Τρίτη 31 Μαρτίου 2020

Αφιέρωμα στον Νταβίντ Φουστέρ την ''ψυχή'' του Ολυμπιακού!

ΝΤΑΒΙΝΤ ΦΟΥΣΤΕΡ - PeiraiasNews.gr
Το Kokkino Dna συνεχίζει το αφιέρωμα του σε παλιούς ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού. Σήμερα θα ασχοληθούμε με τον Νταβίντ Φουστέρ την ''ψυχή'' του Ολυμπιακού! Έναν παίχτη ο οποίος αντιμετωπίστηκε αρχικά ως μια ''μίζα'' του Βαλβέρδε, αλλά πολύ σύντομα από την πρώτη του κιόλας σεζόν διέψευσε τους πάντες και έφτασε να είναι ακόμα και αρχηγός του Ολυμπιακού.

Ο Φούστερ αποκτήθηκε από τον Ολυμπιακό τον Ιούλιο του 2010 από την Βιγιαρεάλ έναντι του πόσου του 1.500.000 ευρώ. Ο Φουστέρ αποτελούσε προσωπική εισήγηση του Βαλβέρδε και ορισμένοι τον χαρακτήρισαν ως ''μίζα'' του προπονητή. Ο ίδιος όμως τους διέψευσε από την πρώτη κιόλας του σεζόν αποδεικνύοντας πόσο πολύτιμος παίχτης θα ήταν για την ομάδα του Ολυμπιακού.
Ο Φούστερ παρέμεινε για 6 χρόνια στον Ολυμπιακό πετυχαίνοντας πολλά κρίσιμα γκολ σε Ελλάδα και Ευρώπη, γκολ που χάρισαν τίτλους στους ερυθρόλευκους.
Ντεμπούτο του Φουστέρ με την ερυθρόλευκη ήταν κόντρα στον Ηρακλή στο Καυτατζόγλειο στην ήττα του Ολυμπιακού με 2-1. Ο Φουστέρ είχε τύχει της απόλυτης εμπιστοσύνης του Ερνέστο Βαλβέρδε και για αυτό ήταν βασικός και αναντικατάστατος όλη την σεζόν. Το πρώτο του γκολ το σημειώνει κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης στις 25/9 στο ''Γ. Καραϊσκάκης'' στην νίκη των Πειραιωτών με 3-0. Και την 14η αγωνιστική έχουμε το συγκλονιστικό τραυματισμό του Φουστέρ στο πρόσωπο ύστερα από μαρκάρισμα του παίχτη του Ατρομήτου -στην εν λόγω φάση ο Φουστέρ κέρδισε το πέναλτι και το εκτέλεσε μάλιστα ο ίδιος- και παρότι τραυματίας και με επίδεσμο στο μάτι έπιαξε όλο το 90λέπτο αποδεικνύοντας τα ψυχικά του αποθέματα.
Ο ίδιος εκείνη την σεζόν συνέχιζε να πετυχαίνει κρίσιμα γκολ, όπως με τον Αστέρα Τρίπολης, τον Ολυμπιακό Βόλου, με τον Άρη στην Θεσσαλονίκη με απίθανο ανάποδο ψαλιδάκι γκολ που αρχίζουν να φέρνουν από τρεις βαθμούς στον Ολυμπιακό και να τον οδηγούν στην κατάκτηση του τίτλου. Ο Φουστέρ φύλαγε ένα γκολ στην εξάρα κόντρα στην ΑΕΚ, ενώ κόντρα στην ΑΕΛ στην φιέστα του τίτλου, στο πρώτο τίτλο επί Μαρινάκη ο Ισπανός μεσοεπιθετικός πετυχαίνει δύο γκολ κόντρα στην ΑΕΛ, με το ένα να είναι εντυπωσιακό με αριστερό βολέ.
Η πρώτη σεζόν βρίσκει τον Φουστέρ με 31 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις με 12 γκολ και 5 ασίστ.
Η δεύτερη σεζόν του Φουστέρ στον Ολυμπιακό ήταν ακόμα καλύτερη από την πρώτη, καθότι αποδεικνύει και την αξία και στα ευρωπαϊκά παιχνίδια του Ολυμπιακού.
Ο Νταβίντ Φουστέρ φυλάει από ένα γκολ στο Emirates κόντρα στην Άρσεναλ στην ήττα του Ολυμπιακού με 2-1 και άλλο ένα γκολ και μία ασίστ πάλι κόντρα στην Άρσεναλ αυτήν την φορά στην νίκη των Πειραιωτών με 3-1 στο ''Γ. Καραϊσκάκης''.
Ο Ολυμπιακός παρά τους 9 βαθμούς δεν προκρίνεται στην επόμενη φάση του Champions League και συνεχίζει στο Europa League, εκεί και πάλι ο Φουστέρ είναι μαγικός και με δύο προσωπικά του γκολ κόντρα σε Ρούμπιν Καζάν και Μέταλιστ φέρνουν στον Ολυμπιακό δύο μεγάλα διπλά σε Ρωσία και Ουκρανία αντίστοιχα.
Επιπλέον η ''ψυχή'' του Ολυμπιακού δεν σταματάει εδώ καθώς φυλάει ένα γκολ κόντρα στον Ατρόμητο στον τελικό του κυπέλλου στο ΟΑΚΑ και μάλιστα στην παράταση στο 118', χαρίζοντας στους ερυθρόλευκους ένα ακόμη τίτλο.
Η δεύτερη σεζόν βρίσκει τον Φουστέρ με 33 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις με 10 γκολ και 4 ασίστ.
Στην τρίτη του σεζόν στον Ολυμπιακό ο Φουστέρ αντιμετωπίζει αρκετά προβλήματα τραυματισμών, αλλά όποτε το απαιτούν οι συνθήκες είναι πάντα παρών. Ο Βαλβέρδε που τον έφερε στην Ελλάδα έχει φύγει από τους ερυθρόλευκους, αλλά και οι νέοι προπονητές της ομάδας είτε ο Ζαρντίμ, είτε ο Μίτσελ τον εμπιστεύονται και του δίνουν χρόνο συμμετοχής.
Εκείνη την σεζόν ο Φουστέρ βγάζει μία ασίστ κόντρα στο ΠΑΟ στο 2-2 του ΟΑΚΑ, έχει ένα γκολ και μία ασίστ κόντρα στην ΑΕΚ στο εκτός έδρας 0-4, ενώ πετυχαίνει το γκολ της ισοφάρισης στον τελικό του κυπέλλου κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης στο 3-1 των ερυθρόλευκων.
Το τέλος της σεζόν βρίσκει τον Φουστέρ με 30 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις με 6 γκολ και 4 ασίστ.
Στην τέταρτη του σεζόν ο Φουστέρ είναι και πάλι πολύτιμος για την ομάδα του Μίτσελ. Και παρότι στην ομάδα αγωνίζεται και ο Τσόρι και πότε η ομάδα αγωνίζεται με σύστημα 4-4-2 με Σαβιόλα και ο Μήτρογλου, ο Φούστερ βρίσκει και πάλι λύσεις. Πότε με τις δύο ασίστ στα δύο παιχνίδια κόντρα στην Άντερλεχτ σε Βέλγιο και Πειραιά, πότε με την ασίστ στον Μήτρογλου στο γκολ του Έλληνα επιθετικού στο 89', πότε με το γκολ και την ασίστ στον ημιτελικό του κυπέλλου κόντρα στον ΠΑΟΚ στο ''Γ. Καραϊσκάκης'' ο Φούστερ δηλώνει πάντα πανέτοιμος να βοηθήσει τον Ολυμπιακό στο να πετύχει τους στόχους του.
Στο τέλος της σεζόν ο Φουστέρ μετράει 34 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις με 6 γκολ και 11 ασίστ.
Στην πέμπτη σεζόν ο Φουστέρ έχει πολύ λιγότερο χρόνο συμμετοχής λόγω τραυματισμών όμως συγκλονίζει με την αυτοθυσία στο γκολ του κόντρα στην Μάλμε -στην νίκη των ερυθρόλευκων με 4-2 στο ''Γ. Καραϊσκάκης''- όπου για να σκοράρει τρώει κλωτσιά στα μούτρα από τον αμυντικό της Μάλμε και με την γκολάρα κόντρα στον ΠΑΟΚ με αριστερό βολέ όταν και έφερε το παιχνίδι στα ίσια.
Το τέλος της σεζόν βρίσκει τον Φουστέρ με 24 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις και 4 γκολ.
Στην έκτη και τελευταία του σεζόν ο Φουστέρ δεν βλέπει πολύ ενδεκάδα ο Σίλβα δεν τον είχε στις πρώτες του επιλογές, είναι ενδεικτικό ότι δεν έπαιξε σε κανένα παιχνίδι στο Champions League. Αλλά ακόμα και έτσι όποτε μπει στο γήπεδο ο Ισπανός μεοσεπιθετικός θα κάνει την δουλειά του, θα πετύχει δύο γκολ κόντρα στην Βέροια, θα βγάλει την ασίστ στο γκολ της ισοφάρισης του Ολυμπιακού στο 3-1 επί του Παναθηναϊκου και θα πετάξει και το γκολάκι του στον ημιτελικό του κυπέλλου κόντρα στον ΠΑΟΚ, σε έναν αγώνα που δεν ολοκληρώθηκε ποτέ.
Στην έκτη του σεζόν στο μεγάλο λιμάνι ο Φουστέρ θα έχει 17 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις με 7 γκολ και 4 ασίστ.
Και επιπλέον η τελευταία σεζόν θα βρει τον Φουστέρ για εκτή σερί φορά πρωταθλητή με την ερυθρόλευκη φανέλα και ένα ολόκληρο γήπεδο να το αποθεώνει φωνάζοντας ρυθμικά τον όνομα του και ο ίδιος ιδιαίτερα συγκινημένος να δακρύζει.
Ο Ντάβιντε Φούστερ κατάφερε από ''μίζα'' να γίνει η ''ψυχή'' του Ολυμπιακού και ακόμα να τον θυμούνται όλοι στον Ολυμπιακό.
Ο Ισπανός μεσοεπιθετικός στα έξι χρόνια παρουσίας του στον Ολυμπιακό είχε 169 συμμετοχές με 45 γκολ και 26 ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις.
Με τον Φουστέρ να κατακτάει με τους ερυθρόλευκους 6 πρωταθλήματα και 3 κύπελλα. Τελευταίο γκολ του Φουστέρ με την ερυθρόλευκη ήταν κόντρα στην Καλλονή στο 5-0 των ερυθρόλευκων και στην απονομή του 43ου πρωταθλήματος.
Πάντως κακά τα ψέματα παίχτες με την αυτοθυσία και το πάθος του Νταβίντ Φουστέρ δεν βρίσκεις εύκολα.

Τα στατιστικά του Φουστέρ:

Προσωπικές πληροφορίες
Ημερ. γέννησης3 Φεβρουαρίου 1982 (38 ετών)
Τόπος γέννησηςΟλίβαΙσπανία
Ύψος1,78 m
ΘέσηΜέσος
Πληροφορίες συλλόγου
ΟμάδαΧετάφε ΚΦ
Νούμερο φανέλας14
Ομάδες νέων
2000-2002ΟΝ Ολίβα
Επαγγελματική καριέρα*
ΠερίοδοςΟμάδαΣυμμ.(Γκ.)
2002-2004ΟΝ Ολίβα40(12)
2004-2008Βιγιαρρεάλ ΚΦ Β58(13)
2008-2009Έλτσε ΚΦ37(13)
2009-2010Βιγιαρρεάλ ΚΦ28(3)
2010-2016Ολυμπιακός Πειραιώς169(46)
2016-Χετάφε ΚΦ23(1)

Τα γκολ του Φουστέρ με τον Ολυμπιακό:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου