Πέμπτη 27 Ιουλίου 2023

Φανταστικός ο Θρύλος στην Σκωτία! Ρέιντζερς-Ολυμπιακού 1-3 (φιλικό)

Πήρε άριστα ο Θρύλος στο πρώτο δυνατό φιλικό ενόψει των προκριματικών του Europa League. Οι ερυθρόλευκοι επικράτησαν με 1-3 της Ρέιντζερς, παίζοντας εξαιρετική μπάλα σε όλη την διάρκεια του παιχνιδιού και ενώ θα μπορούσαν να πετύχουν και άλλα γκολ.

Λάμψη Ζοάο Καρβάλιο στην αναμέτρηση που πέτυχε τα δύο από τα τρία γκολ της ομάδας του στο παιχνίδι, το άλλο το πέτυχε ο Φορτούνης και έδειξε ότι είναι ότι μπορεί να αποτελέσει μία νέα μεταγραφή ενόψει της νέας σεζόν. Εξαιρετική εμφάνιση και από τον Μαντί Καμαρά στην πρώτη του συμμετοχή -έστω και σε φιλικό παιχνίδι- την φετινή σεζόν.

Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ ξεκίνησε τον Ολυμπιακό με 4-3-3, έχοντας τον Πασχαλάκη μπροστά από την εστία και τους Ροντινέι, Ντόι, Ρέτσο και Κίνι στην τετράδα της άμυνας. Οι Μαντί καμαρά, Ιμπόρα και Καρβάλιο ήταν στη μεσαία γραμμή, με τους Φορτούνη και Μασούρα συμπαραστάτες του Ελ Αραμπί στην τριάδα της επίθεσης. 

Η Ρέιντζερς μπήκε πιο δυνατά στην αναμέτρηση και στο 4' ο Ράσκιν έπιασε το σουτ έξω από την μεγάλη περιοχή, αλλά ο Πασχαλάκης απέκρουσε. Στο 12' ο Ολυμπιακός απείλησε για πρώτη φορά μετά από κλέψιμο του Μασούρα, ο Καρβάλιο γύρισε την μπάλα στην καρδιά της περιοχής της Ρέιντζερς, όμως το σουτ του Ιμπόρα ήταν αδύναμο. Στο 21' ο Ολυμπιακός απείλησε και πάλι από δεξιά, με τον Ροντινέι να τροφοδοτεί τον Καρβάλιο, τον τελευταίο, όμως, να χάνει την τελευταία στιγμή το κοντρόλ. Στο 23' οι γηπεδούχοι απείλησαν ξανά, όταν ο Λάμερς ελίχθηκε έξω από τη μεγάλη περιοχή του Ολυμπιακού και σούταρε, αλλά ο τερματοφύλακας των ερυθρόλευκων απέκρουσε και πάλι εντυπωσιακά. Στο 44' οι ερυθρόλευκοι άνοιξαν το σκορ. Μετά την πάσα του Ελ Αραμπί, ο Κίνι έκανε τη σέντρα από δεξιά, η μπάλα κόντραρε και στρώθηκε στον Φορτούνη, αυτός σούταρε με τη μία από το ύψος της μεγάλης περιοχής, η μπάλα χτύπησε στο πόδι του Ντέιβις και κατέληξε στα δίχτυα του ΜακΡόρι.

Τέλος πρώτου ημιχρόνου με τον Ολυμπιακό να προηγείται με 0-1.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με δύο αλλαγές για την Ρέιντζερς με τον ΜακΛάφλιν να παίρνει την θέση του ΜακΡόρι και Ιφέκο την θέση του Ντέιβις. Στο 47' οι ερυθρόλευκοι είχαν μία καλή ευκαιρία, όταν ο Ελ Αραμπί έδωσε στον Φορτούνη, με την μπάλα να φεύγει πλάγια. Στο 50' η Ρέιντζερς κέρδισε πέναλτι, σε ανατροπή του Κάντγουελ από τον Πασχαλάκη. Ο Ταβερνιέ ανέλαβε την εκτέλεση και ισοφάρισε σε 1-1. Όμως η απάντηση του Ολυμπιακού ήταν άμεση και στο 56' πέτυχε και δεύτερο γκολ. Ο Καμαρά έκανε τη βαθιά μπαλιά, ο Μασούρας γύρισε με κεφαλιά στον Ελ Αραμπί, αυτός δεν μπόρεσε με διπλή προσπάθεια να σκοράρει μπροστά στον Μακλάφλιν, αλλά ο Καρβαλιο πήρε το ριμπάουντ και έκανε το 1-2. Στο 58' ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί βρήκε χώρο και σούταρε δυνατά, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.  Στο 67'  ο Ολυμπιακός απείλησε με τον Μασούρα, αλλά η κεφαλιά του, μετά τη σέντρα του Καρβάλιο έφυγε άουτ. Στο 70' ο Ολυμπιακός πέτυχε και τρίτο τέρμα.  Ο Ροντινέι έκανε το γύρισμα από δεξιά, ο Καρβάλιο σούταρε από το ύψος της μεγάλης περιοχής, η μπάλα κόντραρε σε αμυντικό της Ρέιντζερς και κατέληξε στα δίχτυα του Μακλάφλιν. Στο 79' ο Ματόντο γύρισε μέσα στην περιοχή του Ολυμπιακού και σούταρε, αλλά ο Πασχαλάκης απέκρουσε.

Τελικό σκορ 1-3 και επόμενη φιλική αναμέτρηση για τον Ολυμπιακό κόντρα στην Νόριτς το Σάββατο εκτός έδρας.

ΡΕΪΝΤΖΕΡΣ: ΜακΡόρι (46' ΜακΛάφλιν) 62' Γιλμάζ, Τάβερνιερ, Σούταρ, Ντέιβις (46' Ιφέκο), Μπάρισιτς (62' Σακάλα), Ντόουελ (62' Λούντστραμ), Ράσκιν (74' Ματόντο), Κάντγουελ (81' Ράις), Λάμερς (81' Λόβλεϊς), Σίμα (74' Χάτζι), Ντέσερς

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Πασχαλάκης, Κίνι (66' Ραμόν), Ρέτσος, Ντόι (89' Μπα), Ροντινέι, Μαντί Καμαρά (66' Μπουχαλάκης), Ιμπόρα, Καρβάλιο (81' Αγκιμπού Καμαρά), Φορτούνης (66' Μπιελ), Μασούρας (81' Ανδρούτσος), Ελ Αραμπί (66' Βρουσάι)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου