Τρίτη 13 Αυγούστου 2019

Απλά την σκούπισε και πρόκριθηκε στα πλέι οφ! Ολυμπιακός-Μπασακσεχίρ 2-0 (Champions League)


Ανίκητος και αήττητος
Στα πλέι οφ του τσάμπιονς λιγκ η Θρυλάρα! Οι ερυθρόλευκοι με κορυφαίο τον Σα που είχε αρκετές καταλυτικές αποκρούσεις, νίκησαν 2-0 την Μπασακσεχίρ και προκρίθηκαν στα πλέι οφ του τσάμπιονς. Όπου εκεί θα αντιμετωπίσουν την Κρασνοντάρ η οποία έκανε την μεγάλη έκπληξη, καθώς επικράτησε της Πόρτο με 2-3 στο ''Ντραγκάο'' και πήρε την πρόκριση για την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.
Τα γκολ των ερυθρόλευκων πέτυχαν οι Σεμέδο και Βαλμπουενά με πέναλτι. Γεμάτο για ένα ακόμη το ''Γ. Καραϊσκάκης'' με τους οπαδούς των ερυθρολέυκων να αποτελούν τον δωδέκατο πάιχτη της ομάδας για έναν ακόμη αγώνα.
Με το ίδιο σχήμα, όπως και στους αγώνες με Πλζεν αλλά και την Μπασακσεχίρ στην Τουρκία, ξεκίνησε και στον επαναληπτικό με τους Τούρκους ο Ολυμπιακός. Με τον Σα κάτω από τα δοκάρια, Σεμέδο και Μεριά στο κέντρο της άμυνας, Τσιμίκα αριστερά και Ομάρ δεξιά. Γκιγιέρμε με Μπουχαλάκη στο κέντρο, ο Ποντένσε με τον Μασούρα στα επιθετικά άκρα, ο Βαλμπουενά ως δεκάρι και στην κορυφή της επίθεσης ο Γκερέρο.
Μεγάλη ευκαιρία για τον Ολυμπιακό στο 4' όταν ο Γκιγιέρμε έπιασε το σουτ στην κίνηση, στέλνοντας  την μπάλα στο δοκάρι του Γκιουνόκ. Στο 10' οι Τούρκοι έχασαν διπλή ευκαιρία πρώτα με τον Βίστσα όταν το σουτ του απέκρουσε ο Σα και στην επαναφορά ο Κριβέλι με κεφαλιά έστειλε την μπάλα άουτ, Στο 16΄νέα μεγάλη απόκρουση του Σα, σε τακουνάκι του Κριβέλι μέσα στην μικρή περιοχή. Στο 21' σουτ ου Βαλμπουενά έξω από την περιοχή η μπάλα άουτ. Στο 35' ο Σα κάνει την απόκρουση της χρονιάς. Η φάση ξεκίνησε από ένα μέτρο οφσάιντ όταν ο Βίστσα έβγαλε έτοιμο γκολ για τον Ρομπίνιο που εντελώς αμαρκάριστος δεν μπόρεσε να νικήσει τον Σα, που έβγαλε το άπιαστο. Στο 42' δυνατό σουτ του Μασούρα η μπάλα πέρασε άουτ. Τέλος πρώτου ημιχρόνου 0-0 για τις δύο ομάδες.
Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και έχασε μια καλή ευκαιρία στο 50'. Ο Γκερέρο άφησε στον Ποντένσε,εκεινός έστρωσε στον Βαλμπουενά, αλλά το σουτ πέρασε μόλις άουτ. Στο 55' ήρθε το γκολ για τον Ολυμπιακό. Εκτέλεση φάουλ του Βαλμπουενά, έπιασε την κεφαλιά ο Γκερέρο, απέκρουσε ο Γκιουνόκ, προβολή του Σεμέδο που έστειλε την μπάλα στα δίκτυα. Ο Σα με δύο αποκρούσεις πρώτα στο 63' και κατόπιν στο 66' σε σουτ του Καϊσάρα και Βίστσα κράτησε το μηδέν για τον Ολυμπιακό. Στο 76' οι Πειραιώτες πέτυχαν και δεύτερο γκολ και πήραν και την πρόκριση. Στο 76′ ο Ραντζέλοβιτς έκανε μία κούρσα από τα δεξιά και κέρδισε πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Βαλμπουενά πετυχαίνοντας το 2-0 και βάζοντας φωτιά στο γήπεδο.
Τελικό σκορ 2-0 και επόμενη αναμέτρηση για τον Ολυμπιακό είναι κόντρα στην Κρασνοντάρ. Με το πρώτο παιχνίδι να είναι στο ''Γ. Καραϊσκάκης'' την Τετάρτη στις 21/9.
Η βαθμολογία των παιχτών:

Σα -10
Ομάρ -7
Σεμέδο -9
Μεριά -8
Τσιμίκας -8
Γκιγιέρμε 7
Μπουχαλάκης -6
Μασούρας -7
Ποντένσε -7
Βαλμπουενά -8
Γκερέρο -6

Ραντζέλοβιτς -8
Καμαρά -
Κούτρης -

Προπονητής:

Πέδρο Μαρτίνς -8

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σα, Ελαμπντελαουί, Μεριά, Σεμέδο, Τσιμίκας, Γκιλιέρμε (89’ Κούτρης), Μπουχαλάκης, Μασούρας, Βαλμπουενά (82’ Καμαρά), Ποντένσε (68’ Ραντζέλοβιτς), Γκερέρο.
Μπασακσεχίρ: Γκιουνόκ, Αταμάχ (59’ Μπα), Κλισί, Βίσκα, Ελία, Βιεϊρά, Ροντρίγκες, Κριβέλι (75’ Γκούλμπραντσεν), Αζουμπούικε, Ρομπίνιο (46’ Τουράν), Καϊσαρά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου