Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2015

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΓΙΑ ΤΙΣ 200 ΝΙΚΕΣ ΤΟΥ ΘΡΥΛΟΥ ΣΤΟ ΝΑΟ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ! Α'Μέρος

Με ... 200 ο Θρύλος



Ο Θρύλος έφτασε τις 200 νίκες σε 251 παιχνίδια στο νέο Καραΐσκάκη για όλες τις διοργανώσεις (πρωτάθλημα, κύπελλο, Ευρώπη), κάνοντας ένα ασύλληπτο ρεκόρ για οποιαδήποτε άλλη ελληνική ομάδα, φτάνοντας το 79% της επιτυχίας στα εντός έδρας παιχνίδια. Το ΚΟΚΚΙΝΟ DNA σας παρουσιάζει σε ένα ειδικό αφιέρωμα όλες τις μεγάλες νίκες του Θρύλου στο ΝΑΟ του, στο φρούριο του. Πρώτο επίσημο παιχνίδι των Πειραιωτών ήταν με αντίπαλο την Καλλιθέα στις 19/9/2004 όπου οι ερυθρόλευκοι νίκησαν με 2-1.

2004-2005

Πρώτο παιχνίδι για την Ευρώπη και πιο συγκεκριμένα για το τσάμπιονς λιγκ ήταν με αντίπαλο την Λίβερπουλ, όπου οι ερυθρόλευκοι επικράτησαν με 1-0 με γκολ του Ιεροκλή Στολτίδη.
Ακολούθησε η πεντάρα απέναντι στον μπαοκ, όπου ήταν και το εν Ελλάδι ντέρμπι, σε ένα παιχνίδι όπου έκαναν τα μαγικά τους Ριβάλτο-Ζιοβάνι-Καστίγιο. Και με έναν πέμπτο γκολ βγαλμένο από τα καλύτερα πρωταθλήματα του κόσμου.
Ακολουθούν οι δυο πολύ μεγάλες εντός έδρας νίκες για την φάση των ομίλων του τσάμπιονς λιγκ με αντίπαλο την Μονακό και την Λα Κορούνια με σκορ 1-0.
Το πρώτο ντέρμπι των δυο αιωνίων στο νέο Καραΐσκάκη είναι γεγονός. Οι ερυθρόλευκοι επικρατούν του αιωνίου δευτέρου με 1-0 με άψογη εκτέλεση φάουλ του Ριβάλτο και κάνουν ένα ακόμη βήμα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.
Οι ερυθρόλευκοι παρότι μαζεύουν 10 βαθμούς στην φάση των ομίλων του τσάμπιονς λιγκ δεν καταφέρνουν να προκριθούν και βγαίνουν τρίτοι στον όμιλο. Όπου για την φάση των '' 32 '' του ΟΥΕΦΑ αντιμετωπίζουν την Σοσό, οπού οι ερυθρόλευκοι την αποκλείουν με δύο νίκες με το ίδιο σκορ 1-0.
Η συνήθεια που έγινε λατρεία, η καθιερωμένη φιέστα του Μαΐου. Οι ερυθρόλευκοι μετά από ένα διάλειμμα ενός χρόνου επιστρέφουν στις κούπες και κατακτούν το πρωτάθλημα της σεζόν 2004-2005 με προπονητή τότε τον Ντούσαν Μπάγιεβιτς.
2005-2006

Οι ερυθρόλευκοι ξεκινάνε δυναμικά το πρωτάθλημα και νικάνε και στα δυο ντέρμπι με βάζελο και ΑΕΚ, αλλά στην Ευρώπη τα πράγματα δεν πάνε τόσο καλά, παρολαυτά καταφέρνουν και κάνουν μια μεγάλη νίκη, μια νίκη που μπορεί να έγινε σε αδιάφορο παιχνίδι, αλλά ήταν ιστορική, αντίπαλος η μεγάλη Ρεάλ Μαδρίτης.
Ακόμη μια νίκη των ερυθρόλευκων με αντίπαλο τον αιώνιο δεύτερο, ο οποίος παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του Καλόπουλου,δεν καταφέρνει να αντισταθεί στον Ριβάλτο και στην παρέα του.
Μια τριάρα αυτήν την φόρα με αντίπαλο την Κούλα.
Και μια πεντάρα με αντίπαλο το Αιγάλεω όπου ο Καστίγιο έκανε τα δικά του.
Και η συνηθισμένη φιέστα για το 34 πρωτάθλημα.
2006-2007

Νέα σεζόν πάμε φουλ για το 35 πρωτάθλημα της ιστορίας μας. Ένας εκ των αντιπάλων ο Μπαοκ που φεύγει για άλλη μια χρόνια με κατεβασμένα τα παντελόνια από τον ΝΑΟ.
Και μια ακόμη νίκη απέναντι στην Κούλα με 1-0.
Σε ένα συναρπαστικό παιχνίδι, ο Θρύλος ανατρέπει το 0-2 και πετυχαίνει μια επική ανατροπή με 3-2 απέναντι στο Αιγάλεω.
Και η φιέστα για το 35 πρωτάθλημα είναι γεγονός. Μια φιέστα που επισκιάζεται με την φυγή του Ριβάλτο.

2007-2008

Ο Ολυμπιακός έπειτα από δυο ισοπαλίες ξεσπάει απέναντι στον ΟΦΗ και πετυχαίνει την πρώτη του εξάρα στο νέο του γήπεδο.
Ο Θρύλος μετά από πολλά χρόνια προκρίνεται στην επόμενη φάση του τσάμπιονς λιγκ,αντίπαλος του η Βέρντερ Βρέμης όπου μετά την τριάρα στην Γερμανία της ρίχνει ακόμη μία με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ιεροκλή Στολτίδη που πετυχαίνει δύο γκολ από τα τρία της ομάδας του.
Και το συνηθισμένο γλέντι με την Κούλα, που ακόμα έρχονται.
Ο Θρύλος σε νοκ άουτ παιχνίδι αντιμετωπίζει τον βάζελο για την φάση των ''16'' του κυπέλλου Ελλάδος. Οι ερυθρόλευκοι συντρίβουν με 4-0 τον Παναθηναϊκό και αποδεικνύουν για άλλη μια φορά ποιος είναι το αφεντικό στην Ελλάδα.
  
Ένα ματς, ένας τίτλος. Αν ο Θρύλος δεν νίκαγε πολύ απλά έχανε τον τίτλο. Οι ερυθρόλευκοι κερδίζουν με 2-1 την Λάρισα με σκόρερ στις καθυστερήσεις τον Κώστα Μήτρογλου και το Καραΐσκάκη φλέγεται.
Η συνήθεια που έγινε λατρεία και το πρωτάθλημα ξανά στον Πειραιά.
Τέλος α΄μέρους.....συνεχίζεται.
#‎Κόκκινο_DNA‬


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου