ – Τσάβριτς.

Η βαθμολογία των παιχτών:

Βατσλίκ -7

Λαλά -6

Παπασταθόπουλος -7

Σισέ -9

Ρέαμπτσιουκ -6

Εμβιλά -7

Μαντί Καμαρά -8

Μασούρας -7

Βαλμπουενά -7

Αγκιμπού Καμαρά -7

Ελ Αραμπί -7


Μάρκοβιτς -7

Ονιεκούρου -7

Κούντε -7

Μπουχαλάκης -7

Βρουσάι


Προπονητής:

Πέδρο Μαρτίνς -8



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου