Παρασκευή 9 Ιουνίου 2017

Απαράδεχτη εμφάνιση,αλλά θα το σηκώσει στο ΣΕΦ! παο-Ολυμπιακός 71-58 (μπάσκετ αντρών,πρωτάθλημα)

Δεν γλιτώνετε στο ΣΕΦ...
Ο Ολυμπιακός πραγματοποίησε μια από τις χειρότερες φετινές του εμφανίσεις σε πρωτάθλημα και ευρωλίγκα και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να ηττηθεί από τον παο με 71-58. Πλέον η σειρά μεταφέρεται σε πέμπτο τελικό και πιο συγκεκριμένα στο ΣΕΦ,όπου οι ερυθρόλευκοι μπροστά στον λαό τους θα προσπαθήσουν να σηκώσουν το τρίτο συνεχόμενο πρωτάθλημα.
Ο Ολυμπιακός όπως είπαμε και πιο πάνω πραγματοποίησε μια από τις χειρότερες του εμφανίσεις στην φετινή σεζόν με αποτέλεσμα ο παο να πάρει μια εύκολη νίκη με +13 (71-58),ενώ οι πράσινοι εκτόξευσαν την διαφορά ως και στους +21 (65-44) στο 33'. Ο Ολυμπιακός πλήρωσε τα πολλά λάθη στο παιχνίδι του, φτάνοντας τα 23(!!) στο σύνολο. 
Από εκεί και έπειτα και η παρέα του Αναστόπουλου έβαλε το χεράκι της στο πρώτο δεκάλεπτο,χρεώνοντας με δύο ανύπαρκτα φάουλ τον Μιλουτίνοφ -μέσα σε ένα λεπτό-,ενώ εκτός από αυτά χρέωσαν με ανύπαρκτο φάουλ τον Μάντζαρη σε απλό μαρκάρισμα πάνω στον Τζέιμς -εκτέλεσε και δύο βολές-ενώ έκλεισαν τα μάτια σε φάουλ του Γκάμπριελ πάνω στον Πρίντεζη.
Οι πρώτοι «ερυθρόλευκοι» πόντοι ήρθαν από τον Γιώργο Πρίντεζη, ο οποίος μείωσε σε 4-2. Η διαιτησία ήταν τραγική, με τους «γκρι» να χρεώνουν γρήγορα με δύο φάουλ τον Μιλουτίνοφ. Ο Πάτρικ Γιανγκ με 1/2 βολές μείωσε σε 4-3 και στη συνέχεια ο Αμερικανός σέντερ πέτυχε γκολ-φάουλ, μειώνοντας και πάλι τη διαφορά στον πόντο (7-6). Ο Ολυμπιακός δεν είχε ρυθμό, γεγονός που εκμεταλλεύτηκε ο Παναθηναϊκός, ο οποίος προηγήθηκε με 13-8. Ο Μάντζαρης με τρίποντο έδωσε ανάσα στον Θρύλο και μείωσε τη διαφορά στους 2 (13-11).Τέλος πρώτης περιόδου 18-11 υπέρ των πρασίνων.
Στην αρχή της δεύτερης περιόδου ο Ολυμπιακός μείωσε σε 18-14 με τρίποντο του Παπανικολάου και στη συνέχεια ο Σπανούλης με 3/3 βολές έφερε τον Θρύλο σε απόσταση αναπνοής (18-17). Ο Ρίβερς με τρίποντο έκανε το 21-17 και στην αμέσως επόμενη επίθεση ο Γκριν απάντησε για το 21-20. Η αντεπίθεση των πρωταθλητών Ελλάδας, ωστόσο, δεν είχε συνέχεια, με τους γηπεδούχους να τρέχουν ένα σερί 9-2 και να προηγούνται με 30-22. Ο Ολυμπιακός απάντησε με τέσσερις πόντους από τους Γκριν και Πρίντεζη για το 30-26. Ο Γκιστ έκανε το 35-26 και ο Πρίντεζης κατέβασε τη διαφορά στους 7 (35-28). Λίγο πριν το τέλος του δεκαλέπτου ο Τζέιμς με 2 εύστοχες βολές έκανε το 39-28,το οποίο ήταν και σκορ ημιχρόνου.
Τρίτη περίοδος και ο Ολυμπιακός έπαθε μπλακ άουτ. Οι «ερυθρόλευκοι» δεν είχαν το εύκολο καλάθι, ενώ και στην άμυνα δέχτηκαν 20 πόντους με τη διαφορά να... εκτοξεύεται στους 21 με σκορ 59-38 και το δεκάλεπτο να τελειώνει με 59-39.
Η συγκέντρωση της ομάδας δεν επανήλθε ποτέ, με συνέπεια ο Παναθηναϊκός να το εκμεταλλευτεί και να πάρει τη διαφορά, ενώ από την άλλη οι Πειραιώτες συνέχισαν τα πολλά λάθη στο παιχνίδι τους.
Από την πλευρά του ο Γιάννης Σφαιρόπουλος από ένα σημείο και μετά είδε ότι το ματς δεν μπορούσε να το διεκδικήσει ο Ολυμπιακός έτσι όπως ήταν και άφησε τους Βασίλη Σπανούλη και Γιώργο Πρίντεζη στον πάγκο, προφανώς για να τους έχει πιο «φρέσκους» στον 5ο τελικό.
Η τέταρτη και η τελευταία περίοδος πλέον είχε διαδικαστικό χαρακτήρα,οι ερυθρόλευκοι είχαν πετάξει λευκή πετσέτα και ο μόνος που ξεχώριζε από τους Πειραιώτες ήταν ο Γκριν που σημείωσε 20 πόντους,αλλά η εξαιρετική του εμφάνιση δεν αρκούσε για τους ερυθρόλευκους. Είναι γεγονός ότι κανείς άλλος παίχτης του Ολυμπιακού δεν σημείωσε διψήφιο αριθμό πόντων,ως αποτέλεσμα της αστοχίας των Πειραιωτών.
Τελικό σκορ 71-58 η σειρά πήγε στο 2-2 και πλέον την Κυριακή είναι ο πέμπτος τελικός όπου οι ερυθρόλευκοι καλούνται να σηκώσουν προς στο κοινό τους το τρίτο συνεχόμενο πρωτάθλημα. Καλείται όλος ο ερυθρόλευκος κόσμος με την φωνή του και μόνο να στηρίξει τις προσπάθειες των παιχτών για το πρωτάθλημα.

Δεκάλεπτα: 18-11, 39-28, 59-39, 71-58.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Τσάβι Πασκουάλ): Σίγκλετον 14 (2), Ρίβερς 3 (1), Τζέιμς 13, Φώτσης, Παππάς 2, Φελντέιν, Γκιστ 8, Γκάμπριελ 5 (1), Μπουρούσης 12, Καλάθης 14 (3).
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιάννης Σφαιρόπουλος): Γκριν 20 (3), Μπιρτς 5, Γιανγκ 7, Τολιόπουλος, Παπαπέτρου 3, Σπανούλης 3, Γουότερς, Αγραβάνης 2, Μιλουτίνοφ 2, Πρίντεζης 6, Παπανικολάου 7 (1τριπ, 8ριμπ), Μάντζαρης 3 (1).

#‎Κόκκινο_DNA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου