Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2023

Το άστρο του Φορτούνη τον οδηγεί! Ολυμπιακός-Παναιτωλικός 3-1 (πρωτάθλημα)

Το άστρο του Φορτούνη οδηγεί τον Ολυμπιακό! Ο Κώστας Φορτούνης ήταν και πάλι εκ των κορυφαίων των ερυθρόλευκων και με μία γκολάρα, άνοιξε τον δρόμο για την νίκη του Ολυμπιακού.

Οι ερυθρόλευκοι επικράτησαν με 3-1 του Παναιτωλικού για την 12η αγωνιστική της Super League, με τα γκολ να τα πετυχαίνουν οι Έσε, Φορτούνης και Ελ Κααμπί και από πλευράς Παναιτωλικού να σκοράρει ο Πέρεθ.

Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ ξεκίνησε τον Ολυμπιακό με τον Πασχαλάκη μπροστά από την εστία και τους Ροντινέι, Μπιανκόν, Ντόι και Κίνι στην τετράδα της άμυνας. Οι Εσε και Καμαρά ήταν οι δύο στα χαφ, με τους Μπιέλ, Φορτούνη και Μασούρα στην τριάδα πίσω από τον Γιόβετιτς. 

Πρώτη ευκαιρία για τον Παναιτωλικό στο 9', όταν μετά από λάθος του Καμαρά, ο Βοΐλης είδε το σουτ που επιχείρησε να περνά λίγο δίπλα από το δοκάρι του Πασχαλάκη. Στο 13' ο Παναιτωλικός άνοιξε το σκορ. Ο Πέρεθ βρήκε τον Χατζηθεοδωρίδη, που βρέθηκε απέναντι από τον Πασχαλάκη και με ιδανικό πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίκτυα για το 0-1. Στο 17' οι ερυθρόλευκοι έφτασαν στην ισοφάριση. Η μπάλα έφτασε στα πόδια του Έσε, με τον Αργεντινό χαφ να πιάνει το σουτ, η μπάλα να κοντράρει στον Οικονόμου, να αλλάζει πορεία, ξεγελώντας τον Καπίνο και να καταλήγει στα δίκτυα για το 1-1. Στο 28' ο Γιόβετιτς έστρωσε στον Ροντινέι, αυτός σούταρε μέσα από την περιοχή, αλλά ο Καπίνο μπλόκαρε. Στο 31' ο Ντόι έκανε το μακρινό σουτ, αλλά δεν κατάφερε να δώσει στην μπάλα πορεία προς την εστία των φιλοξενούμενων. Στο 40' οι ερυθρόλευκοι έκαναν την ανατροπή. Ο Μασούρας έδωσε στον Φορτούνη και αυτός με φαλτσαριστό σουτ με το αριστερό από το ύψος της μεγάλης περιοχής έστειλε την μπάλα στα δίκτυα του Καπίνο για το 2-1. Στο 44' ο Μπιέλ άλλαξε με τον Γιόβετιτς, κέρδισε τις κόντρες, βρέθηκε απέναντι στον Καπίνο και σούταρε, αλλά δεν κατάφερε να νικήσει τον τερματοφύλακα του Παναιτωλικού.

Τέλος πρώτου ημιχρόνου με τον Ολυμπιακό να προηγείται με 2-1.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με μία αλλαγή για τον Παναιτωλικό με τον Ζοάο Πέδρο να παίρνει την θέση του Βοΐλη. Στο 58' ο Ολυμπιακός είχε μία καλή ευκαιρία, όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Μαντί Καμαρά με κεφαλιά βρήκε τον Μπιέλ, αυτός σούταρε μέσα από την περιοχή, αλλά ο Καπίνο μπλόκαρε. Στο 63' ο Παναιτωλικός απάντησε με τον Ζοάο Πέδρο, αλλά η κεφαλιά του έφυγε άουτ. Στο 67' η κεφαλιά του Ντουάρτε πέρασε δίπλα από τα δοκάρια του Πασχαλάκη. Στο 69' Ποντένσε και Ελ Κααμπί συνδυάστηκα, όμως ο Μαροκινός δεν κατάφερε να απειλήσει τον Καπίνο. Στο 70' οι ερυθρόλευκοι πέτυχαν και τρίτο γκολ. Ο Ολυμπιακός βγήκε στην αντεπίθεση, με τον Φορτούνη να τροφοδοτεί τον Μασούρα, αυτός να βγάζει την σέντρα από τα δεξιά και τον Μαροκινό, με κεφαλιά να νικά τον Καπίνο για το 3-1. Στομ 84' ο Παναιτωλικός απείλησε με τον Ζοάο Πέδρο, αλλά ο Πασχαλάκης ήταν στη σωστή θέση και μπλόκαρε.

Τελικό σκορ 3-1 και επόμενη αναμέτρηση για τους ερυθρόλευκους κόντρα στην Φράιμπουργκ εκτός έδρας την Πέμπτη.

Ολυμπιακός (Ντιέγκο Μαρτίνεθ): Πασχαλάκης, Ροντινέι, Μπιανκόν (74' Ιμπόρα), Ντόη, Κίνι, Καμαρά, Έσε, Μασούρας (74' Μπρίνιτς), Φορτούνης (85' Καρβάλιο), Μπιέλ (67' Ποντένσε), Γιόβετιτς (67' Ελ Κααμπί)

Παναιτωλικός (Γιάννης Πετράκης): Καπίνο, Μπ. Ντουάρτε, Οικονόμου, Μλάντεν, Λιάβας, Χουάνπι, Πέρεθ, Χατζηθεοδωρίδης (61' Μπελεβώνης), Τορεχόν,  Φρ. Ντουάρτε, Βοΐλης, (46' Zoάο Πέδρο).

Η κριτική των παιχτών:

Πασχαλάκης -7

Ροντινέι -6

Ντόη -7

Μπιανκόν -7

Κίνι -7

Έσε -8

Καμαρά -6

Φορτούνης -9

Μπιέλ -6

Μασούρας -8

Γιόβετιτς -6


Ελ Κααμπί -8

Ποντένσε -7

Μπρίνιτς -6

Ιμπόρα -7

Καρβάλιο -


Προπονητής:

Ντιέγκο Μαρτίνεθ -8

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου