Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2023

Νίκησε την ΑΕΚ πριν την διακοπή! ΑΕΚ-Ολυμπιακός 5-13 (πόλο γυναικών, πρωτάθλημα)

 

Μία ακόμη νίκη για την ομάδα πόλο Γυναικών του Ολυμπιακού, η οποία επικράτησε με 13-5 στην έδρα της ΑΕΚ, για την 11η αγωνιστική της Α1. Μετά το σπουδαίο «διπλό» (6-7) στην έδρα της Ούιπεστ (4η αγωνιστική ομίλων Champions League) και την άνετη επικράτηση (29-3) κόντρα στην ΝΕ Πατρών (10η αγωνιστική Α1) στον Πειραιά, τα κορίτσια του Θρύλου έδωσαν το τρίτο τους ματς, από την περασμένη Παρασκευή (24/11) έως σήμερα (29/11), κάνοντας το «τρία στα τρία» σε αυτό το πενταήμερο. Παράλληλα, οι «ερυθρόλευκες» πανηγύρισαν το «11 στα 11» στο πρωτάθλημα, στο τελευταίο ματς πριν από τη μεγάλη διακοπή (περίπου τρεις μήνες), λόγω των υποχρεώσεων των Εθνικών ομάδων. Πρώτη σκόρερ του ματς ήταν η Β. Πλευρίτου, η οποία σημείωσε τέσσερα τέρματα, με τις Ξενάκη, Σιούτη, Σάντα και Χριστοδούλου-Άουτ να πετυχαίνουν από δύο η καθεμία (ένα η Ελ. Πλευρίτου).

Το πρωτάθλημα θα συνεχιστεί στις 2/3 του 2024, με την 12η αγωνιστική της κανονικής περιόδου. Οι νταμπλούχες Ελλάδας αγωνίστηκαν χωρίς τις Χυδηριώτη, Ελευθεριάδου, Τριχά και Μυριοκεφαλιτάκη.

Η ομάδα του Δημήτρη Κραβαρίτη «μπήκε» δυνατά στο ματς, με συγκέντρωση και σοβαρότητα, παίρνοντας προβάδισμα 3-0, στο πρώτο οκτάλεπτο. Στη δεύτερη περίοδο, η εικόνα ήταν ανάλογη για τον Ολυμπιακό, ο οποίος παίζοντας εξαιρετική άμυνα, «έκλεισε» με 6-0 το πρώτο ημίχρονο. Μπορεί οι «κιτρινόμαυρες» να μείωσαν σε 6-2 και 8-3, στο τρίτο οκτάλεπτο, όμως στο τέταρτο, ο Θρύλος πάτησε «γκάζι» και έφτασε στην τελική επικράτηση, με οκτώ γκολ διαφορά (5-13).

Τα οκτάλεπτα: 0-3, 0-3, 3-2, 2-5

ΑΕΚ (Μάρκο Μίσιτς): Λάζαρη, Κολιτσοπούλου 1, Κωνσταντοπούλου, Γεωργίου, Πάουλι, Καλαϊτζή, Γκίλλα 1, Λογοθέτη 2, Παπαδοπούλου, Γαλανοπούλου, Λυκοθανάση, Γαλιατσάτου 1, Πουλοπούλου, Χέλμη

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Δημήτρης Κραβαρίτης): Σταματοπούλου, Ελ. Πλευρίτου 1, Ξενάκη 2, Σιούτη 2, Μ. Πλευρίτου, Σάντα 2, Β. Πλευρίτου 4, Τζωρτζακάκη, Νίγκρο, Δρακωτού, Χριστοδούλου-Άουτ 2


Πηγή: osfp.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου