Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2022

Τρίτη στον κόσμο η Κροατία! Κροατία-Μαρόκο 2-1 (μικρός τελικός)

Η Κροατία επιβλήθηκε με 2-1 του Μαρόκου στο μικρό τελικό του Μουντιάλ 2022 και κατέλαβε την τρίτη θέση του τουρνουά. 

Τα φανταστικά τέρματα των Γιόσκο Γκβάρντιολ και Μίσλαβ Όρσιτς έδωσαν τη νίκη στην Κροατία απέναντι στο Μαρόκο που έγραψε ιστορία στο Μοντιάλ, καθώς μπήκε στα ημιτελικά κάτι που δεν το κατάφερε καμία αφρικανική ομάδα στην ιστορία του θεσμού. Το γκολ για τους Μαροκινούς που ισοφάρισαν προσωρινά το πέτυχε ο Ασράφ Νταρί.

Το παιχνίδι ξεκίνησε δυνατά για τις δύο ομάδες και η Κροατία άνοιξε το σκορ μόλις στο 7' μετά κεφαλιά-ψαράκι του Γκβάρντιολ μετά από την «κομπίνα» που έκαναν στο φάουλ που εκτέλεσε ο Μόντριτς και βρήκε τον Πέρισιτς κι ο τελευταίος με το κεφάλι έδωσε την ευκαιρία στον 20χρονο κεντρικό αμυντικό να σκοράρει για πρώτη φορά στη διοργάνωση. Οι Μαροκινοί όμως είχαν την απάντηση και στο 9' έφτασαν στην ισοφάριση με τον Ντάρι, ο οποίος νίκησε από πολύ κοντά τον Λιβάκοβιτς, ο οποίος αιφνιδιάστηκε μετά την κεφαλιά προς τα πίσω του Μάγερ, στην προσπάθειά του ν΄ απομακρύνει τη μπάλα μετά το φάουλ που εκτέλεσαν οι Αφρικανοί. Στο 18' η κεφαλιά του Κράμαριτς κατέληξε στην αγκαλιά του Μπόνο. Στο 24' ο τερματοφύλακας του Μαρόκο απέκρουσε αρχικά το συρτό σουτ του Μόντριτς και στην εξέλιξη της φάσης δεν επέτρεψε στον Λιβάγια να σκοράρει από πολύ κοντά. Στο 29' το Μαρόκο απείλησε με τον Χακίμι να βγάζει τη σέντρα από δεξιά και τον Εν Νεσίρι να βρίσκεται ένα βήμα πιο μπροστά από την πορεία της μπάλας. Στο 42' η Κροατία πέτυχε και δεύτερο γκολ στο παιχνίδι. Όταν ο Όρσιτς με εξαιρετικό τελείωμα, μετά από πάσα του Λιβάγια, πέτυχε ένα από τα πιο όμορφα γκολ του Μουντιάλ.

Τέλος πρώτου ημιχρόνου με την Κροατία να προηγείται με 2-1 του Μαρόκο.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με μία αλλαγή για την εθνική Μαρόκο με τον Σαΐρ να παίρνει την θέση του Σαμπίρι. Η Κροατία ξεκίνησε πιο δυνατά στην επανάληψη και απείλησε πρώτη στο 47' όταν το σουτ του Όρσιτς, όμως, μέσα από την περιοχή βρήκε στο σώμα αμυντικού του Μαρόκου κι έφυγε κόρνερ. Στο 75' το Μαρόκο έφτασε μια ανάσα από την ισοφάριση, αλλά ο Λιβάκοβιτς νίκησε τον Εν Νεσίρι στο τετ-α-τετ. Στο 87' ο Κόβασιτς απέτυχε να «κλειδώσει» τη νίκη της ομάδας του, όταν αστόχησε απέναντι από τον Μπόνο. Στο 96' το Μαρόκο είχε μεγάλη ευκαιρία να σκοράρει με τον Εν Νεσίρι, ο οποίος και αστόχησε σε κεφαλιά από πλεονεκτική θέση.

Κροατία (Ζλάτκο Ντάλιτς): Λιβάκοβιτς, Στάνισιτς, Σούταλο, Γκβάρντιολ, Πέρισιτς, Μόντριτς, Κόβατσιτς, Κράμαριτς (61' Βλάσιτς), Μάγιερ (66' Πάσαλιτς), Όρσιτς, Λιβάγια (66' Πέτκοβιτς)

Μαρόκο (Ουαλίντ Ρεγκραγκί): Μπόνο, Χακίμι, Νταρί (64'Μπενούν), Ελ Γιαμίκ (66' Αμαλάχ), Ατιάτ-Αλάχ, Σαμπίρι (46'Σαίρ), Άμραμπατ, Ελ Κανούς (56'Ουνάχι), Ζίγιεχ, Μπουφάλ (64' Ζαρουρί), Εν Νεσίρι


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου