Δευτέρα 5 Μαρτίου 2018

Απλά δεν έχει αντίπαλο! Ολυμπιακός- Φάρος Κερατσινίου 74-49 (μπάσκετ γυναικών,πρωτάθλημα)

Επίδειξη δύναμης επί του Φάρου

Έχοντας αντίσταση μόνο για ένα ημίχρονο, ο Ολυμπιακός ξεπέρασε άνετα το εμπόδιο του Φάρου Κερατσινίου και επικράτησε στο Δ.Α.Κ. Γλυφάδας με 74-49 στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής της Α1 Γυναικών. Οι «ερυθρόλευκες» παρά το 30-30 του πρώτου ημιχρόνου, ανέβασαν στροφές στο β μέρος, κυριάρχησαν μέσω της άμυνάς τους και παρέμειναν αήττητες στον δρόμο για το τρίτο συνεχόμενο πρωτάθλημα.
Πρώτη σκόρερ του Θρύλου η Ιβόν Άντερσον με 19 πόντους, ενώ ακολούθησε η Στέλλα Καλτσίδου με 15.
ΝΤΕΡΜΠΙ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ
Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε το παιχνίδι με τις Χατζηνικολάου, Αντερσον, Καλτσίδου, Μάζιτς και Μακόλι, με την τελευταία να ανοίγει το σκορ για τις «ερυθρόλευκες» για το 2-0.  Ο Φάρος από την αρχή ήταν κοντά, όμως στο 4-4, ο Θρύλος έτρεξε ένα 8-0 σερί (έξι σερί πόντοι οι Καλτσίδου και ένα δίποντο της Αντερσον) για το 12-4. Οι αθλήτριες του Κώστα Μίσσα ήταν συγκεντρωμένες αμυντικά και έφτασαν στο +10 (17-7) γρήγορα στην αναμέτρηση. Ο Φάρος αντέδρασε, μείωσε σε 17-14 για να έρθουν οι δύο βολές της Μάζιτς για το 19-14. Οι δύο ομάδες μπήκαν στην δεύτερη περίοδο, με το ταμπλό του κλειστού της Γλυφάδας να λέει 19-16.
Οι «ερυθρόλευκες» προσπάθησαν να πιέσουν στην άμυνα για να ξεφύγουν. Παρά το 19-18, ο Ολυμπιακός έτρεξε ένα 8-2 επιμέρους και πήρε διαφορά 7 πόντων (27-20). Οι φιλοξενούμενες και πάλι αντέδρασαν και με ένα δικό τους 6-0 σερί έφτασαν το παιχνίδι στον πόντο, για να τις σταματήσει η Νικολοπούλου με ένα ντράιβ για το 29-26. Δύο χαμένες επιθέσεις για τον Θρύλο και ένα ακόμα 4-0 του Φάρου για το προσωρινό προσπέρασμα της ομάδας του Κερατσινίου, με την Αντερσον να κερδίζει φάουλ  και βολές με 4,5 δευτερόλεπτα για το ημίχρονο.
Η Αμερικανίδα γκαρντ πέτυχε τη μία από το ζευγάρι της και οι δύο ομάδες μπήκαν στα αποδυτήρια με το σκορ στο 30-30.
ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΝΤΙΠΑΛΟ
Πιο συγκεντρωμένος στο στόχο του ο Θρύλος με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου. Το παιχνίδι ήταν ντέρμπι, ο Φάρος ήταν κοντά, όμως η πιεστική άμυνα των «ερυθρόλευκων» απέφερε καρπούς. Δίποντο από την Μάλτση για το 39-34, η Καλτσίδου πέτυχε 4 συνεχόμενους πόντους και το ματς με το γκολ φάουλ της Μακόλι εκτοξεύθηκε στο 46-34.
Η Αμερικανίδα σέντερ του Θρύλου πέτυχε από τις βολές το 48-34 για να ακολουθήσει το τρίποντο της Καλτσίδου με την διαφορά να φτάνει στους 15 πόντους (51-36). Σε αυτό το διάστημα κυριάρχησε απόλυτα το συγκρότημα του Κώστα Μίσσα και οδηγήθηκε στην τελευταία περίοδο όντας 14 πόντους μπροστά (54-40).
Από εκείνο το σημείο και μετά ο Ολυμπιακός δεν κοίταξε ποτέ πίσω. Με τρίποντο της Σπυριδοπούλου προηγήθηκε για πρώτη φορά με 20 πόντους (62-42) και με «όπλο» του την άμυνα, ο Θρύλος συνέχισε απτόητος για ένα ακόμα ροζ φύλλο αγώνα.
Ένα τρίποντο της  Μάλτση και ένα δίποντο της Χατζηνικολάου έπειτα από κλέψιμο της και ντράιβ έκαναν το 67-45 με το παιχνίδι πλέον να είναι τυπική διαδικασία. Η Σπυριδοπούλου ξανά και η Μάζιτς από τις βολές διαμόρφωσαν το τελικό 74-49, με τις αήττητες νταμπλούχες Ελλάδος να παραμένουν στην κορυφή της βαθμολογίας.

Τα δεκάλεπτα: 19-16, 30-30, 54-40, 74-49

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μίσσας): Μάζιτς 4 (5 ριμπ., 1 ασ., 1 κοψ.), Σταμάτη 2, Σπυριδοπούλου 8 (3/3 βολ., 1/1 διπ., 1/3 τριπ., 3 ριμπ., 2 κλεψ.), Χατζηνικολάου 7 (2/4 διπ., 1/3 τριπ., 7 ασ., 2 κλεψ.), Μπαλτά, Μάλτση 6 (2/4 τρ., 3 κλεψ.),  Νικολοπούλου 4, Χαλιβέρα,  Σωτηρίου, Καλτσίδου 15 (2/5 τρ., 2 ριμπ.), Αντερσον 19 (9/13 δίπ., 3 ριμπ., 4 κλεψ., 3 ασ.), Μακόλι 9 (13 ριμπ)
 
ΦΑΡΟΣ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ (Λειβάδης): Γκρίτζα 3 (1), Καλογήρου, Γούναρη 6, Παπαμιχαήλ 8, Μαγκλάρα 8, Τζόνσον 14, Ουόκερ 10
 
Ο Κώστας Μίσσας δήλωσε μετά το ματς στο osfp.gr ότι: «Είναι δεδομένο και σίγουρο ότι ο Φάρος είναι μία πολύ καλή ομάδα με πάρα πολύ καλή frontline. Ξέραμε τα προβλήματα που θα μπορούσαμε να έχουμε από πλευράς μεγέθους που έχει ο Φάρος στις ψηλές του. Εκείνο που καταβάλαμε πολύ μεγάλη προσπάθεια σήμερα είναι ότι πήραμε πάρα πολλές μπάλες από τις παγίδες που κάναμε στις 3 ψηλές που χρησιμοποιεί  ο Φάρος.
Αυτό που όμως για μένα δεν είχε… λογική, ήταν το «μάγκωμα» και η πίεση που είχαμε στην επίθεση. Εμείς είμαστε μία ομάδα που τα αφύλαχτα σουτ θα τα πάρει, έχουμε το ταλέντο και την ικανότητα και πάρα πολλές φορές ψάχναμε την τέλεια πάσα, χωρίς κανέναν λόγο, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουμε το ρυθμό μας.
Στο δεύτερο ημίχρονο βέβαια άλλαξαν τα πράγματα και θεωρώ  ότι από πλευράς τακτικής ήμασταν αποτελεσματικοί στη ζώνη που παίξαμε, την οποία την γυρνάγαμε σε man 2 man με αλλαγές. Γεγονός που μας έδωσε τη δυνατότητα να έχουμε ρυθμό, να βάλουμε κάποια εύκολα καλάθια και από εκεί και πέρα, τελείωσε το παιχνίδι, πιο εύκολο από το ξεκίνημά του.
Τέλος αξίζει να πούμε πως στην αρχή στα ριμπάουντ είχαμε αποτελεσματικότητα, όμως  τα 10 επιθετικά του Φάρου είναι κάτι που δεν πρέπει να το επιτρέπουμε ως ομάδα. Και ας είχαμε και εμείς από την πλευρά μας 10 επιθετικά ριμπάουντ. Σήμερα αυτό δεν μας επηρέασε πάντως».

Η Ιβόν Άντερσον τόνισε μετά το παιχνίδι στο osfp.gr ότι«Ήρθαμε να δώσουμε ένα παιχνίδι με τον Φάρο, προερχόμενοι από το ματς με τον ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη που δεν παίξαμε καλά.  Γνωρίζαμε λοιπόν ότι έπρεπε να αγωνιστούμε έτσι ώστε να αποδείξουμε τι ομάδα είμαστε και να παίξουμε ως Ολυμπιακός.  Στο δεύτερο ημίχρονο πιστεύω ότι το αποδείξαμε αυτό ως ένα βαθμό και κερδίσαμε με μεγάλη διαφορά την δεύτερη ομάδα της βαθμολογίας. Είναι μία διαφορά που ο κόσμος ήθελε και περίμενε από εμάς και μία διαφορά που οφείλαμε και εμείς να πάρουμε. Θα κρατήσουμε αυτό τα σκορ και θα συνεχίσουμε σε αυτόν το ρυθμό μέχρι το τέλος της σεζόν».


Πηγή: osfp.gr


#‎Κόκκινο_DNA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου