Πέμπτη 13 Απριλίου 2023

Κέρδισε μεν, αλλά η πρόκριση είχε χαθεί στο πρώτο παιχνίδι! Ολυμπιακός-ΑΕΚ 2-1 (κύπελλο)

Ο Ολυμπιακός κέρδισε μεν την ΑΕΚ για τον επαναληπτικό του κυπέλλου, αλλά αποκλείστηκε από τον τελικό μετά την βαριά ήττα με 3-0 στην Νέα Φιλαδέλφεια.

Οι ερυθρόλευκοι κέρδισαν με 2-1 με σκόρερ τους Βαλμπουενά και Χουάνγκ, αλλά ισοφαρίστηκαν και πάλι με αυτογκόλ αυτήν την φορά από τον Μπα.

Ο Ζοζέ Ανιγκό ξεκίνησε τον Ολυμπιακό με τον Πασχαλάκη μπροστά από την εστία και τους Ανδρούτσο, Μπα, Σισέ και Ρέαμπτσιουκ στην τετράδα της άμυνας. Οι Ιν-Μπεόμ και Εμβιλά ήταν στα χαφ, με τους Μπιέλ, Φορτούνη και Βαλμπουενά πίσω από τον Μπακαμπού. 

Ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και στο 7' ο Χουάνγκ πήρε την μπάλα, μετά από λάθος του Μουκουντί, όμως το συρτό σουτ που επιχείρησε πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Στάνκοβιτς. Στο 13' σέντρα του Ρέαμπτσιουκ, αλλά ο Μπακαμπού δεν βρήκε την μπάλα όπως θα ήθελε. Στο 17' πρώτη καλή στιγμή για την ΑΕΚ όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Λιβάι Γκαρσία έπιασε το σουτ από το ύψος της μικρής περιοχής, με την μπάλα, όμως, να περνά ψηλά πάνω από τα δοκάρια του Πασχαλάκη. Στο 26' μακρινό σουτ του Τσούμπερ η μπάλα πέρασε άουτ. Στο 27' οι ερυθρόλευκοι άνοιξαν το σκορ. Ο Μπακαμπού έκανε σέντρα από αριστερά και ο Βαλμπουενά, ο οποίος είχε τρυπώσει στο κέντρο της άμυνας της ΑΕΚ με καρφωτή κεφαλιά άνοιξε το σκορ. Στο 35' ο Ολυμπιακός έφτασε πολύ κοντά και σε ένα δεύτερο τέρμα, με τον Φορτούνη να τροφοδοτεί τον Μπιέλ, αυτός έκανε το φαλτσαριστό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Στο 38' σουτ του Φορτούνη, η μπάλα στην αγκαλιά του Στάνκοβιτς. Στο 44' λίγο άουτ η μπάλα από την εκτέλεση φάουλ του Φερνάντες. Στο 45' η κεφαλιά του Πινέδα, μετά από  σέντρα του Χατζησαφί, πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Πασχαλάκη.

Τέλος πρώτου ημιχρόνου με τον Ολυμπιακό να προηγείται με 1-0.

Χωρίς αλλαγές ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο για τις δύο ομάδες με την ΑΕΚ να μπαίνει πιο δυνατά στην αναμέτρηση και στο 48' ο Πασχαλάκης έκανε μία τρομερή επέμβαση, σε τετ-α-τετ του Λιβάι Γκαρσία. Στο 49' νέα καλή στιγμή για την ΑΕΚ. Κακή απομάκρυνση από την άμυνα του Ολυμπιακού, η μπάλα στρώθηκε στον Λιβάι Γκαρσία και εκείνος από κοντά σούταρε ψηλά άουτ. Στο 50' σουτ του Χατζισαφί μέσα από την περιοχή, επέμβαση του Πασχαλάκη σε κόρνερ. Στο 52' απίστευτο και όμως αληθινό νέο αυτογκόλ για τον Ολυμπιακό. Ο Λιβάι Γκαρσία έκανε το σουτ, η μπάλα βρήκε πάνω στον Μπα, άλλαξε πορεία, ξεγελώντας τον Πασχαλάκη, καταλήγοντας στα δίκτυα για το 1-1. Στο 57' οι ερυθρόλευκοι παίρνουν ξανά προβάδισμα στο σκορ. Μακρινό σουτ του Χουάνγκ Ιν Μπέομ ύστερα από πάσα του Φορτούνη. Στο 70' πέτυχε γκολ με τον Τσούμπερ, αλλά ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Στο 90' ο Ολυμπιακός είχε μία καλή στιγμή σε σουτ του Μασούρα.

Τελικό σκορ 2-1 και επόμενη αναμέτρηση για τους ερυθρόλευκους κόντρα στην ΑΕΚ στο ''Γ. Καραϊσκάκης'' την Κυριακή του Θωμά.

Ολυμπιακός (Ζοσέ Ανιγκό): Πασχαλάκης, Ανδρούτσος (80' Μασούρας), Σισέ, Μπα, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Χουάνγκ, Μπιέλ (61' Βρουσάι), Βαλμπουενά (68' Γκάρι), Φορτούνης (80' Ελ Αραμπί), Μπακαμπού

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Ρότα, Μήτογλου, Μουκουντί, Μοχαμάντι (13' Χατζισαφί), Φερνάντες (63' Ελίασον), Γαλανόπουλος (71' Σιμάνκσι), Μάνταλος (71' Γκατσίνοβιτς), Πινέδα, Γκαρσία (71' Γιόνσον), Τσούμπερ.


Η βαθμολογία των παιχτών:

Πασχαλάκης -8

Ανδρούτσος -7

Μπα -5

Σισέ -5

Ρέαμπτσιουκ -6

Εμβιλά -7

Χουάνγκ -8

Φορτούνης -8

Μπιέλ -4

Βαλμπουενά -8

Μπακαμπού -8


Βρουσάι -6

Γκάρι Ροντρίγκες -6

Ελ Αραμπί -6

Μασούρας -6


Προπονητής:


Ζοσέ Ανιγκό -7

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου