Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2023

Τιμήθηκε η ΠΑΕ Ολυμπιακός για την προσφορά της με την πρωτοποριακή υπηρεσία της ακουστικής περιγραφής!

 

Ο ΠΣΑΠΠ στο πρόσωπο του Νίκου Γαβαλά τίμησε την ΠΑΕ Ολυμπιακός για την υπηρεσία της ακουστικής περιγραφής σε τυφλούς που πρωτοξεκίνησε από έναν αγώνα με τον Άρη.

Η υπηρεσία της ακουστικής περιγραφής τέθηκε σε λειτουργία για πρώτη φορά στο «Γ. Καραϊσκάκης» στον αγώνα του Ολυμπιακού με τον Άρη, στη 2η αγωνιστική των Play -Offs της Stoiximan Super League 1. Μία καινοτόμος κίνηση που έκανε τον Ολυμπιακό - όπως ανέφερε σχετικά ο πειραϊκός σύλλογος στην ενημέρωσή του - την πρώτη ομάδα στην Ευρώπη που έδωσε τη δυνατότητα σε άτομα με οπτική αναπηρία να παρακολουθούν ισότιμα έναν ποδοσφαιρικό αγώνα με ακουστική περιγραφή.

Στους αγώνες της ομάδας υπάρχει εξειδικευμένο προσωπικό αποτελούμενο από καθηγητές του Παντείου Πανεπιστημίου Πολιτικών και Κοινωνικών Επιστημών για τις ανάγκες της περιγραφής. Παράλληλα, προς αυτήν την κατεύθυνση ξεκίνησε και η εκπαίδευση φοιτητών του τμήματος Επικοινωνίας Μέσων και Πολιτισμού (ΕΜΠΟ), οι οποίοι μετέχουν ενεργά στην περιγραφή και την πλήρη, κατανοητή από τυφλά άτομα, προφορική αποτύπωση των αγώνων. Στο περιθώριο της ετήσιας εκδήλωσης των βραβείων του ΠΣΑΠΠ η ΠΑΕ Ολυμπιακός τιμήθηκε για την προσφορά της και για τη συγκεκριμένη υπηρεσία. Το βραβείο παρέλαβε εκ μέρους των Ερυθρόλευκων ο Νίκος Γαβαλάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου