Πέμπτη 5 Μαρτίου 2020

Έχασε δικό του παιχνίδι, αλλά την πρόκριση θα την πάρει! ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 3-2 (κύπελλο)

Ο Ολυμπιακός κατάφερε και έχασε ένα δικό του παιχνίδι στην Τούμπα, καθότι προηγήθηκε 0-2 στο 7' δέχτηκε εν τέλει την ανατροπή και ηττήθηκε με 3-2 με πέναλτι του Πέλκα στο 67' σε ένα πέναλτι που υπέπεσε ο Σεμέδο.
Σκόρερ του Ολυμπιακού οι Χασάν και Γκιγιέρμε, ενώ από τον ΠΑΟΚ σκόραραν από δύο γκολ ο Πέλκας και από ένα ο Μίσιτς.
Μοιραίοι από πλευράς Ολυμπιακού οι Σισέ και Σεμέδο.
Πολύ σκληρό και αντιαθλητικό παιχνίδι από τους παίχτες του ΠΑΟΚ προς τους αντιπάλους τους, καθόλη την διάρκεια του αγώνα.
Ντεμπούτο σε επίσημο παιχνίδι έκανε ο νεαρός γκολκίπερ Τζολάκης, καθότι έλειπαν λόγω τραυματισμού οι Σα και Αλέν.
Όπως και να έχει οι ερυθρόλευκοι μπορεί να έχασαν ένα δικό τους παιχνίδι, αλλά μπορούν να πάρουν την πρόκριση κόντρα σε αυτόν τον ΠΑΟΚ στον επαναληπτικό στο ''Γ. Καραϊσκάκης'' σε ένα 1.5 μήνα από τώρα.
Ο Ολυμπιακός με Τζολάκη κάτω από τα δοκάρια, Σισέ και Σεμέδο στο κέντρο της άμυνας, Ομάρ και Τσιμίκα στα αμυντικά άκρα, στο κέντρο Γκιγιέρμε, Μπουχαλάκη και Καμαρά, Βαλμπουενά με Μασούρα στα εξτρέμ, Χασάν στην κορυφή της επίθεσης.
Το ξεκίνημα της αναμέτρησης ήταν ροντέο για τις δύο ομάδες, καθώς μπήκαν τέσσερα γκολ στα πρώτα 12' της αναμέτρησης.
Ο Ολυμπιακός άνοιξε το σκορ μόλις στις 3' με τον Χασάν. Τακουνάκι του Τσιμίκα στον Βαλμπουενά, ο οποίος έδωσε για τον Χασάν ο Αιγύπτιος φορ παίρνει την κεφαλιά, ο Πασχαλάκης προσπαθεί να διώξει αλλά η μπάλα κολλάει, με τον Χασάν με προβολή να ανοίγει το σκορ για τους Πειραιώτες. Στο 7' οι ερυθρόλευκοι διπλασιάζουν τα τέρματα τους. Ο Τσιμίκας βγάζει εξίσου καλή σέντρα στο δεύτερο δοκάρι, ο πετάγεται ο Γκιγιέρμε ο οποίος προλαβαίνει τον Μίσιτς και σκοράρει με κεφαλιά. Πριν προλάβουν να κοπάσουν οι πανηγυρισμοί ο ΠΑΟΚ πετυχαίνει άμεσα δύο γκολ και βάζει φωτιά στο παιχνίδι. Πρώτα στο 10' ο Γιαννούλης σεντράρει, λάθος στην άμυνα από Σισέ και Σεμέδο, σέντρα του Γιαννούλη και ο Πέλκας εντελώς αμαρκάριστος μειώνει σε 1-2. Και ύστερα στο 12' οι Θεσσαλονικείς ισοφαρίζουν με τον Μίσιτς, ο οποίος με μακρινό σουτ στέλνει την μπάλα στα δίκτυα του Τζολάκη. Στο 26' σουτ του Ίνγκανσον η μπάλα πέρασε άουτ. Στο 34' σουτ του Καμαρά διώχνει ο Πασχαλάκης. Στο 36' ο Πέλκας βγαίνει τετ α τετ με τον Τζολάκη με τον τερματοφύλακα να βγαίνει έγκαιρα και να μπλοκάρει την μπάλα. Στο 45' τεράστια ευκαιρία για τον Ολυμπιακό σέντρα του Τσιμίκα, ολομάναχος ο Σισέ δεν μπορεί με κεφαλιά να στείλει την μπάλα στα δίκτυα. Τέλος πρώτου ημιχρόνου 2-2 για τις δύο ομάδες.
Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός είχε πολύ μεγάλη ευκαιρία με τον Σισέ που και πάλι από πλεονεκτική θέση δεν μπορεί να σκοράρει με κεφαλιά. Στο 53' ο Ολυμπιακός πετυχαίνει γκολ, αλλά ακυρώνεται ως οφσάιντ. Στο 67' ο ΠΑΟΚ κερδίζει πέναλτι σε χέρι του Σεμέδο. Ο Πέλκας ανέλαβε την εκτέλεση δίνοντας προβάδισμα στον ΠΑΟΚ. Στο 76' ο Βαλμπουενά εκτέλεσε το φάουλ με τον Πασχαλάκη να απομακρύνει την μπάλα. Στο 85' ο ΠΑΟΚ δεν μείνει με δέκα παίχτες καθώς αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη ο Γιαννούλης για αντικανονικό μαρκάρισμα στον Ραντζέλοβιτς. Στο 88' νέα σέντρα του Βαλμπουενά, ο Σισέ έκανε την προβολή, αλλά δεν μπόρεσε να σκοράρει.
Τέλος παιχνιδιού 3-2 και νίκη για τον ΠΑΟΚ και πλέον οι ερυθρόλευκοι περιμένουν την κλήρωση για τα πλέι οφ έτσι ώστε να μάθουν το πρόγραμμα τους για τα παιχνίδια της Super League.

ΠΑΟΚ (Άμπελ Φερέιρα): Πασχαλάκης, Γιαννούλης, Μιχάι, Ίνγκασον, Μάτος, Μίσιτς, Μαουρίσιο, Ελ Καντούρι (79’ Λημνιός), Πέλκας (81’ Ροντρίγκο), Μπίσεσβαρ (89′ Εσίτι), Άκπομ.
Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Τζολάκης, Ομάρ (70’ Γκασπάρ), Σισέ, Σεμέδο, Τσιμίκας, Μπουχαλάκης, Γκιγιέρμε, Καμαρά (86′ Ελ Αραμπί), Μασούρας (77’ Ραντζέλοβιτς), Βαλμπουενά, Χασάν.

Η βαθμολογία των παιχτών:

Τζολάκης -6
Ομάρ -5
Σεμέδο -3
Σισέ -4
Τσιμίκας -7
Μπουχαλάκης -6
Γκιγιέρμε -8
Καμαρά -7
Μασούρας -5
Βαλμπουενά -8
Χασάν -8

Γκασπάρ -6
Ραντζέλοβιτς -6
Ελ Αραμπί -

Προπονητής:

Πέδρο Μαρτίνς -7


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου