Πέμπτη 22 Αυγούστου 2019

Την πάτησε και τεντώνει το σεντόνι! Θρύλος από άλλον πλανήτη! Ολυμπιακός-Κρασνοντάρ 4-0 (Champions League)

Την πάτησε, την ισοπέδωσε ο Ολυμπιακός την Κρασνοντάρ και άπλωσε το σεντόνι για το τσάμπιονς λιγκ! Οι ερυθρόλευκοι επικράτησαν με 4-0 της ρωσικής ομάδας και ουσιαστικά πέρασαν στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, αποδεικνύοντας ότι ο Ολυμπιακός είναι ο πραγματικός πρέσβης του ελληνικού ποδοσφαίρου.
Οι ερυθρόλευκοι νίκησαν την Κρασνοντάρ 4-0 έχοντας ως κορυφαίο τον Ραντζέλοβιτς που μπήκε ως αλλαγή στο 75' και πέτυχε δύο γκολάρες και οι οποίες έστειλαν τον Ολυμπιακό με το ενάμιση πόδι στους ομίλους του τσάμπιονς λιγκ. Τα άλλα γκολ των ερυθρόλευκων πέτυχαν οι Γκερέρο και Ποντένσε.
Εκπληκτικός για έναν ακόμη αγώνα ο κόσμος του Ολυμπιακού που γέμισε το ''Γ. Καραϊσκάκης'' και εμψύχωνε τους παίχτες της ομάδας από το πρώτο ως το τελευταίο λεπτό.
Ο Πέδρο Μαρτίνς επέλεξε την ίδια ενδεκάδα, όπως και στους προηγούμενους αγώνες των προκριματικών.
Σα κάτω από τα δοκάρια, Σεμέδο και Μεριά στο κέντρο της άμυνας, Τσιμίκα και Ομάρ στα άκρα. Γκιγιέρμε και Μπουχαλάκη στα χαφ, Ποντένσε και Μασούρας στα επιθετικά άκρα και ο Βαλμπουενά πίσω από τον Γκερέρο.
Πρώτη καλή ευκαιρία στο παιχνίδι στο 9' όταν το σουτ του Γκιγιέρμε μπλόκαρε ο Σαφόνοφ. Στο 12' σουτ του Μπουχαλάκη μπλόκαρε και πάλι ο τερματοφύλακας των Ρώσων. Στο 15' κεφαλιά του Μπουχαλάκη η μπάλα πέρασε κόρνερ. Στο 30' οι ερυθρόλευκοι άνοιξαν το σκορ με τον Γκερέρο. Ο Ισπανός φορ, αφού πήρε την μπάλα από τον Ποντένσε, κοντοστάθηκε στο ύψος της μεγάλης περιοχής και με ένα όμορφο, δυνατό σουτ, έστειλε την μπάλα στο αριστερό δοκάρι και στα δίχτυα του Σαφόνοφ για το 1-0. Στο 38' κόρνερ του Βαλμπουενά κεφαλιά του Γκιγιέρμε η μπάλα πέρασε άουτ. Στο 44' οι ερυθρόλευκοι έφτασαν πολύ κοντά στο γκολ με τον Ποντένσε, όταν ο εξτρέμ του Ολυμπιακού πέρασε πολύ ωραία τον Ραμίρες, αλλά το σουτ του δεν βρήκε στόχο. Τέλος πρώτου ημιχρόνου με τον Ολυμπιακό μπροστά στο σκορ με 1-0.
Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός ήταν και πάλι κυριάρχος στο παιχνίδι και έχασε την πρώτη καλή ευκαιρία στο 47' σε κεφαλιά του Γκερέρο, όταν και η μπάλα πέρασε άουτ. Στο 59' ο Σουλεϊμάνοφ πήρε μπαλιά από τον Μπεργκ, όμως το σουτ που έπιασε έφυγε ψηλά άουτ. Στο 66' όμορφη προσωπική ενέργεια του Τσιμίκα, ο οποίος έκανε και το σουτ, εκτός περιοχής, όμως ο Σαφόνοφ ήταν σε καλή θέση και μπλόκαρε. Στο 68' ο Μπεργκ βγήκε τετ α τετ με τον Σα, καθώς το σουτ του πέρασε άουτ. Κατά την αλλαγή του όλο το γήπεδο τον αποδοκίμασε έντονα. Στο 70' καλή ευκαιρία για τον Ολυμπιακό. Ο Ποντένσε έπιασε το σουτ η μπάλα έφυγε ψηλά άουτ και στην επόμενη φάση το σουτ του Μασούρα είχε την ίδια κατάληξη, Στο 78' είχαμε το δεύτερο γκολ για τον Ολυμπιακό! Στην αντεπίθεση ο Ολυμπιακός, ο Βαλμπουενά βγάζει μπαλιά για τον Ραντζέλοβιτς και ο Σέρβος σκοράρει για τους ερυθρόλευκους. Στο 84' ο Βαλμπουενά βγαίνει στην αντεπίθεση πιάνει το σουτ, αλλά μπλοκάρει εύκολα ο τερματοφύλακας της Κρασνοντάρ. Στο 85' είχαμε και τρίτο γκολ για τον Ολυμπιακό. Ο Ραντζέλοβιτς πιάνει το σουτ εκτός περιοχής, πετυχαίνοντας το δεύτερο προσωπικό του γκολ. Στο 89' είχαμε και τέταρτο γκολ για τον Ολυμπιακό. Μπαλιά του Μπουχαλάκη για τον Ποντένσε, ο οποίος με σκάψιμο πέτυχε ένα πανέμορφο γκολ.
Τελικό σκορ 4-0 για τον Ολυμπιακό που αγκάλιασε την πρόκριση για τους ομίλους του τσάμπιονς λιγκ. Επόμενη αναμέτρηση για τον Ολυμπιακό κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος.

Η βαθμολογία των παιχτών:

Σα -8
Ομάρ -8
Σεμέδο -8
Μεριά -8
Τσιμίκας -8
Μπουχαλάκης -8
Γκιγιέρμε -8
Ποντένσε -9
Μασούρας -8
Βαλμπουενά -8
Γκερέρο -9

Ραντζέλοβιτς -10
Καμαρά -
Τοροσίδης -

Προπονητής:

Πέδρο Μαρτίνς -10

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σα, Ελαμπντελαουί, Σεμέδο, Μεριά, Τσιμίκας, Γκιλιέρμε, Μπουχαλάκης, Ποντένσε (92’ Τοροσίδης), Βαλμπουενά (86’ Καμαρά), Μασούρας (75’ Ραντζέλοβιτς), Γκερέρο.
Κράσνονταρ: Σαφόνοφ, Φιόλουσον, Σπάγιτς, Ραμίρες, Καμπελά (25’ λ. τρ. Όλσον), Βάντερσον, Ναμλί (58’ Σουλεϊμάνοφ), Μπεργκ (70’ Ιγκνάτιεφ), Βιλένα, Καμπόλοφ, Πετρόφ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου