Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2023

Αστοχία, αλλά και κλοπή! Ατρόμητος-Ολυμπιακός 0-0 (πρωτάθλημα)

Ο Ολυμπιακός αναδείχθηκε ισόπαλος 0-0 με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι για την 15η αγωνιστική της Super League.

Οι ερυθρόλευκοι πέταξαν στην κυριολεξία ένα ολόκληρο πρώτο ημίχρονο, όπου έκαναν ελάχιστα πράγματα μέσα στον αγωνιστικό χώρο και δεν μπορούσαν να απειλήσουν με αξιώσεις την εστία του Ατρόμητου, ενώ στο δεύτερο ημίχρονο δημιούργησαν αρκετές ευκαιρίες με αποκορύφωμα το δοκάρι του Ρέτσου, παρόλα αυτά είχαν και την άθλια διαιτησία του Ζαμπαλά ο οποίος δεν έδωσε δύο πέναλτι στους ερυθρόλευκους και πιο συγκεκριμένα στο 69' του Κουέν στον Ροντινέι και στο 74' του Τζαβέλλα στον Ποντένσε.

Ο Κάρλος Καρβαλιάλ ξεκίνησε τον Ολυμπιακό με τον Πασχαλάκη μπροστά από την εστία και τους Ροντινέι, Ρέτσο, Ντόι και Ορτέγκα στην τετράδα της άμυνας. Οι Έσε και Καρβάλιο ήταν στα χαφ, με τους Μπρνιτς, Μασούρα και Ποντένσε πίσω από τον Ελ Κααμπί. 

Πρώτη ευκαιρία του Ολυμπιακού στο 4' μετά από γύρισμα του Μασούρα, ο Ποντένσε ελίχθηκε στη δεξιά πλευρά και σούταρε, αλλά η μπάλα κόντραρε σε σώμα αμυντικού του Ατρομήτου και απομακρύνθηκε. Στο 12' ο Ροντινέι σέντραρε από δεξιά, ο Μπρίνιτς πήρε την κεφαλιά, αλλά έστειλε την μπάλα ψηλά άουτ. Στο 18' ο Ορτέγκα βρήκε χώρο από αριστερά και δοκίμασε το πόδι του από μακρινή απόσταση, αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Τσιντώτα. Στο 25' ο Ελ Κααμπί πήρε την κεφαλιά, μετά από σέντρα του Μασούρα, αλλά δεν κατάφερε να δώσει στην μπάλα πορεία προς την εστία των γηπεδούχων. Στο 37' η κεφαλιά του Παναγιώτη Ρέτσου, μετά από εκτέλεση κόρνερ, έφυγε άουτ.

Τέλος πρώτου ημιχρόνου με τις δύο ομάδες να είναι ισόπαλες στο 0-0.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με μία αλλαγή για τον Ολυμπιακό με τον Γιόβετιτς να παίρνει την θέση του Μπρίνιτς. Ο Ολυμπιακός είχε την πρώτη ευκαιρία στο δεύτερο ημίχρονο και πιο συγκεκριμένα στο 46' όταν ο Γιόβετιτς, έπιασε το εξαιρετικό σουτ, όμως είδε την μπάλα να περνά δίπλα από το αριστερό παράθυρο του Τσιντώτα. Στο 53' ο Ατρόμητος είχε δοκάρι με τον Βαλένσια. Μετά από γύρισμα του Γιουμπιτάνα, ο επιθετικός των γηπεδούχων σούταρε με τη μία από το ύψος της μικρής περιοχής, αλλά ο Πασχαλάκης απέκρουσε ενστικτωδώς και στη συνέχεια η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του, πριν απομακρυνθεί από τα καρέ των ερυθρόλευκων. Στο 56' μετά από σέντρα του Ποντένσε, ο Τζαβέλλας, άθελα του, παραλίγο να στείλει με το κεφάλι την μπάλα στα δίκτυα, προτού αυτή καταλήξει σε κόρνερ. Στο 57' μετά από σέντρα του Ελ Κααμπί, ο Γιόβετιτς έπιασε ένα εντυπωσιακό πλασέ στην κίνηση, όμως είδε την μπάλα να περνά άουτ. Στο 60' η κεφαλιά του Γιόβετιτς, μετά από σέντρα από τα δεξιά του Ροντινέι, δεν απείλησε τον Τσιντώτα. Στο 68' ο τερματοφύλακας του Ατρόμητου είπε όχι στο σουτ του Ελ Κααμπί από πλάγια θέση. Στο 69’ ο Κουέν έσπρωξε τον Ροντινέι που είχε προωθηθεί από δεξιά και τον πέταξε κάτω, αλλά ο Ζαμπάλας δεν σφύριξε κάτι. Στο 74' ο Τζαβέλλας γκρέμισε τον Ποντένσε, αλλά ο διαιτητής Ζαμπαλάς για μια ακόμα φορά έκλεισε τα μάτια. Στο 75' κόρνερ που εκτελέστηκε, ο Ρέτσος έπιασε την καρφωτή κεφαλιά, όμως είδε την μπάλα να τραντάζει το οριζόντιο δοκάρι του Τσιντώτα. Στο 79' ο Ποντένσε έκανε την καταπληκτική ατομική προσπάθεια, φτάνοντας απέναντι στον Τσιντώτα, όμως το τελείωμα του ήταν κακό, με την μπάλα να καταλήγει ψηλά άουτ, με τον Ολυμπιακό να χάνει τεράστια ευκαιρία. Στο 81' και πάλι ο Γιόβετιτς έκανε το εξαιρετικό πλασέ από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής, όμως και πάλι η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι, καταλήγοντας άουτ.

Τελικό σκορ 0-0 και επόμενη αναμέτρηση για τους ερυθρόλευκους κόντρα στην Λαμία εκτός έδρας στις 3/1.

Ατρόμητος (Σάσα Ίλιτς): Τσιντώτας, Ντε Μποκ, Τζαβέλλας, Ιμερέκοφ, Αθανασίου, Έρλινγκμαρκ, Κεσχρίντα, Κουέν (85' Κιβρακίδης), Έντερ (68' Φριντζόνσον ), Γιουμπιτάνα (68' Ρομπάιγ), Βαλένσια (76' Βέργος)

Ολυμπιακός (Κάρλος Καρβαλιάλ): Πασχαλάκης, Ροντινέι, Ρέτσος, Ντόη, Ορτέγκα,Έσε, Καρβάλιο, Ποντένσε, Μπρίνιτς (46' Γιόβετιτς), Μασούρας, Ελ Κααμπί


Η βαθμολογία των παιχτών:

Πασχαλάκης -7

Ροντινέι -8

Ρέτσος -8

Ντόη -7

Ορτέγκα -7

Έσε -6

Καρβάλιο -6

Ποντένσε -7

Μπρίνιτς -5

Μασούρας -6

Ελ Κααμπί -6


Γιόβετιτς -8


Προπονητής:


Κάρλος Καρβαλιάλ -6

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου