Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2021

Ο Τικίνιο τον οδήγησε στα προημιτελικά! Ολυμπιακός-Λεβαδειακός 2-0 (κύπελλο)

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Τικίνιο ο Ολυμπιακός επικράτησε του Λεβαδειακού με 2-0 και προκρίθηκε στα προημιτελικά του κυπέλλου Ελλάδος.

Οι ερυθρόλευκοι είχαν χάσει στο πρώτο αγώνα με 3-2, αλλά σήμερα έδειξαν σοβαρότητα σε όλη την διάρκεια του παιχνιδιού και πήραν εύκολα την πρόκριση.

Κορυφαίος του Ολυμπιακού ο Τικίνιο. Ο Βραζιλιάνος επιθετικός πέτυχε και τα δύο γκολ της ομάδας και πιο συγκεκριμένα στο 26' και στο 43'. 

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με τον Κρίστινσον κάτω από τα δοκάρια, με Σισέ και Μπα στο κέντρο της άμυνας, Ρέαμπτσιουκ και Ανδρούτσο στα αμυντικά άκρα. Στο κέντρο ο Μπουχαλάκης με τον Μαντί Καμαρά, στα εξτρέμ ο Ονιεκούρου με τον Βρουσάϊ, πίσω από τον επιθετικό ο Βαλμπουενά και στην κορυφή της επίθεσης ο Τικίνιο.

Στο 4' πρώτη καλή στιγμή για τους ερυθρόλευκους, όταν μετά από σουτ του Καμαρά, η μπάλα κοντράρει με τον Ονιεκούρου από ευνοϊκή θέση να μην μπορεί να νικήσει τον Στογιάνοβιτς. Στο 8' o Σισέ με μια επέλαση, έφτασε κοντά στη μεγάλη περιοχή, βρήκε τον Ονιεκουρού, ο οποίος σούταρε και η μπάλα από τις κόντρες κατέληξε στον Βαλμπουενά, ο οποίος επιχείρησε ένα σουτ με την μπάλα να καταλήγει άουτ. Στο 14' ο Βρουσάι με ένα σουτ εκτός περιοχής, «άγγιξε» το 1-0, όμως είδε τη μπάλα να περνάει οριακά άουτ. Στο 15' πρώτη καλή στιγμή για τον Λεβαδειακό, όταν το σουτ του Πολέτο μπλόκαρε ο Κρίστινσον. Στο 26' ο Ολυμπιακός ανοίγει το σκορ με τον Τικίνιο. Σέντρα του Βαλμπουενά, με τον Βραζιλιάνο επιθετικό να πηδάει πιο ψηλά από όλους και να ανοίγει το σκορ. Στο 30' σέντρα από τον Βαλμπουενά, κεφαλιά από τον Τικίνιο η οποία όμως δεν βρήκε στόχο. Στο 31' τετ α τετ του Λιάγκα με τον τερματοφύλακα του Ολυμπιακού, να αποσοβεί τον κίνδυνο. Στο 43' και δεύτερο γκολ για τον Ολυμπιακό που αγκαλιάζει την πρόκριση. Ο Βαλμπουενά, άνοιξε τη μπάλα καταπληκτικά στον Ρέαμπτσιουκ, αυτός γύρισε τη μπάλα στην περιοχή, βρίσκοντας τον Ονιεκουρού, ο οποίος δεν κατάφερε να σκοράρει. Η μπάλα κατέληξε στον Τικίνιο, ο οποίος κατέβασε πολύ όμορφα με το στήθος και σούταρε, στέλνοντας την μπάλα στα δίκτυα του Στογιάνοβιτς.

Τέλος πρώτου ημιχρόνου που βρίσκει τον Ολυμπιακό μπροστά στο σκορ με 2-0.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε δίχως αλλαγές για τις δύο ομάδες. Με τον Ολυμπιακό να έχει την πρώτη ευκαιρία στο 48', αλλά το σουτ του Μπουχαλάκη δεν βρήκε στόχο. Στο 58' εξαιρετική προσπάθεια του Καμαρά που πέρασε τέσσερις αμυντικούς του Λεβαδειακού, στην συνέχεια επιχείρησε το σουτ, αλλά έδιωξε σε κόρνερ ο Στογιάνοβιτς. Στο 60' άψογη συνεργασία Ονιεκούρου, Τικίνιο με τον τελευταίο να επιχειρεί το σουτ, με την μπάλα να καταλήγει κόρνερ. Στο 68′ σουτ του Πολέτο, μπλοκάρει ο Κρίστινσον. Στο 73' ο Αγκιμπού Καμαρά βρήκε τον Βρουσάι, ο οποίος με τη σειρά του τροφοδότησε τον Μαντί Καμαρά, με τον μέσο του Ολυμπιακού να κάνει ένα σουτ και τη μπάλα να περνάει ψηλά άουτ. Στο 93' ακυρώνεται γκολ του Λεβαδειακού -σωστά- ως οφσάιντ.

Τελικό σκορ 2-0 και αυτή ήταν η τελευταία αναμέτρηση του Ολυμπιακού για το 2021. Επόμενος αγώνας των ερυθρόλευκων την Τετάρτη 5/1 κόντρα στον Απόλλωνα Σμύρνης στην Ριζούπολη.

Κίτρινες: Νίλι, Χάμοντ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Κρίστινσον, Ανδρούτσος, Μπα (83′ Παπαδόπουλος), Σισέ, Ρέαμπτσιουκ, Μπουχαλάκης (83′ Εμβιλά), Μ. Καμαρά (87′ Σουρλής), Ονιεκούρου (62’ Αγκιμπού Καμαρά), Βρουσάι, Βαλμπουενά (62’ Ροντρίγκες), Τικίνιο.

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ: Στογιάνοβιτς, Βήχος, Νίκας, Τσάπρας, Νίλι (82′ Μυτίδης), Πολέτο (82′ Αλμπάνης), Μεχία, Βρακάς, Λιάγκας, Δούμτσιος (63’ Τζημόπουλος), Χάμοντ (63’ Λινάρδος).


Η βαθμολογία των παιχτών:

Κρίστινσον -7

Ανδρούτσος -7

Μπα -7

Σισέ -7

Ρέαμπτσιουκ -7

Μπουχαλάκης -7

Μαντί Καμαρά -7

Ονιεκούρου -7

Βρουσάι -6

Βαλμπουενά -8

Τικίνιο -10


Αγκιμπού Καμαρά -7

Ροντρίγκες -5

Εμβιλά -

Παπαδόπουλος -

Σουρλής -


Προπονητής:

Πέδρο Μαρτίνς -8




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου