Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2023

Σπουδαία εμφάνιση για την εθνική κόντρα στην Γαλλία! Ελλάδα-Γαλλία 2-2 (πρ. Euro)

Με τον καλύτερο τρόπο ολοκλήρωσε η Εθνική τις υποχρεώσεις της στα προκριματικά του Euro 2024! Η ομάδα του Γκουστάβο Πογέτ κοίταξε στα μάτια τους Γάλλους και πήρε ισοπαλία 2-2, στέλνοντας μήνυμα ενόψει του ημιτελικού με το Καζακστάν για το Nations League.

Η εθνική μας βρέθηκε πίσω στο σκορ με του Κολό Μουανί, αλλά με γκολ των Μπακασέτα και Ιωαννίδη μέσα σε ένα πεντάλεπτο έκανε την ανατροπή, για να δεχθεί τελικά την ισοφάριση από τον Φοφανά. Τρία δοκάρια είχαν οι Γάλλοι.

Για την Ελλάδα ο Βλαχοδήμος ήταν στο τέρμα με τους Ρέτσο, Μαυροπάνο και Χατζηδιάκο τριάδα στην άμυνα. Ρότα και Γιαννούλης ήταν στα δύο άκρα, με τους Μπουχαλάκη, Γαλανόπουλο στον άξονα και τους Μπακασέτα, Μασούρα πίσω από τον Ιωαννίδη.

Πρώτη ευκαιρία στον αγώνα για την Γαλλία στο 15' σε δυνατό σουτ του Γκριεζμάν που έβγαλε δύσκολα ο Βλαχοδήμος. Στο 20' δυνατό σουτ του Μπουχαλάκη αποκρούστηκε δύσκολα. Στο 33' ο Γκριεζμάν έπιασε το πλασέ ενώ δεν βγήκε ο Βλαχοδήμος με τη μπάλα να βρίσκει στο δοκάρι. Στο 43' γκολ για την Γαλλία. Ο Ζιρού έσπασε πολύ ωραία τη μπάλα στον Κόλο Μουανί και εκείνος τη πήρε με τον στήθος στην περιοχή και με έναν κεραυνό από πλάγια θέση - με τον Γιαννούλη να έχει πάει πάνω του - νίκησε τον Βλαχοδήμο για το 0-1.

Τέλος πρώτου ημιχρόνου με την Γαλλία να προηγείται της Ελλάδος με 0-1.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε δίχως αλλαγές για τις δύο ομάδες. Στο δεύτερο ημίχρονο η εθνική μας μπήκε πιο δυνατά στην αναμέτρηση και στο 52' μετά από κλέψιμο και μπαλιά του Ρέτσου ο Ιωαννίδης σούταρε ψηλά από πλάγια θέση μέσα στην περιοχή. Στο 57' η εθνική έφτασε στην ισοφάριση. Μετά από επιμονή και κλέψιμο του Μασούρα κοντά στην περιοχή, ο Ιωαννίδης έκανε εξαιρετική ατομική κίνηση, στη συνέχεια το σουτ του Μπουχαλάκη στον οποίο πήγε η μπάλα βρήκε κόντρα αλλά ο Μπακασέτας έγινε κάτοχός της και με σουτάρα έγραψε το 1-1. Στο 61' η πλήρη ανατροπή για την Ελλάδα με γκολ του Ιωαννίδη. Μπουχαλάκης βρήκε φανταστικά τον Γιαννούλη, εκείνος ντρίμπλαρε εντυπωσιακά με ποδιά τον Κουντέ, πάτησε στην περιοχή και μετά ο Ιωαννίδης που πήρε τη μπάλα με πλασέ νίκησε τον Σαμπά για το 2-1. Στο 74' η Γαλλία έφτασε στην ισοφάριση σε μακρινό σουτ του Φοφανά. Στο 90' οι Γάλλοι είχαν διπλό δοκάρι με τον Κομάν. Στο 95' τρομερό σουτ του Εμπαπέ η μπάλα κατέληξε στο σκορ.

Τελικό σκορ 2-2 και επόμενη αναμέτρηση για την εθνική κόντρα στο Καζακστάν στις 21/3 στην Opap Arena τα ημιτελικά του Nations League. 

Ελλάδα: Βλαχοδήμος, Ρέτσος, Μαυροπάνος, Χατζηδιάκος, Ρότα (85' Σάλιακας), Μπακασέτας (86' Κωνσταντέλιας), Μπουχαλάκης, Γαλανόπουλος (66' Αλεξανδρόπουλος), Γιαννούλης, Μασούρας (77' Παυλίδης) και Ιωαννίδης (77' Ζέκα)

Γαλλία: Σαμπά, Λ. Ερναντές (85' Ντισασί), Κουντέ (64' Κλος), Σαλιμπά, Τ. Ερναντές, Φοφανά, Ραμπιό, Γκριεζμάν, Ντεμπελέ (64' Κομάν), Κόλο Μουανί (64' Εμπαπέ) και Ζιρού (70' Τουράμ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου