Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2022

Δίδαξε ποδόσφαιρο ο Θρύλος! Ολυμπιακός-Αστέρας Τρίπολης 5-0 (πρωτάθλημα)

Ο Ολυμπιακός δίδαξε ποδόσφαιρο στο τελευταίο παιχνίδι για το 2022 καθώς συνέτριψε με 5-0 τον Αστέρα Τρίπολης και  παραμένει ακόμα στο κόλπο του τίτλου.

Οι ερυθρόλευκοι ήταν καταιγιστικοί από το ξεκίνημα του αγώνα και με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Χάμες Ροντρίγκες που έβαλε γκολ και έβγαλε ασίστ έφτασε σε αυτήν την μεγάλη νίκη. Οι ερυθρόλευκοι μάλιστα έφτασαν στην νίκη έχοντας και πέντε διαφορετικούς σκόρερ και πιο συγκεκριμένα τους Μπιέλ, Χάμες Ροντρίγκες, Μπακαμπού, Γκάρι Ροντρίγκες και Μασούρα.

Ο Μίτσελ ξεκίνησε τον Ολυμπιακό με τον Πασχαλάκη μπροστά από την εστία και τους Ανδρούτσο, Ντόι, Παπασταθόπουλο και Ρέαμπτσιουκ στην τετράδα της άμυνας. Οι Ιν-Μπεόμ Χουάνγκ και Εμβιλά ήταν στα χαφ, με τους Φορτούνη, Χάμες Ροντρίγκες και Μπιέλ πίσω από τον Ελ Αραμπί.

Ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και στο 3' ο Ροντρίγκες πλάσαρε με τον Παπαδόπουλο να μπλοκάρει την μπάλα. Στο 4' οι ερυθρόλευκοι άνοιξαν το σκορ. Ο Κώστας Φορτούνης άνοιξε στα δύο την άμυνα του Αστέρα και ο Ισπανός μεσοεπιθετικός με σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Παπαδόπουλου. Στο 8' ο Αστέρας Τρίπολης είχε διπλή ευκαιρία, με τους Χερόνιμο Μπαράλες και Κρέσπι. Ο Πασχαλάκης, όμως, απέκρουσε ενστικτωδώς το σουτ του Αργεντινού επιθετικού, με την μπάλα να καταλήγει στον Κρέσπι και η μπάλα σταμάτησε στο κάθετο δοκάρι. Στο 32' οι ερυθρόλευκοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία. Ο Φορτούνης «τρύπωσε» στην καρδιά της άμυνας των φιλοξενούμενων, πήρε την κεφαλιά, αλλά έστειλε την μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Παπαδόπουλου. Στο 35' ο Ολυμπιακός διπλασίασε τα τέρμα του με γκολάρα του Χάμες Ροντρίγκες. Ο Κολομβιανός συνεργάστηκε άψογα με τον Ιν-Μπεόμ Χουάνγκ και με σουτ με το αριστερό έξω από τη μεγάλη περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Παπαδόπουλου για το 2-0 του Ολυμπιακού. Στο 43' ο Φορτούνης με φαλτσαριστό πλασέ προσπάθησε να νικήσει τον Παπαδόπουλο, με τον γκολκίπερ του Αστέρα να πέφτει στην αριστερή του γωνία και να μπλοκάρει την μπάλα.

Τέλος πρώτου ημιχρόνου με τον Ολυμπιακό να προηγείται με 2-0.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με μία αλλαγή για τον Αστέρα Τρίπολης με τον Γκαρντάβσκι να παίρνει την θέση του Μπαρτόλο. Ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά και στην επανάληψη και στο 52' το δυνατό σουτ το Μπιέλ πέρασε λίγο πάνω από τα δοκάρια του Παπαδόπουλου. Στο 65' ο Μπακαμπού πήρε την κεφαλιά, αλλά δεν είχε δύναμη, με τον Παπαδόπουλο να μπλοκάρει. Στο 67' το σουτ του Ιν-Μπέομ πέρασε άουτ. Στο 68'ο Ολυμπιακός έφτασε και σε τρίτο τέρμα. Λάθος στην άμυνα των φιλοξενούμενων, με τον Μπιέλ να πιέζει τον Καστάνιο, η μπάλα να φτάνει στον Χάμες που έδωσε γκολ «πάρε – βάλε» στον Μπακαμπού και τον τελευταίο, προ κενής εστίας, να γράφει το 3-0. Στο 75' ο Μπιέλ πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του, μπήκε στην περιοχή και σούταρε από πλάγια θέση, αλλά ο Παπαδόπουλος είχε κλείσει καλά τη γωνία του και απέκρουσε. Στο 76' το σουτ του Μαρσέλο πέρασε άουτ. Στο 83' το σουτ του Μασούρα κόντραρε και κατέληξε κόρνερ. Στο 84' και νέο τέρμα για τον Ολυμπιακό. Ο Παπαδόπουλος είπε όχι στο αρχικό σουτ του Μπιέλ, με την μπάλα να καταλήγει στον Γκάρι Ροντρίγκες, που έκανε την προσποίηση και με σουτ, έστειλε την μπάλα στα δίκτυα, για το 4-0. Στο 92' ο Ολυμπιακός έφτασε και σε πέμπτο γκολ σε κεφαλιά του Μασούρα, ύστερα από γύρισμα του Γκάρι Ροντρίγκες.

Τελικό σκορ 5-0 και επόμενη αναμέτρηση για τον Ολυμπιακό κόντρα στον Ιωνικό στην Νεάπολη την ερχόμενη Τρίτη.

Oλυμπιακός (Μίτσελ): Πασχαλάκης, Ανδρούτσος, Παπασταθόπουλος, Ντόι, Ρέαμπτσιουκ (71' Μαρσέλο), Ινμπόμ Χουάνγκ, Εμβιλά (80' Σαμασέκου), Φορτούνης (63' Ροντρίγκες), Μπιέλ, Χάμες (71' Μασούρας), Ελ Αραμπί (63' Μπακαμπού).

Αστέρας Τρίπολης (Αλέξανδρος Μανιάτογλου): Παπαδόπουλος – Καρμόνα, Καστάνιο, Τζουκάνοβιτς, Τασουλής (61' Σάντα Φε)– Ντομίνγκεθ, Τιλίκα (61' Ριέρα), Μπαρτόλο (46' Καρντάφσκι), Άλβαρες – Κρέσπι, Μπαράλες.

Η βαθμολογία των παιχτών:

Πασχαλάκης -7

Ανδρούτσος -7

Παπασταθόπουλος -7

Ντόι -7

Ρέαμπτσιουκ -7

Ιν-Μπέομ -7

Εμβιλά -8

Φορτούνης -8

Μπιέλ -10

Χάμες Ροντρίγκες -10

Ελ Αραμπί -7


Μπακαμπού -8

Γκάρι Ροντρίγκες -9

Μαρσέλο -8

Μασούρας -8

Σαμασέκου -


Προπονητής:

Μίτσελ -8



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου