Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024

Νίκη στο πρώτο φιλικό για τις ερυθρόλευκες! Ολυμπιακός-ΑΟ Μαρκοπούλου 3-1 (βόλεϊ γυναικών, φιλικό)

Το πρώτο φιλικό προετοιμασίας της, για τη σεζόν 2024-25, έδωσε η ομάδα βόλεϊ Γυναικών του Ολυμπιακού στο κλειστό του Ρέντη «Μ. Μερκούρη».

Τα κορίτσια του Θρύλου «ξεμούδιασαν», μετά τις καθημερινές σκληρές προπονήσεις και έδωσαν το πρώτο τους «τεστ», με «φόντο» την έναρξη της νέας αγωνιστικής χρονιάς, αντιμετωπίζοντας τον ΑΟ Μαρκόπουλου στο Ρέντη.

Στο πρώτο φιλικό προετοιμασίας τους στο Ρέντη, οι «ερυθρόλευκες», με νέα πρόσωπα, αρκετές δοκιμές, «μαέστρο» την Ντι Ιούλιο και κορυφαίες στο σκοράρισμα τις Κούμπουρα (19 πόντοι, 60% επίθεση), Αμπντεραχίμ (18, 54%) και Βάνιακ (12, 60%), πραγματοποίησαν πολύ καλή εμφάνιση και με 10 άσσους, επικράτησαν του Μαρκόπουλου με 3-1 σετ (25-14, 25-21, 24-26, 25-22), στέλνοντας τα πρώτα «μηνύματα» στον κόουτς Λορέντζο Μιτσέλι, ενόψει της ιστορικής σεζόν 2024-25, των 100 χρόνων.

Πιο αναλυτικά, ο Ολυμπιακός κυριάρχησε στο πρώτο σετ, αφού ξέφυγε με +7 (17-10), με δύο διαδοχικές επιθέσεις της Νίζετιχ και στη συνέχεια, με +10 (21-11), με άσσο και δυνατό καρφί της Κούμπουρα, η οποία ήταν αυτή που «έγραψε» και το 1-0, με 25-14.

Στο δεύτερο σετ, τα κορίτσια του Θρύλου έμειναν πίσω με 13-8 και 18-13, όμως σταδιακά ανέβασαν «στροφές», με την Καλαντάτζε να μειώνει σε 18-15 και 19-18 και την Αμπντεραχίμ να ισοφαρίζει σε 19-19. Η Αλγερινή ακραία «χτύπησε» ξανά και έκανε το 21-20 και το 22-20, με άσσο, με την Βάνιακ να κερδίζει μπλοκ, για το σετ μπολ (24-21). Με επίθεση της Καλαντάτζε, οι «ερυθρόλευκες» κατέκτησαν και το δεύτερο σετ (2-0), με 25-21.

Στα μέσα του τρίτου σετ, ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με 16-13, με μπλοκ άουτ της Κούμπουρα, η οποία έκανε και το 23-21. Με 3-0 σερί, το Μαρκόπουλο προσπέρασε (23-24) και στη συνέχεια, κατέκτησε το σετ, με 26-24, μειώνοντας σε 2-1.

Στο τέταρτο σετ, ο Θρύλος πήρε προβάδισμα +4 (6-10), μετά από άουτ επίθεση των φιλοξενούμενων και «ανέβηκε» στο +5 (6-11), με καρφί της Αμπντεραχίμ, η οποία κέρδισε και μπλοκ, για το 12-6! Πλασέ της Καλαντάτζε και 14-9 οι «ερυθρόλευκες», που έφτασαν στο +7 (9-16), με δύο σερί άσσους της Αμπντεραχίμ. Το Μαρκόπουλο μείωσε (20-17), η Καλαντάτζε «απάντησε» (21-17) και η Λάβδα κέρδισε έξυπνο πόντο, για το 22-19, με την Φακοπουλίδου να κάνει το 25-22 και να διαμορφώνει το τελικό 3-0 σετ!

Τα σετ (3-1, σε 1.30): 25-14, 25-21, 24-26, 25-22

*Οι πόντοι του Ολυμπιακού προήλθαν από 10 άσσους, 61 επιθέσεις, 7 μπλοκ και 21 λάθη αντιπάλων, ενώ του ΑΟ Μαρκόπουλου από 5 άσσους, 38 επιθέσεις, 11 μπλοκ και 29 λάθη αντιπάλων.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Λορέντζο Μιτσέλι): Νίζετιχ 5 (3/15 επ., 1 άσος, 1 μπλοκ, 95% υπ. - 84% άριστες), Βάνιακ 12 (9/15 επ., 1 άσος, 2 μπλοκ, 50% υπ. - 8% άριστες), Λαμπρούση 2 (1/4 επ., 1 μπλοκ), Φαριόλ 4 (1/5 επ., 2 άσοι, 1 μπλοκ), Κούμπουρα 19 (18/30 επ., 1 άσος), Ντι Ιούλιο 1 (1 άσος) / Αρτακιανού (λ., 50% υπ. - 50% άριστες), Σαμπάτη (λ., 27% υπ. - 18% άριστες), Λάβδα 1 (1/1 επ.), Καλαντάτζε 8 (7/19 επ., 1 άσος), Εμμανουηλίδου 4 (3/11 επ., 1 μπλοκ), Αμπντεραχίμ 18 (15/28 επ., 3 άσοι, 50% υπ. - 33% άριστες), Δημητρίου 1 (1 μπλοκ)


Πηγή: osfp.gr

Νέα διευθύνουσα σύμβουλος η Εύη Κουτσαυτάκη!

Την πρόσληψη της Εύης Κουτσαυτάκη στη θέση της διευθύνουσας συμβούλου ανακοίνωσε η ΠΑΕ Ολυμπιακός.

Να σημειωθεί ότι ο Τάκης Αγραφιώτης, που διατηρούσε τη θέση του διευθύνοντα συμβούλου, παραμένει στους ερυθρόλευκους ως αντιπρόεδρος ΠΑΕ Ολυμπιακός και εκπρόσωπος της ομάδας στην ΕΠΟ. 

Δείτε την ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός:

«Η ΠΑΕ Ολυμπιακός ανακοινώνει την κ. Εύη Κουτσαυτάκη στην θέση της διευθύνουσας συμβούλου».


Τελέστηκε ο ετήσιος αγιασμός στον Ρέντη παρουσία Βαγγέλη Μαρινάκη!

Το μεσημέρι της Πέμπτης πραγματοποιήθηκε στο προπονητικό κέντρο ο καθιερωμένος αγιασμός για την νέα σεζόν για τον Ολυμπιακό.

Στο προπονητικό κέντρο των ερυθρόλευκων βρέθηκε και ο ηγέτης του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης για τον αγιασμό, αλλά και σύσσωμο το ποδοσφαιρικό τμήμα, το προπονητικό επιτελείο και η διοίκηση της ομάδας.

Ο ιερέας που τέλεσε τον αγιασμό ευχήθηκε στους παίκτες του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ να έχουν μια καλή αγωνιστική σεζόν, την ιστορική για τα 100 χρόνια από την ίδρυση του συλλόγου.

Δείτε τις σχετικές φωτογραφίες:

Ροντινέι: «Ολυμπιακάρα μου»

Το μήνυμά του για την ανανέωση του συμβολαίου του με τον Ολυμπιακό, έστειλε ο Ροντινέι, μέσω των social media.

Σε story του στο Instagram, ο Βραζιλιάνος μπακ έδειξε για άλλη μία φορά την αγάπη του για τον Θρύλο, γράφοντας χαρακτηριστικά: «Ολυμπιακάρα μου».

Δείτε την ανάρτηση του:



Ροντινέι για πάντα στο λιμάνι! Ανανέωσε ως το 2027!

Παίχτης του Ολυμπιακού θα συνεχίσει να είναι ως το 2027 ο Ροντινέι! Ο Βραζιλιάνος ακραίος αμυντικός υπέγραψε νέο συμβόλαιο με τους ερυθρόλευκους και θα συνεχίσει να αγωνίζεται με τον Ολυμπιακό ως το 2027.

Το συμβόλαιο που είχε ήταν μέχρι το καλοκαίρι του 2025, με τις δύο πλευρές να επεκτείνουν τη συνεργασία τους για άλλα δύο χρόνια. Μια πολύ σημαντική κίνηση από τον Ολυμπιακό, που διατηρεί στο ρόστερ του έναν από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές του.

Μετά από ενέργειες που έκανε ο ηγέτης του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης, οι ερυθρόλευκοι ανανέωσαν τη συνεργασία τους με τον Ροντινέι, επιβραβεύοντας τον έμπειρο αμυντικό για τις εξαιρετικές του εμφανίσεις.

Ο Ροντινέι αποκτήθηκε τον Ιανουάριο του 2023 από την Φλαμένγκο και μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα με τους ερυθρόλευκους, αγωνίστηκε σε 76 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις, έχοντας πετύχει 4 γκολ και βγάζοντας και 10 ασίστ.

Δείτε την ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός:

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024

Με το... βλέμμα στην πρεμιέρα!

Στραμμένη την προσοχή της στην έναρξη του πρωταθλήματος έχει η ομάδα χάντμπολ του Ολυμπιακού/Ομίλου Ξυνή.

Μετά την κατάκτηση του Super Cup, με νίκη (32-25) επί του ΠΑΟΚ στον τελικό, στο κατάμεστο κλειστό γυμναστήριο της Ηλιούπολης, ο πρωταθλητής Θρύλος προετοιμάζεται σε «φουλ» ρυθμούς στο «μπαλόνι» του ΣΕΦ, για την πρεμιέρα της Handball Premier, την προσεχή Κυριακή (22/9).

Οι «ερυθρόλευκοι» του Ζέλικο Μπάμπιτς ξεκινούν τη φετινή τους προσπάθεια, για την κατάκτηση του πέμπτου πρωταθλήματος της ιστορίας τους, από τη Θεσσαλονίκη, αντιμετωπίζοντας και πάλι τους «ασπρόμαυρους», την Κυριακή στις 16:00, για την 1η αγωνιστική.


Πηγή: osfp.gr

«Δεν κοιτάω ποτέ τα ατομικά βραβεία, θέλω μόνο να κερδίζω»


Η ομάδα βόλεϊ Ανδρών του Ολυμπιακού ΟΝΕΧ ξεκίνησε με το «δεξί» στην ιστορική σεζόν 2024-25, καθώς μέσα σε μία ώρα και τρία λεπτά, επικράτησε με 3-0 σετ της Στρούμιτσα στη Βόρεια Μακεδονία, για το πρώτο ματς του πρώτου προκριματικού γύρου του CEV Champions League και έκανε αποφασιστικό βήμα για την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Στην πρώτη «μάχη» των προκριματικών της διοργάνωσης, στην έδρα των πρωταθλητών Βόρειας Μακεδονίας, οι «ερυθρόλευκοι» νταμπλούχοι Ελλάδας είχαν σε μεγάλη βραδιά και MVP τον Αλεξάνταρ Ατανασίεβιτς, με 18 πόντους, 83% αποτελεσματικότητα στην επίθεση (15/18 επιθέσεις), δύο μπλοκ και έναν άσσο!

Για το εξαιρετικό ντεμπούτο του με τον Θρύλο, το βραβείο του MVP και το πρώτο -ευρωπαϊκό- ματς της σεζόν 2024-25 στο γήπεδο της Στρούμιτσα, ο Σέρβος διαγώνιος δήλωσε: «Ειλικρινά, δεν κοιτάζω ποτέ τα ατομικά βραβεία. Το μόνο που θέλω, είναι να κερδίζουμε. Για εμάς, ήταν ένα σημαντικό ματς, γιατί πέρα από τη σημαντικότητα του, δεν είχαμε φιλικά παιχνίδια. Παίξαμε το πρώτο μας ματς για τα προκριματικά της κορυφαίας διοργάνωσης, οπότε έπρεπε να δώσουμε το μέγιστο και να ξεκινήσουμε με τον καλύτερο τρόπο. Πιστεύω, ότι έχουμε δυνατή ομάδα, ικανή να παλέψει με όλους τους αντιπάλους. Απλά πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε, όπως κάναμε μέχρι τώρα και να ανεβάσουμε το επίπεδο του παιχνιδιού μας ακόμη περισσότερο. Είμαι εξαιρετικά περήφανος που είμαι μέλος αυτού του συλλόγου, που είμαι μέρος αυτής της ομάδας, μιας ομάδας γεμάτης με καλούς παίκτες. Θα προσπαθώ να δίνω το μέγιστο κάθε φορά, ελπίζοντας να βοηθήσω να πετύχουμε τις φιλοδοξίες του συλλόγου. Είναι νωρίς ακόμα, όμως σίγουρα, έχουμε μια ομάδα που θα παλεύει συνέχεια, κάθε φορά».


Πηγή: osfp.gr

Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2024

Με τον κόσμο του και στην Γαλλία ο Θρύλος!

Με τον κόσμο του και στην Γαλλία για το παιχνίδι με την Λυών, στην πρεμιέρα του νεοσύστατου Europa League, θα αγωνιστεί ο Ολυμπιακός. 

Δείτε πώς μπορείτε να προμηθευτείτε εισιτήριο για τον αγώνα της επόμενης Πέμπτης: 

«Για την αναμέτρηση της 1ης αγωνιστικής του League phase του UEFA Europa League απέναντι στη Lyon, που θα διεξαχθεί στο «Groupama Stadium» την Πέμπτη 26/09/2024 στις 21:00 (τοπική ώρα), η ΠΑΕ Ολυμπιακός ενημερώνει τους φίλους της ομάδας για τα εξής:

Τα εισιτήρια θα διατεθούν μέσω Internet (www.olympiacos.org) από την Πέμπτη (19/09, 13:00) έως την Παρασκευή (20/09, 16:00) ή έως την εξάντλησή τους (με δικαίωμα αγοράς ενός {1} εισιτηρίου για κάθε κάτοχο εισιτηρίου διάρκειας ο οποίος και θα ταξιδέψει ο ίδιος στην Γαλλία). Απαραίτητα στοιχεία για την αγορά τους είναι το ονοματεπώνυμο με λατινικούς χαρακτήρες, η ημερομηνία γέννησης και ο κωδικός εισιτηρίου που θα βρείτε στο Gov.gr Wallet σας ή στο επιβεβαιωτικό email αγοράς.

Σε περίπτωση μη εξάντλησής τους από τους κάτοχους εισιτηρίων διαρκείας, η διάθεση των εισιτήριων θα συνεχιστεί την Παρασκευή 20/09 από τις 17:00 ή έως την εξάντλησή τους. Απαραίτητα στοιχεία για την αγορά τους είναι το ονοματεπώνυμο με λατινικούς χαρακτήρες, η ημερομηνία γέννησης και η κάρτα φίλαθλου του ερασιτέχνη ανά εισιτήριο.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Όσοι φίλαθλοι αγοράσουν εισιτήρια για τον αγώνα στη Lyon απαγορεύεται να μεταβούν μεμονωμένα στο γήπεδο, αλλά θα πρέπει να μεταβούν στο meeting point, το Eurexpo Lyon (an Exibition Center, Adress: Eurexpo Visiteurs Ouest, Boulevard de l’Europe, 69630 Chassieu), από τις 17:45 (τοπική ώρα) κι έπειτα.

Ερυθρόλευκος πανικός και στην Μύκονο με τα ευρωπαϊκά του Θρύλου!

Η Μύκονος έζησε μια μοναδική εμπειρία την Τετάρτη, καθώς τα δύο ευρωπαϊκά τρόπαια του Ολυμπιακού, το Conference League και το Youth League, βρέθηκαν στο εν λόγω νησί. Οι ερυθρόλευκοι οπαδοί είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά τα δύο αυτά εμβληματικά τρόπαια, καθώς συνεχίζεται η περιοδεία του Ολυμπιακού σε όλη την Ελλάδα.

Η περιοδεία, έχει ενθουσιάσει τους φίλαθλους όπου κι αν έχει πάει, και η Μύκονος δεν αποτέλεσε εξαίρεση. Οι οπαδοί του Ολυμπιακού γεμάτοι ενθουσιασμό, υποδέχθηκαν τα τρόπαια με βεγγαλικά, συνθήματα και έντονη ατμόσφαιρα, θυμίζοντας τις ανεπανάληπτες στιγμές της κατάκτησης των ευρωπαϊκών τίτλων.

Η περιοδεία αυτή δεν είναι μόνο για τον εορτασμό των τίτλων αλλά και για την ενίσχυση του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού. Οι φίλαθλοι που παρευρέθηκαν στη Μύκονο έδειξαν την υποστήριξή τους στον σύλλογο με την αγορά συλλεκτικών καρτών φιλάθλου και κάρτες μέλους, οι οποίες εκδόθηκαν ειδικά για τα 100 χρόνια του συλλόγου.

Τα τρόπαια δεν θα βρεθούν στην Ικαρία την Πέμπτη (19/9) καθώς ακυρώθηκε το δρομολόγιο όπως ενημέρωσε η ΠΑΕ Ολυμπιακός.

«Δυστυχώς για λόγους που δεν μας γνωστοποιήθηκαν, το δρομολόγιο του πλοίου Διαγόρας της Blue Star Ferries ακύρωσε απροειδοποίητα το αποψινό (18/9) δρομολόγιο από Μύκονο για Ικαρία, με το οποίο θα ταξίδευε η αποστολή των Ευρωπαϊκών τροπαίων του Ολυμπιακού για να δώσει το παρών στην αυριανή (19/9) εκδήλωση στην Ικαρία.

Ως εκ τούτου η προγραμματισμένη για την Πέμπτη (19/9) εκδήλωση αναβάλλεται και θα οριστεί σε νέα ημερομηνία».

Δείτε την σχετική ανάρτηση:

Ο Λούκα Παϊρέτο στο Άρης - Ολυμπιακός!

Η ΚΕΔ κινήθηκε γρήγορα και αντικατέστησε τον διαιτητή του Άρης - Ολυμπιακός, Φάμπιο Μαρέσκα, ο οποίος λόγω του ορισμού στο Φέγενορντ - Μπάγερ Λεβερκούζεν, αγώνα Champions League, ο οποίος είναι προγραμματισμένος για την Πέμπτη, δεν θα μπορούσε να έρθει εγκαίρως στην Θεσσαλονίκη για το κρίσιμο αυτό παιχνίδι της 5ης αγωνιστικής της Superleague.

Κάπως έτσι η ΚΕΔ προχώρησε στην αντικατάστασή του μ' έναν συμπατριώτη του, τον Λούκα Παϊρέτο, κάτι που σήμαινε αυτόματα πως δεν υπήρχε ανάγκη αλλαγής και της υπόλοιπης διαιτητικής ομάδας, αφού και ο νέος ρέφερι προέρχεται από την ίδια χώρα.


Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2024

Εξασφάλισε την πρόκριση από το πρώτο παιχνίδι! Στρούμιτσα-Ολυμπιακός 0-3 (βόλεϊ αντρών, πρ. Champions League)

Με το «δεξί» στην ιστορική σεζόν 2024-25, των 100 χρόνων, «μπήκε» η ομάδα βόλεϊ Ανδρών του Ολυμπιακού ΟΝΕΧ.

Με MVP τον Ατανασίεβιτς, με 18 πόντους και 83% στην επίθεση (15/18 επιθέσεις, δύο μπλοκ, ένας άσσος) και σε εξαιρετική βραδιά τον Πέριν (16 πόντοι, 69% επίθεση, δύο μπλοκ, τρεις άσσοι), οι νταμπλούχοι Ελλάδας, παρότι έπαιξαν χωρίς φιλικό στην προετοιμασία τους, ξεκίνησαν με τον καλύτερο τρόπο το φετινό ευρωπαϊκό τους ταξίδι, καθώς μέσα σε μία ώρα και τρία λεπτά, επικράτησαν άνετα με 3-0 σετ (15-25, 17-25, 15-25) της -κατώτερης δυναμικότητας- Στρούμιτσα στη Βόρεια Μακεδονία, για το πρώτο ματς του πρώτου προκριματικού γύρου του CEV Champions League, κάνοντας αποφασιστικό βήμα για την πρόκριση στην επόμενη φάση, μετρώντας 10 μπλοκ και πέντε άσσους (65% επίθεση, 60% υποδοχή).

Την επόμενη Τρίτη (24/9), ο Θρύλος υποδέχεται τους πρωταθλητές Βόρειας Μακεδονίας στο κλειστό του Ρέντη «Μ. Μερκούρη», στη ρεβάνς του πρώτου προκριματικού και χρειάζεται μόλις δύο κερδισμένα σετ, για την πρόκριση στον επόμενο γύρο του κορυφαίου ευρωπαϊκού διασυλλογικού θεσμού.

Πιο αναλυτικά, ο Ολυμπιακός ΟΝΕΧ «μπήκε» δυνατά στο ματς και προηγήθηκε με 14-8, με πρώτο χρόνο του Τζούριτς, ο οποίος ανέβασε τη διαφορά στο +9 (8-17), με τον Ατανασίεβιτς να «γράφει» το +10 (9-19). Ο Σέρβος συνέχισε με τρομερά χτυπήματα στην επίθεση και έκανε το 21-11 για τους νταμπλούχους Ελλάδας, οι οποίοι έφτασαν σε σετ μπολ (14-24), με πλασέ του Πέριν. Το 1-0 σετ (15-25) του Θρύλου ήρθε μετά από άουτ σερβίς των γηπεδούχων.

Οι «ερυθρόλευκοι» ξεκίνησαν πολύ καλά και στο δεύτερο σετ, φτάνοντας στο 6-3, με τον Ατανασίεβιτς, ο οποίος «χτύπησε» ξανά, αυτή τη φορά για το 10-4. Μπλοκ του Κουμεντάκη και 11-4 για τον Ολυμπιακό ΟΝΕΧ, με τον Πέριν να κερδίζει δύο διαδοχικούς άσσους, για το 15-5. Στη συνέχεια, ο Ατανασίεβιτς έδωσε «αέρα» 11 πόντων (5-16) στους νταμπλούχους Ελλάδας, αλλά η Στρούμιτσα μείωσε σε 17-11. Παρόλα αυτά, ο Θρύλος ξέφυγε ξανά με +8 (15-23), με τον φοβερό και τρομερό Ατανασίεβιτς, ενώ ο Πέριν έκανε το 24-16. Ο Τζούριτς ήταν αυτός που «καθάρισε» το δεύτερο σετ, αφού με πρώτο χρόνο, «έγραψε το 25-17 για τους «ερυθρόλευκους» του Πειραιά!

Στο τρίτο σετ, ο Ολυμπιακός ΟΝΕΧ συνέχισε σε υψηλό «τέμπο», με τον Πέριν να δίνει προβάδισμα +5 (3-8) και στη συνέχεια, +8 (5-13).  Ασταμάτητος ο Πέριν, κέρδισε έναν ακόμα άσσο, για το 15-8, ενώ έκανε και το 18-10, με ωραία επίθεση! Οι νταμπλούχοι Ελλάδας δεν συνάντησαν ιδιαίτερα προβλήματα και με εντυπωσιακό καρφί του Ατανασίεβιτς, ολοκλήρωσαν με +10 (15-25) το τρίτο σετ, επικρατώντας με 3-0 της Στρούμιτσα.

Τα σετ (0-3 σε 1.03): 15-25, 17-25, 15-25

*Οι πόντοι της Στρούμιτσα προήλθαν από 3 άσσους, 20 επιθέσεις, 2 μπλοκ και 22 λάθη αντιπάλων, ενώ του Ολυμπιακού από 5 άσσους, 42 επιθέσεις, 10 μπλοκ και 18 λάθη αντιπάλων.

Στρούμιτσα (Κίριλ Ρίκλιεφ): Ίλιεφ 2 (2/11 επ., 38% υπ. – 23% άριστες), Ρίχλιεφ 1 (0/4 επ., 1 μπλοκ), Ματζούνκοφ 4 (3/10 επ., 1 άσος), Βολκόφ 8 (6/17 επ., 2 άσοι, 48% υπ. – 33% άριστες), Νάκοφ 2 (1/8 επ., 1 μπλοκ), Μίλεφ Β. 5 (5/13 επ., 67% υπ. – 67% άριστες) / Ανγκελόφσκι (λ., 62% υπ. – 44% άριστες), Στάνκοφ 1 (1/1 επ.), Αράποφ (λ.), Μίλεφ Γ. 1 (1/3 επ., 33% υπ. – 33% άριστες), Ίλιεφ Κ. 1 (1/1 επ.), Γκρκόφσκι

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Αντρέα Γκαρντίνι): Παγένκ 7 (6/9 επ., 1 μπλοκ), Πέριν 16 (11/16 επ., 3 άσοι, 2 μπλοκ, 88% υπ. – 75% άριστες), Κουμεντάκης 5 (4/12 επ., 1 μπλοκ, 45% υπ. – 32% άριστες), Τράβιτσα 1 (1/1 επ.), Ατανασίεβιτς 18 (15/18 επ., 1 άσος, 2 μπλοκ), Τζούριτς 10 (5/9 επ., 1 άσος, 4 μπλοκ) / Τζιάβρας (λ., 78% υπ. – 44% άριστες)

«Κάναμε τη δουλειά μας, το πρώτο βήμα έγινε»

Δηλώσεις:

Αντρέα Γκαρντίνι: «Ηταν μια ασυνήθιστη κατάσταση, καθώς ήταν το πρώτο μας παιχνίδι. Δεν είχαμε παίξει ούτε φιλικό και αγωνιστήκαμε σε ματς Champions League. Μπορώ να πω, ότι κάναμε τη δουλειά μας. Κάποιοι παίκτες ήταν σε καλύτερη κατάσταση από κάποιους άλλους, διότι προερχόμασταν από το καλοκαίρι. Πρέπει να δουλέψουμε κι άλλο, αλλά το πρώτο βήμα έγινε. Τα παιδιά κάνουν καλή δουλειά».

Τζον Γκόρντον Πέριν: «Είμαστε ικανοποιημένοι που κερδίσαμε σήμερα, το αξίζαμε. Δείξαμε καλό πρόσωπο, παρότι δεν είχαμε παίξει φιλικό ματς, οπότε είμαστε πολύ χαρούμενοι που νικήσαμε. Η σεζόν ξεκίνησε, κοιτάμε μπροστά».


Πηγή: osfp.gr

Στον Ολυμπιακό η Παναγιώτα Γιαννακοπούλου!

Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας του με την Παναγιώτα Γιαννακοπούλου. Η νεαρή αθλήτρια (ημ. γέννησης 1/1/2006) εντάσσεται στο ρόστερ της ομάδας κολύμβησης του συλλόγου.

Η Παναγιώτα Γιαννακοπούλου αγωνίζεται στα 50μ., 100μ., 200μ. πεταλούδα και έχει στην κατοχή της αρκετές διακρίσεις στα Πανελλήνια πρωταθλήματα. Το 2024, αναδείχθηκε πρώτη στα 100μ. πεταλούδα Νεανίδων, τρίτη στα 200μ. πεταλούδα Νεανίδων και κορυφαία κολυμβήτρια στην πρώτη φάση του Πανελλήνιου πρωταθλήματος, τόσο φέτος, όσο και πέρυσι.

Η δήλωση της Παναγιώτας Γιαννακοπούλου: «Είμαι πάρα πολύ χαρούμενη που είμαι σε έναν τόσο μεγάλο σύλλογο. Είναι ένα όνειρο ζωής για μένα, να έρχομαι στον Ολυμπιακό, το οποίο γίνεται πραγματικότητα! Θέλω πολύ να δείξω τον ενθουσιασμό και τη χαρά μου και στο νερό, να βοηθήσω τον σύλλογο που με εμπιστεύτηκε, να κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ. Ο σύλλογος βρίσκεται στα 100 χρόνια του και θέλω να του αφιερώσω ένα μετάλλιο! Στόχος μου, να φτάσω όσο πιο ψηλά μπορώ. Μέσα από σκληρή δουλειά και αφοσίωση σε αυτό που αγαπώ, θέλω κάποια στιγμή να καταφέρω να συμμετάσχω σε Ολυμπιακούς Αγώνες και  να διακριθώ».


Πηγή: osfp.gr

Με κλειστές εξέδρες το «Groupama Stadium» στην αναμέτρηση Λυών-Ολυμπιακός!

Η UEFA έριξε καμπάνα στην Λυών εξαιτίας των επεισοδίων στον αγώνα με τη Γουέστ Χαμ, τον Απρίλιο του 2022. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα το «Groupama Stadium» δεν θα είναι γεμάτο για την πρεμιέρα του Europa League κόντρα στον Ολυμπιακό. Το βόρειο και το νότιο κομμάτι του γηπέδου θα παραμείνει κλειστό.

Θυμίζουμε, πως κόντρα στη Γουέστ Χαμ οι οπαδοί της Λυών επιχείρησαν να εισβάλουν στον αγωνιστικό χώρο, ενώ συγκρούστηκαν με Άγγλους οπαδούς. Βίαια επεισόδια σημειώθηκαν και γύρω από το γήπεδο, με αποτέλεσμα την πειθαρχική δίωξη από την UEFA.

Σε ελεύθερο κανάλι οι ευρωπαϊκοί αγώνες ελληνικών ομάδων!

Σε ελεύθερο κανάλι θα μεταδοθούν οι αγώνες των τριών ελληνικών ομάδων σε Europa League και Conference League.

O ΑΝΤ1 είναι το ελεύθερο κανάλι που εξασφάλισε το δικαίωμα της πρώτης επιλογής (first pick) από τους αγώνες των δύο διοργανώσεων για κάθε αγωνιστική, για αποκλειστική μετάδοση στην ελεύθερη τηλεόραση.

Οι κορυφαίοι ποδοσφαιρικοί αγώνες του UEFA Europa League και UEFA Conference League από την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου και κάθε Πέμπτη έρχονται στον ΑΝΤ1 για τις επόμενες 3 αγωνιστικές περιόδους.

Στο antenna.gr θα προβάλλεται, επίσης, ταυτόχρονα ο ποδοσφαιρικός αγώνας που θα μεταδίδεται στον ΑΝΤ1, ενώ θα περιλαμβάνεται και ξεχωριστή ενότητα για το UEFA Europa League και UEFA Conference League με επιπλέον αποκλειστικά θέματα που δεν θα έχουν προβληθεί στην τηλεόραση, highlights από όλες τις αναμετρήσεις των δύο διοργανώσεων, δηλώσεις, αποσπάσματα από τα social media, αρθρογραφία, podcast, vlog και φυσικά όλες τις ειδήσεις και το ρεπορτάζ από τις μάχες των ελληνικών ομάδων για την πρόκριση.

Στο ΑΝΤ1+ κάθε Πέμπτη, θα είναι διαθέσιμοι live για όλες τις συσκευές όλοι οι αγώνες και οι εκπομπές του UEFA Europa League και UEFA Conference League μέσα από τα 10 κανάλια Cosmote TV Sports.

Οι 3 πρώτοι αγώνες με συμμετοχή ελληνικών ομάδων στο UEFA Europa League και UEFA Conference League που θα μεταδοθούν ζωντανά από τον ΑΝΤ1 είναι:

Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου στις 22:00

Λιόν – Ολυμπιακός (UEFA Europa League)

Πέμπτη 3 Οκτωβρίου στις 22:00

ΠΑΟΚ – Στεάουα Βουκουρεστίου (UEFA Europa League)

Πέμπτη 24 Οκτωβρίου στις 19:45

Παναθηναϊκός – Τσέλσι (UEFA Conference League)


Ο Ολυμπιακός σε δυνατό τουρνουά στην Ιταλία!

Σε ένα υψηλού επιπέδου τουρνουά προετοιμασίας στην Ιταλία θα λάβει μέρος, στα τέλη του Σεπτεμβρίου, η ομάδα βόλεϊ Γυναικών του Ολυμπιακού.

Πιο αναλυτικά, το τριήμερο 27-29/9, στο πλαίσιο της προετοιμασίας τους για την αγωνιστική σεζόν 2024-25, τα κορίτσια του Θρύλου θα συμμετάσχουν σε ένα δυνατό διεθνές τουρνουά -φιλανθρωπικού χαρακτήρα- στο Κιέρι, με ισχυρές ομάδες και συγκεκριμένα, με αντιπάλους τη διοργανώτρια και περσινή κάτοχο του CEV Cup, Κιέρι 76 (Ιταλία), την Πινερόλο (Ιταλία) και την πανίσχυρη Βακιφμπάνκ (Τουρκία).


Πηγή: osfp.gr

Θύρα 7: «Αδειάσατε τα αδέρφια σας κι αυτούς που έχασαν συγγενείς, για τα μάτια του Αταμάν»

Η Θύρα 7 σε ανακοίνωση της, έδωσε τις δικές της απαντήσεις στα συγγνώμη της Θύρας 13 και της ΚΑΕ Παναθηναϊκός στα συγγνώμη προς τον Αταμάν για το πανό στην Κύπρο./

Δείτε την σχετική ανάρτηση:

«ΝΤΡΕΠΕΤΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ τέτοια ομάδα!

Δύο μέρες τώρα τα πληρωμένα τρολάκια του βόθρου,οι χρήσιμοι ηλίθιοι του Λαλάκη-καρλή-αυλακιώτη-πρασινοφρουρού, που συνταξιδεύει με τον Γιαννακόπουλο, -που κάποτε τον αποκαλούσε φούστη στην ψυχή- ξαμολήθηκαν να πείσουν τους άσχετους, για “πράσινη Κύπρο”.

Να δημιουργήσουν ένα ακόμα αφήγημα, ώστε να ταίσουν σανό τον πονεμένο τους κόσμο που βλέπει, την Ελλάδα απ’ τον Έβρο ως την Κρήτη και φυσικά την ΚΥΠΡΟ να καίγονται από τους πανηγυρισμούς για τον ευρωπαϊκό τίτλο του Θρύλου στο ποδόσφαιρο!

Η ΘΕΙΑ ΔΙΚΗ ήρθε για ακόμα μια φορά, ο κολλητός φίλος του Ερντογάν,σας έβαλε χέρι και εσείς οι λαλάκηδες του οπαδισμού, σαν γνήσια ΓΙΟΥΣΟΥΦΑΚΙΑ τρέξατε να τον προσκυνήσετε ΚΑΕ και οπαδοί!

Χρόνια τώρα νομίζαμε ότι στην 13 έχετε πιάσει πάτο, πρώτα ως άντρες και μετά ως οπαδοί.

Γνωρίζαμε ότι οι απανωτοί ΔΙΑΣΥΡΜΟΙ σε όλα τα επίπεδα σαν έχουν καταστήσει ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΟΥΣ και
ΔΥΣΤΥΧΕΙΣ,ζωντανούς νεκρούς…

Εσείς όμως πάντα ξεπερνάτε τον ΠΡΟΔΟΤΙΚΟ εαυτό σας!

ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΑΤΕ αυτόν που θα σας έβαζε στον κwλο τις κουκούλες,αυτόν που σας έβριζε τον Παναθηναϊκό και το οπαδικό σας “κίνημα”.

Σήμερα ΑΔΕΙΑΣΑΤΕ τα αδέρφια σας της Κύπρου,ΑΔΕΙΑΣΑΤΕ όλους αυτούς που έχουν χάσει συγγενείς λόγω της εισβολής για τα μάτια του….Αταμάν.

Μετα την ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ σας,σε αυτόν που κάνει ΣΕΞ στον ΠΑΟ και την 13,είπατε με την στάση σας και ΣΤΑ ΑΡΧ…Α σας η ΚΥΠΡΟΣ στα ΑΡΧ…Α σας και τα ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ…σε λίγο θα πείτε και ΓΑ.Ω την Ελλάδα…

Υ.Γ 1 ΦΙΛΙΚΟ με τα SS(ΕΣ-ΕΣ),

ΣΥΓΓΝΩΜΗ για το πανό ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ τις εισβολές!

ΝΕΝΕΚΟΙ και ΔΟΣΙΛΟΓΟΙ απ’ την μέρα της ίδρυσης σας!

Υ.Γ 2 Όταν η ΘΥΡΑ 7 εδώ και 45 χρόνια εφαρμόζει ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ το ΝΟ POLITICA,προσπαθούσατε μάταια να την χλευάσετε και γράφατε ότι το NO POLITICA είναι μόνο για τα δέντρα,τέτοιοι ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ!

Τώρα για ένα πανό που βάλανε τα “αδέρφια” σας, που φυσικά ούτε πολιτικό είναι,ούτε ρατσιστικό, ούτε υβριστικό,ΤΡΕΞΑΤΕ να προσκυνήσετε τον ΥΒΡΙΣΤΗ σας και τον Τούρκο προπονητή σας!

Μέχρι και ο Αλαφούζος!!!στις προσβολές του Ακαιντίν,”αποτινάξε τον τουρκικό ζυγό”, απολειφάδια του Τράκη!

Είστε ΞΕΤΣΙΠΩΤΟΙ και ΥΠΟΤΑΚΤΙΚΟΙ!

Υ.Γ 3 ΠΟΣΗ ΞΕΦΤΙΛΑ αντέχεις οπαδέ του παο;»

Εβάν Φουρνιέ: «Πάντα έβλεπα τον Ολυμπιακό ως πιθανό προορισμό, μοιάζει με πεπρωμένο τώρα που συνέβη»

Η μεταγραφή του Εβάν Φουρνιέ στην ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού έχει προκαλέσει ενθουσιασμό και μεγάλες προσδοκίες στους φιλάθλους. Ο Γάλλος διεθνής, με πολυετή παρουσία στο NBA, αποτελεί μια πολύτιμη προσθήκη στο ρόστερ των ερυθρόλευκων, ενισχύοντας σημαντικά την περιφερειακή γραμμή της ομάδας. 

Ο Γάλλος γκαρντ/φόργουορντ μίλησε στην κάμερα της Euroleague για το γεγονός πως δύο χρόνια πριν είχε εκφράσει την επιθυμία του να φορέσει τα ερυθρόλευκα, και τελικά αυτό έγινε πραγματικότητα.

Δείτε αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

"Ναι έκανα αυτό το tweet το 2022. Ήταν σαν να το ευχήθηκα και να έγινε πραγματικότητα. Πάντα έβλεπα τον Ολυμπιακό σαν ένα πιθανό προορισμό. Τώρα που συνέβη ήταν σαν να είναι γραφτό μας. Είμαι πολύ περήφανος που βρίσκομαι εδώ".

Η ΚΑΕ Ολυμπιακός παρουσίασε τις συλλεκτικές εμφανίσεις για τα 100 χρόνια του συλλόγου!

Με ένα συγκινητικό βίντεο η ΚΑΕ Ολυμπιακός παρουσίασε τις συλλεκτικές εμφανίσεις του για την σεζόν 2024-2025.

Με πρωταγωνιστή τον Αλέξανδρο Μυλωνά στο ρόλο του παππού, η ερυθρόλευκη ΚΑΕ γνωστοποίησε τις εμφανίσεις με την οποία θα αγνίζονται οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα στην επετειακή σεζόν, όπου οι ερυθρόλευκοι συμπληρώνουν έναν αιώνα ζωής.

Δείτε το σχετικό βίντεο:





Ο Θανάσης Ανδρούτσος επέστρεψε στην πρώτη ομάδα με απόφαση του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ!

Με ένα νέο πρόσωπο συνεχίστηκαν οι προπονήσεις του Ολυμπιακού στις εγκαταστάσεις του Ρέντη. Ο Θανάσης Ανδρούτσος, μετά από σχεδόν οκτώ μήνες, επέστρεψε στο πρόγραμμα της πρώτης ομάδας των ερυθρόλευκων και τέθηκε ήδη στη διάθεση του προπονητή του για τη συνέχεια της σεζόν.

Ο Ανδρούτσος έκανε ήδη την πρώτη του προπόνηση υπό τις οδηγίες του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ το πρωί της Δευτέρας και όπως προκύπτει, από εδώ και πέρα θα προπονείται καθημερινά υπό τις οδηγίες του Βάσκου τεχνικού. 

Μια απόφαση που πάρθηκε προσωπικά από τον 63χρονο προπονητή, ο οποίος θέλει να διαπιστώσει εάν το δεξί μπακ της ομάδας μπορεί να προσφέρει πράγματα, είτε στις προπονήσεις είτε και σε αγώνες.

Ο Ανδρούτσος συνολικά με τον Ολυμπιακό έχει αγωνιστεί σε 121 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις, έχοντας πετύχει 5 γκολ και βγάζοντας και 10 ασίστ. Ενώ πέρσι δόθηκε δανεικός στην γερμανική Οσναμπρικ, όπου είχε 13 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις.

Ο Θρύλος έτοιμος για την «μάχη» με την Στρούμιτσα!

Το ευρωπαϊκό της ταξίδι, για την ιστορική σεζόν 2024-25, των 100 χρόνων, αρχίζει η ομάδα βόλεϊ Ανδρών του Ολυμπιακού ΟΝΕΧ, την Τρίτη (17/9) το βράδυ, από την Βόρεια Μακεδονία.

Συγκεκριμένα, στις 20:00 (COSMOTE SPORT 6 HD), oι «ερυθρόλευκοι» νταμπλούχοι Ελλάδας αντιμετωπίζουν εκτός έδρας την πρωταθλήτρια Βόρειας Μακεδονίας, Στρούμιτσα, για το πρώτο ματς του πρώτου προκριματικού γύρου του CEV Champions League, με στόχο το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, ενόψει της ρεβάνς στο κλειστό του Ρέντη «Μ. Μερκούρη», την άλλη Τρίτη (24/9).

Την Δευτέρα (16/9) το μεσημέρι, η αποστολή του Θρύλου έφτασε στην πόλη της ανατολικής Βόρειας Μακεδονίας και στη συνέχεια, το βράδυ, προπονήθηκε στο γήπεδο της Στρούμιτσα, ολοκληρώνοντας την προετοιμασία της για την πρώτη φετινή επίσημη ευρωπαϊκή «μάχη».


Πηγή: osfp.gr

Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2024

Και η Σαμπαντέλ στον όμιλο του Ολυμπιακού!

Συμπληρώθηκε ο όμιλος της ομάδας πόλο Ανδρών του Ολυμπιακού στο LEN Champions League 2024-25. Με τους νταμπλούχους Ελλάδας να μαθαίνουν τον τέταρτό τους αντίπαλο στη φάση των ομίλων του κορυφαίου ευρωπαϊκού διασυλλογικού θεσμού, μετά την ολοκλήρωση των προκριματικών.

Η τέταρτη αντίπαλος του Θρύλου στον τέταρτο όμιλο του LEN Champions League είναι η Σαμπαντέλ από την Ισπανία.

Έτσι, ο όμιλος των «ερυθρόλευκων» στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της νέας σεζόν είναι: Ολυμπιακός, Σαβόνα (Ιταλία), Πρίμορατς (Μαυροβούνιο), Σαμπαντέλ (Ισπανία).


Πηγή: osfp.gr

Συνεχίζει στον Θρύλο η Δέσποινα Δρακωτού!

Για ακόμη τέσσερα χρόνια θα αγωνίζεται στην ομάδα πόλο του Ολυμπιακού η Δέσποινα Δρακωτού. Την ανανέωση της συνεργασίας του με την πολίστρια Δέσποινα Δρακωτού για τέσσερα χρόνια ανακοίνωσε ο Ολυμπιακός.

Δείτε την ανακοίνωση του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού:

Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. ανακοινώνει την ανανέωση της συνεργασίας του με την Δέσποινα Δρακωτού. Η νεαρή αθλήτρια υπέγραψε το νέο της συμβόλαιο, τετραετούς διάρκειας και παραμένει στο ρόστερ της ομάδας πόλο Γυναικών του συλλόγου.

Δείτε τις δηλώσεις της παίχτριας στο osfp.gr:

«Είμαι εξαιρετικά χαρούμενη που η ανανέωση του συμβολαίου μου συμπίπτει με τη συμπλήρωση των 100 χρόνων από την ίδρυση του Ολυμπιακού, ενός ιστορικού και κορυφαίου συλλόγου. Είναι πραγματικά μεγάλη τιμή για μένα, να συνεχίζω να αποτελώ μέρος αυτής της σπουδαίας αθλητικής οικογένειας. Σε μια τόσο ιδιαίτερη και συμβολική χρονιά, δεσμεύομαι να δώσω τον καλύτερο εαυτό μου, ώστε να επιτύχουμε τους υψηλούς μας στόχους, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Ευρώπη. Με πάθος, όρεξη και απόλυτη εμπιστοσύνη στις δυνατότητες της ομάδας μας, είμαι σίγουρη ότι θα συνεχίσουμε να ανταποκρινόμαστε σε κάθε είδους πρόκληση. Θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδιάς τον πρόεδρο του συλλόγου μας, κ. Μιχάλη Κουντούρη, τους προπονητές, την τιμ μάνατζερ και γενικότερα, όλο το επιτελείο για την εμπιστοσύνη που δείχνουν προς το πρόσωπο μου. Εύχομαι σε όλες τις συναθλήτριές μου υγεία και μια δυνατή χρονιά γεμάτη επιτυχίες, ώστε να φτάσουμε στην κορυφή. Εκεί όπου πραγματικά ανήκουμε».

Ερυθρόλευκη τρέλα και στην Μήλο για τα ευρωπαϊκά του Ολυμπιακού!

Η Μήλος προστέθηκε στους προορισμούς των ευρωπαϊκών τροπαίων του Ολυμπιακού, με τον κόσμο της ομάδας να δίνει βροντερό παρών. Συγκεκριμένα οι οπαδοί του Ολυμπιακού βρέθηκαν στην πλατεία Αδάμαντα-Ηρώων και μετέτρεψαν την εκδήλωση σε πραγματική γιορτή.

Οι ερυθρόλευκοι έδωσαν παλμό με τη φωνή τους, είχαν την ευκαιρία να φωτογραφηθούν με τα τρόπαια και έδειξαν για ακόμα μια φορά έμπρακτα τη στήριξη τους στον ερασιτέχνη αγοράζοντας κάρτες φιλάθλου και κάρτες μέλους για την σεζόν 2024-2025.

Δείτε την σχετική ανάρτηση:

Η ανάρτηση του Καραπαπά για τα αίσχη στον αγώνα ΑΕΚ-Βόλος!

Ανάρτηση έκανε ο Δ' Αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Κώστας Καραπαπάς για τα διαιτητικά αίσχη στον αγώνα ΑΕΚ-Βόλος.

Ο Καραπαπάς έκανε αναφορά στο γκολ της ΑΕΚ, όπου έχει προηγηθεί επιθετικό φάουλ του Πιερό προτού σκοράρει, ενώ τόνισε ότι ο συγκεκριμένος παίχτης έπρεπε να αποβληθεί με απευθείας κόκκινη στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου για φάουλ στον Μύγα.

Δείτε την σχετική ανάρτηση:




Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2024

Ο Βαγγέλης Λιόλιος επανεξελέγη πρόεδρος της ΕΟΚ!

Ο Βαγγέλης Λιόλιος διατήρησε την θέση του στον προεδρικό θώκο της ομοσπονδίας, καθώς επανεξελέγη στις εκλογές της ΕΟΚ που έγιναν σήμερα στα γραφεία της.

Η επικράτηση ήταν συντριπτική καθώς ο Πρόεδρος της ΕΟΚ έλαβε το 77% των ψήφων, ενώ ο Παναγιώτης Φασούλας έμεινε εκτός του διοικητικού συμβουλίου.

Ο μοναδικός εκπρόσωπος του συνδυασμού «Πρώτα το μπάσκετ» που εξελέγη στο Δ.Σ είναι ο Γιάννης Μπουρούσης, που θα είναι μεταξύ των 16 ατόμων του συμβουλίου.

Συγκεκριμένα, σε σύνολο 767 ψήφων ο Βαγγέλης Λιόλιος έλαβε 595 κι ο Παναγιώτης Φασούλας μόλις 172. Πρώτος σε ψήφους για το ΔΣ ήταν ο Δήμος Ντικούδης. Εκλέγονται, εκτός από τον πρόεδρο Βαγγέλη Λιόλιο, σύμβουλοι οι Δήμος Ντικούδης, Γιάννης Ηλιόπουλος, Τάσος Δελημπαλταδάκης, Βασίλης Ντάκουρης, Λάμπρος Τάκης, Αγγελος Παπανικολάου, Κωστής Ζομπανάκης, Γιάννης Τσουμής, Δημήτρης Ευαγγέλου, Μπάμπης Μαρκάκης, Χρήστος Βασιλειάδης και Γιάννης Μπουρούσης και οι πέντε γυναίκες, Αννυ Κωνσταντινίδου, Τριανταφυλλιά Δασκαλάκη, Ελισάβετ Φάσουρα – Χατζηαγγελή, Αναστασία Μπούρκα και Νικολίτσα Κωστοπούλου.

Αντίθετα, ο Παναγιώτης Φασούλας δεν μπόρεσε, όπως και το 2021, να πάρει τις ψήφους που επιθυμούσε και μένει εκτός ΔΣ, αφού απαιτείται το 25% για να έχει παρουσία στη νέα διοίκηση, που θα αριθμεί 18 μέλη και θα συμπληρωθεί από τους τρεις εκπροσώπους του ΕΣΑΚΕ (Γαλατσόπουλος, Λεπενιώτης, Ντίνος), τον πρόεδρο του ΣΕΠΚ (Παναγιώτης Γιαννάκης) και τον αντίστοιχο του ΠΣΑΚΚ (Λίνος Χρυσικόπουλος).

Η εκλεγείσα διοίκηση θα έχει τετραετή θητεία, δηλαδή μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2028.


Παρέμβαση Μαρινάκη στα αποδυτήρια: “Σταματήστε να μιλάτε για τα συμβόλαια”

Το 0-0 του Ολυμπιακού με τον Παναιτωλικό αλλά και η γενικότερη εικόνα της ομάδας, έφερε μετά από το τέλος της αναμέτρησης τον Βαγγέλη Μαρινάκη στα αποδυτήρια των ερυθρόλευκων. Με τον ηγέτη του Ολυμπιακού να έχει παράπονα από τους παίχτες της ομάδας του.

Δείτε αναλυτικά τα όσα είπε:

«Σταματήστε να μιλάτε μόνο για τα συμβόλαια σας και να κάθεστε στις δάφνες του ευρωπαϊκού! Όλα ξεκινάνε από το μηδέν και κάθε παιχνίδι θα είναι μάχη. Θα πρέπει να τα δίνετε όλα και να ματώνετε για τη νίκη. Για να φτάσουμε στους στόχους μας, στο πρωτάθλημα που τόσο θέλουμε, πρέπει να αλλάξετε την εικόνα σας και να δίνετε τα πάντα μέσα στο γήπεδο».

Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών!

Ο Ολυμπιακός αναδείχθηκε ισόπαλος με τον Παναιτωλικό στο ''Γ. Καραϊσκάκης'' για την 4η αγωνιστική της Super League. Δείτε τι δήλωσαν οι παίχτες του Ολυμπιακού μετά το τέλος του αγώνα.

Ντάβιντ Κάρμο.

«Ο αντίπαλος μπήκε στο ματς για να αμυνθεί, δύσκολο να παίξεις με τόσους παίκτες πίσω. Κάναμε ευκαιρίες, η μπάλα δυστυχώς δεν μπήκε. Συνεχίζουμε και κοιτάμε το επόμενο παιχνίδι.

Για να κερδίσεις το πρωτάθλημα, πρέπει να νικήσεις όλους τους αντιπάλους. Με τέτοιες ομάδες, που παίζουν άμυνα, πρέπει να προσαρμοζόμαστε και να παλεύουμε για τη νίκη, για να αποφεύγουμε τα προβλήματα».

Κοστίνια.

«Πήραμε μόνο έναν βαθμό, παίξαμε απέναντι σε μία ομάδα που αγωνίστηκε πολύ κλειστά, με όλους τους παίκτες πίσω. Ήταν δύσκολο να ανοίξουμε το παιχνίδι, πιέσαμε αλλά δεν καταφέραμε να σκοράρουμε.

Κοιτάμε το επόμενο παιχνίδι και θα πρέπει να έχουμε διαφορετική εικόνα για να δίνουμε χαρά στον κόσμο μας. Να γίνει ένα παράδειγμα προς αποφυγή, για να δούμε πώς θα προσεγγίζουμε αυτά τα ματς καλύτερα στο μέλλον, για να παίρνουμε αποτέλεσμα».

Μεντιλίμπαρ: «Θα έχουμε πολλά τέτοια παιχνίδια στο πρωτάθλημα και πρέπει να δούμε πως θα τα αντιμετωπίζουμε»

Ο Ολυμπιακός αναδείχθηκε ισόπαλος 0-0 με τον Παναιτωλικό για την 4η αγωνιστική της Super League και έκανε την πρώτη του γκέλα στο φετινό πρωτάθλημα.

Μετά το τέλος του ματς, ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ μίλησε για την πρώτη απώλεια βαθμών και αναφέρθηκε στη βελτίωση που πρέπει να έχει η ομάδα στη συνέχεια.

Δείτε αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Για το πού αποδίδει την πρώτη απώλεια βαθμών:

"Καταρχήν θέλουμε να συγχαρούμε τον αντίπαλο για την πάρα πολύ καλή άμυνα που έπαιξε σήμερα. Κλείστηκαν πάρα πολύ καλά πίσω, μας δυσκόλεψαν πολύ. Ήταν πάρα πολύ δύσκολο για εμάς να μπούμε από τα άκρα και έτσι προσπαθήσαμε με σέντρες να απειλήσουμε. Οι σέντρες που κάναμε δεν ήταν καλές, δεν καταφέραμε καθόλου να απειλήσουμε με αυτό τον τρόπο και τις λίγες φορές που προσπαθήσαμε να σουτάρουμε από μακριά, επίσης τα σουτ δεν ήταν καλά".

Για το αν το ματς με τον Παναιτωλικό μπορεί να αποτελέσει μάθημα για τα επόμενα παιχνίδια:

Ξέρουμε πως έχουμε πολλά τέτοια παιχνίδια στο πρωτάθλημα και σίγουρα θα πρέπει να βρούμε πώς θα τα αντιμετωπίσουμε. Επίσης όμως πρέπει να πούμε πως κάναμε και κάτι καλό σήμερα. Παρότι που ο αντίπαλος όταν κλείνεται έτσι έχει την ευκαιρία να βγει σε μία αντεπίθεση και να σε βλάψει, δεν δώσαμε καμία τέτοια ευκαιρία στον αντίπαλο. Υπό αυτή την έννοια η άμυνάς μας ήταν πολύ καλή και είναι επίσης ένα στοιχείο που πρέπει να προσέχουμε σε τέτοιου είδους παιχνίδια".

Μόνο με σέντρες δουλειά δεν γίνεται! Ολυμπιακός-Παναιτωλικός 0-0 (πρωτάθλημα)

Μόνο με σέντρες και με κλειστές άμυνες δουλειά δεν γίνεται! Οι ερυθρόλευκοι δεν βρήκαν σωστό τρόπο ανάπτυξης και έμειναν στο 0-0 κόντρα στον Παναιτωλικό στο ''Γ. Καραϊσκάκης'' για την 4η αγωνιστική της Super League.

Ο Ολυμπιακός βέβαια ήταν καλύτερος, είχε τις περισσότερες ευκαιρίες, αλλά του έλειψε το γκολ, γιατί δεν έκανε σωστή ανάπτυξη στο παιχνίδι του.

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ ξεκίνησε τον αγώνα με τον Τζολάκη κάτω από τα δοκάρια, με Ντόη και Πιρόλα στο κέντρο της άμυνας, με Ροντινέι και Ορτέγκα στα αμυντικά άκρα. Στο κέντρο τριάδα με Στάμενιτς, Εσε και Τσικίνιο, στα εξτρέμ ο Βέλντε με τον Μαρτίνς και στην κορυφή της επίθεσης ο Ελ Κααμπί.

Στο 10' ο Ολυμπιακός ζήτησε πέναλτι, όταν από σέντρα του Ροντινέι, ο Σιέλης προσπάθησε να διώξει χωρίς να τα καταφέρει, με την μπάλα να κοντράρει στο χέρι του.  Στο 11' μια σέντρα-σουτ του Μαυρία, πέρασε άουτ.  Στο 20' μετά από γύρισμα του Μαρτίνς, ο Έσε κάνει συρτό σουτ, προσπαθεί για την προβολή ο Βέλντε αλλά δεν βρίσκει την μπάλα, άουτ. Στο 22' μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Έσε πιάνει δυνατό σουτ, διώχνει ο Τσάβες με την βοήθεια των αμυντικών του. Στο 23' το σουτ του Μαρτίνς έφυγε ψηλά άουτ. Στο 33' σουτ του Ντόη έφυγε ψηλά. Στο 40' ωραίο μονοκόμματο σουτ του Μαυρία, έφυγε άουτ. Στο 41' σέντρα του Μαρτίνς, κεφαλιά του Τσικίνιο από καλή θέση αλλά χωρίς δύναμη, στα χέρια του Τσάβες. Στο 43' επικίνδυνη επίθεση για τον Παναιτωλικό με κεφαλιά του Μπουζούκη από το ύψος του πέναλτι να καταλήγει εκτός εστίας. Στο 44' δυνατό σουτ του Βέλντε, στα χέρια του Τσάβες.

Τέλος πρώτου ημιχρόνου με τις δύο ομάδες ισόπαλες στο 0-0.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός ήταν και πάλι καλύτερος και στο 57' ο Ελ Κααμπί εκμεταλλεύτηκε λάθος αμυντικού, πήρε την μπάλα και πέρασε τον τερματοφύλακα, αλλά το πλασέ που έκανε κόπηκε προτού περάσει τη γραμμή για το γκολ. Στο 66' ο Ροντινέι έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Μαρτίνς πήρε την κεφαλιά και παρά το γεγονός πως ο Τσάβες ήταν εκτός θέσης από λανθασμένη έξοδο, η μπάλα κατέληξε άουτ. Στο 72' ο Ροντινέι έκανε το σουτ με το αριστερό με τον Τσάβες να διώχνει.Στο 86' η μπάλα στρώθηκε στον Ολιβέιρα όμως το σουτ που δοκίμασε πήγε δίπλα από την εστία της ομάδας του Αγρινίου. Στο 92' ο Κάρμο έκανε τη σέντρα από τα αριστερά με τον Ελ Κααμπί να πιάνει την κεφαλιά και να πηγαίνει ελάχιστα άουτ.

Τελικό σκορ 0-0 και επόμενη αναμέτρηση για τους ερυθρόλευκους κόντρα στον Άρη εκτός έδρας το ερχόμενο Σάββατο.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ): Τζολάκης, Ορτέγκα, Πιρόλα (61' Κάρμο), Ντόη, Ροντινέι (83' Κοστίνια), Έσε, Στάμενιτς (62' Γιάρεμτσουκ), Βέλντε (62' Γουίλιαν), Τσικίνιο (62' Ολιβέιρα), Μαρτίνς, Ελ Κααμπί.

Παναιτωλικός (Γ. Πετράκης): Τσάβες, Μαυρίας (77' Στάγιτς), Σιελής, Μπουζούκης (77' Μαρτίνες), Μλάντεν, Σίλβα Τορεχόν, Λιάβας, Πέρεζ, Μπελεβώνης (70' Λουίς), Ντίαζ (62' Ροά), Λομονάκο (76' Μαϊντέβατς).


Η βαθμολογία των παιχτών:

Τζολάκης -7

Ροντινέι -5

Ντόη -6

Πιρόλα -6

Ορτέγκα -6

Έσε -6

Στάμενιτς -7

Τσικίνιο -5

Βέλντε -6

Μαρτίνς -7

Ελ Κααμπί -6


Γουίλιαν -7

Ολιβέιρα -6

Κάρμο -7

Γιάρεμπτσουκ -5

Κοστίνια -6


Προπονητής:

Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ -7


Η αποστολή του Ολυμπιακού για τον αγώνα με τον Παναιτωλικό! Μέσα Γουίλιαν και Ολιβέιρα!

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει τον Παναιτωλικό στο ''Γ. Καραϊσκάκης'' για την 4η αγωνιστική της Super League, με σκοπό να κάνει το 4/4 στο πρωτάθλημα.

Οι ερυθρόλευκοι έχουν το απόλυτο μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα και θέλουν να διευρύνουν το σερί τους, κόντρα στον Παναιτωλικό.

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ ανακοίνωσε την αποστολή της ομάδας μέσα στην οποία βρίσκονται τα δύο τελευταία μεταγραφικά αποκτήματα της ομάδας Γουίλιαν και Σέρτζιο Ολιβέιρα.

Δείτε αναλυτικά την αποστολή του Ολυμπιακού:

Αναγνωστόπουλος, Αποστολόπουλος, Μπιανκόν, Κάρμο, Τσικίνιο, Κοστίνια, Ντάνι Γκαρθία, Ελ Κααμπί, Ζέλσον Μαρτίνς, Έσε, Ντόη, Ορτέγκα, Πασχαλάκης, Πιρόλα, Ροντινέι, Σέρτζιο Ολιβέιρα, Στάμενιτς, Τζολάκης, Βέλντε, Γουίλιαν, Γιάρεμτσουκ.

Η απονομή του Super Cup στον Ολυμπιακό!

Ο Ολυμπιακός κατέκτησε τον τίτλο του Super Cup Ελλάδας στο Χάντμπολ επικρατώντας του ΠΑΟΚ με 32-25, στον τελικό που διεξήχθη στο κατάμεστο Κλειστό Γυμναστήριο Ηλιούπολης, με τους οπαδούς του να δημιουργούν πολύ ωραία ατμόσφαιρα. Η απονομή έγινε σε εντυπωσιακό κλίμα.

Δείτε την απονομή:

Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2024

Έφτασε τους 315 τίτλους και ξεπέρασε την Μπαρτσελόνα!

Ο Ολυμπιακός μετέτρεψε τον τελικό του Super Cup σε παράσταση για έναν ρόλο, καθώς επικράτησε εύκολα του ΠΑΟΚ με 32-25 στην Ηλιούπολη και έγραψε ιστορία για ακόμα μία φορά.

Μετά και από αυτήν του την επικράτηση, ο Ολυμπιακός έφτασε τους 315 τίτλους (εγχώριους και διεθνείς σε Άνδρες και Γυναίκες) στα 5 κορυφαία Oλυμπιακά αθλήματα, περνώντας πάνω από την Μπαρτσελόνα που έχει 314 και από την Μπενφίκα που έχει 301.

Έτσι ξεκίνησε ιδανικά την ιστορική σεζόν 2024-2025 αφού έμεινε μόνος πρώτος στην κορυφή της σχετικής λίστας των κορυφαίων ευρωπαϊκών πολυαθλητικών συλλόγων, ξεπερνώντας ξανά την Μπαρτσελόνα με την οποία μοιράστηκε την 1η θέση στο φινάλε της περσινής σεζόν.

Δείτε αναλυτικά τους τίτλους του Θρύλου σε αυτά τα πέντε αθλήματα:

Ποδόσφαιρο: 81

Μπάσκετ Ανδρών: 32

Πόλο Ανδρών: 71

Βόλεϊ Ανδρών: 61

Πόλο Γυναικών: 28

Βόλεϊ Γυναικών: 19

Μπάσκετ Γυναικών: 13

Χάντμπολ Ανδρών: 10


Αναλυτικά:

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ 81

UEFA Europa Conference League: 1

Βαλκανικό κύπελλο: 1

Πρωταθλήματα: 47

Κύπελλα: 28

Σούπερ Καπ Ελλάδας: 4


ΜΠΑΣΚΕΤ 32

Διηπειρωτικό Κύπελλο: 1

Πρωταθλήματα Ευρώπης: 3

Πρωταθλήματα Ελλάδας: 14

Κύπελλα Ελλάδας: 12

Σούπερ Καπ Ελλάδας: 2


ΒΟΛΕΪ ΑΝΔΡΩΝ 61

Κύπελλα Κυπελλούχων: 2

CEV Challenge Cup: 1

Πρωταθλήματα: 32

Κύπελλα: 18

Λιγκ Καπ: 6

Σούπερ Καπ: 2


ΒΟΛΕΪ ΓΥΝΑΙΚΩΝ 19

CEV Challenge Cup: 1

Πρωταθλήματα: 8

Κύπελλα: 10


ΠΟΛΟ ΑΝΔΡΩΝ 71

LEN Champions League: 2

LEN Super Cup: 1

Πρωταθλήματα: 38

Κύπελλα: 25

Σούπερ Καπ: 5


ΠΟΛΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ 28

Len Euroleague: 3

Len Trophy: 1

Len Super Cup: 3

Πρωταθλήματα: 15

Κύπελλα: 5

Σούπερ Καπ: 1


ΜΠΑΣΚΕΤ ΓΥΝΑΙΚΩΝ: 13

Πρωταθλήματα: 8

Κύπελλα: 5


XANΤΜΠΟΛ 10

Πρωταθλήματα: 4

Κύπελλα: 3

Σούπερ Καπ: 3

«Θέλαμε να ξεκινήσει η χρονιά για όλη την οικογένεια του Ολυμπιακού με μια κούπα»

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Ζέλικο Μπάμπιτς στις δηλώσεις του ανέφερε τα εξής:

«Είναι εκπληκτικό αυτό που έγινε. Διότι πριν από μερικούς μήνες πήραμε το πρωτάθλημα. Τώρα, στην επανεκκίνηση, κατακτήσαμε το Σούπερ Καπ. Ειδικότερα στην αρχή της σεζόν που ο σύλλογος θα συμπληρώσει 100 χρόνια ζωής. Είμαι περήφανος για τους παίκτες του, διότι δείξαμε χαρακτήρα, αλλά και τακτικά ήμασταν σωστοί. Ωστόσο για μια ακόμα φορά θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κόσμο μας, για τη στήριξή τους. Βέβαια είναι ακόμα η αρχή της σεζόν. Όμως μετρά πολύ ότι νικήσαμε και αρχίσαμε με τρόπαιο. θέλω να υπογραμμίσω για άλλη μια φορά πώς είμαι πολύ περήφανος για την ομάδα μου».

Ο MVP του τελικού, Νίκος Πασσιάς συμπλήρωσε:

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι για αυτό τον τίτλο. Θέλαμε να ξεκινήσει η χρονιά για όλη την οικογένεια του Ολυμπιακού, με μια κούπα και να είναι οδηγός μας για αυτή την ιδιαίτερη χρονιά. Από κει και πέρα ο συγκεκριμένος τελικός είναι μια όμορφη διοργάνωση. Σίγουρα και οι δυο ομάδες δεν είναι έτοιμες μέχρι στιγμής. Υπάρχει κούραση από την προετοιμασία, έλλειψη ρυθμού από αγώνες. Αλλά είμαι σίγουρος ότι στη συνέχεια της σεζόν θα παίξουμε πολύ καλύτερο χάντμπολ, μαζί με τον Σλίσκοβιτς και τον Πέριτς που αυτή τη στιγμή είναι τραυματίες»

Σάββας Σάββας: 

«Να έχουμε μια καλή χρονιά, με υγεία σε όλα τα τμήματα. Είμαι πολύ χαρούμενος γιατί αρχίσαμε τη σεζόν με τίτλο. Ήταν ο πρώτος του Ολυμπιακού στην περίοδο των 100 χρόνων. Ήταν πολύ σημαντικό για μας να αρχίσει η σεζόν με τίτλο. Είχαμε προετοιμαστεί καλά για το ματς και η δουλειά μας φάνηκε μέσα στο γήπεδο». Σχετικά με τον κόσμο, σχολίασε: «Δεν έχω λόγια. Όποτε τον χρειαστήκαμε ήταν κοντά μας. Πάντα είναι ο 8ος παίκτης. Μας έδωσε μεγάλη ώθηση για να σηκώσουμε όλοι μαζί την κούπα. Εύχομαι να πανηγυρίσουμε πολλές κούπες ακόμα».


Πηγή: osfp.gr


Το πρώτο τρόπαιο της ιστορικής σεζόν είναι γεγονός! Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 32-25 (χάντμπολ αντρών, Super Cup)

Ο Ολυμπιακός/Όμιλος Ξυνή κατέκτησε τον τίτλο του Σούπερ Καπ Ελλάδας στο Χάντμπολ επικρατώντας του ΠΑΟΚ με 32-25, στον τελικό που διεξήχθη στο κατάμεστο Κλειστό Γυμναστήριο Ηλιούπολης, με τους οπαδούς του να δημιουργούν πολύ ωραία ατμόσφαιρα. Οι πρωταθλητές ξεκίνησαν με την καλύτερο τρόπο τις επίσημες αγωνιστικές τους υποχρεώσεις για την ιστορική σεζόν 2024-2025 κατά την οποία συμπληρώνονται 100 χρόνια από την ίδρυση του συλλόγου, κατακτώντας τον πρώτο φετινό τίτλο.

Η… καταμέτρηση των τίτλων ολόκληρης της «ερυθρόλευκης» οικογένειας άρχισε, με το τμήμα Χάντμπολ να πανηγυρίζει για τρίτη διαδοχική φορά την κατάκτηση του Σούπερ Καπ. Έτσι έφτασε τους 10 τίτλους συνολικά, με 4 πρωταθλήματα, 3 κύπελλα και 3 Σούπερ Καπ. Παράλληλα ο κορυφαίος πολυαθλητικός σύλλογος έφτασε τους 315 τίτλους στα 5 ομαδικά ολυμπιακά αθλήματα και βρίσκεται στην κορυφή της σχετικής λίστας των συνολικών τίτλων των κορυφαίων πολυαθλητικών ευρωπαϊκών συλλόγων.

Δυναμική εκκίνηση και «ερυθρόλευκο» προβάδισμα Από κει πέρα στο σημερινό τελικό με τον ΠΑΟΚ, ο Ολυμπιακός, που αγωνίστηκε χωρίς τους Σλίσκοβιτς, Τζηρά (ενώ ο Πέριτς χρησιμοποιήθηκε ελάχιστα), ξεκίνησε δυνατά με τον Πέριτς να πετυχαίνει το πρώτο φετινό γκολ, καθώς άνοιξε το σκορ με ωραία προσπάθεια (1:18). Ο ΠΑΟΚ ισοφάρισε προσωρινά με τον Κόρμπελ, όμως ακολούθησε ένα 3-0 σερί, χάρη στα διαδοχικά γκολ του Παπαβασίλη (2:50, 3:08) και Σάββα (4:10) για το 4-1. Οι φιλοξενούμενοι μείωσαν με τον Τσαμουρίδη (5:03), αλλά ο Λιάπης πρόσθεσε το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ, γράφοντας το 5-2 (5:35). Με το δεύτερο προσωπικό γκολ του ο Σάββας διεύρυνε στο +4 το «ερυθρόλευκο» προβάδισμα για το 6-2 (6:42) για τους πρωταθλητές που λειτουργούσαν εξαιρετικά στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης. Ακολούθησαν δυο διαδοχικά τέρματα των Νικολαϊδη (9:35) και Ιωάννου, χάρη στα οποία μείωσε ο ΠΑΟΚ σε 6-4, όμως ο Θρύλος απάντησε με τα διαδοχικά γκολ του Βέγιν (10:33, 11:29) για να επαναφέρει τη διαφορά στο +4 και το σκορ στο 8-4. Στα λεπτά που ακολούθησαν μέχρι τη συμπλήρωση των 15’ οι Πειραιώτες έχασαν ορισμένες ευκαιρίες για να αυξήσουν ακόμα περισσότερο υπέρ τους προβάδισμα με τους Σάββα και Παπαβασίλη, με τον ΠΑΟΚ τελικά να μειώνει σε 8-6 με τον Νικολαϊδη στα 15:48. Στη συνέχεια ο Λιάπης βρήκε για δεύτερη φορά τον δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα για το 9-6 (16:45) και ο Βέγιν με το τρίτο προσωπικό του γκολ επανέφερε ξανά το +4 γράφοντας το 10-6 στον αιφνιδιασμό (17:26). Ο Πασσιάς με εντυπωσιακή προσπάθεια σημείωσε το 11-7 (18:35) και ο ίδιος στα 23:26, αύξησε για πρώτη φορά στο +5 τη διαφορά πετυχαίνοντας το 13-8, ενώ ο Παπαβασίλης σημείωσε το 14-9 με πέναλτι (24:46). Οι Θεσσαλονικείς μείωσαν σε 15-12, μέχρι το 28:52, ο Λιάπης πέτυχε τα 16-12 (29:22) για να ολοκληρωθεί το ημίχρονο με το σκορ στο 16-13, ύστερα από πέναλτι του Ιωάννου σε νεκρό χρόνο.

Κράτησε τον έλεγχο και το Σούπερ Καπ έπιασε Λιμάνι!

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Τσιγαρίδα να μειώνει σε 16-14 και τον Πασσιά να απαντάει για το 17-14 (31:59). Ακολούθησαν δυο διαδοχικά τέρματα των φιλοξενούμενων οι οποίοι μείωσαν στο ελάχιστο τη διαφορά μετά από αρκετή ώρα για το 17-16 (33:40). Ο Ολυμπιακός δεν επέτρεψε την ισοφάριση αφού οι Πασσιάς (34:17) και Μιχαηλίδης (35:26), διαμόρφωσαν το 19-16. Από νέο γκολ του Πασσιά προήλθε το 20-17 (37:09) ενώ ο Τζίμπουλας έγραψε το 21-18 με τη συμπλήρωση του 40ου λεπτού. Οι πρωταθλητές διατήρησαν τον έλεγχο και το προβάδισμα φτάνοντας στο 23-19 με τον Βέγιν στο 43’ και το 24-19 στο 46’ για να πετύχει το 25-20 ο Μιχαηλίδης στο 47’. Στη συνέχεια ο Σάββας αύξησε στο +6 τη διαφορά γράφοντας με πέναλτι το 26-20 στο 49’, στο σημείο που η ομάδα του Ζέλικο Μπάμπιτς είχε ανακόψει την προσπάθεια του ΠΑΟΚ να μειώσει τη διαφορά και να επανέλθει στη διεκδίκηση του ματς. Ένα ακόμα γκολ του Σάββα διεύρυνε στο +7 το προβάδισμα για το 28-21 με τον Μιχαηλίδη να πετυχαίνει το 29-21 στο 53’. Με το «ερυθρόλευκο» +8 ο Θρύλος είχε χτίσει γερές βάσεις για την τελική επικράτηση και τη νίκη… τίτλου. Στα λεπτά που απέμειναν οι «ερυθρόλευκοι» διαχειρίστηκαν με άνεση το σκορ και έφτασαν στη νίκη και την κατάκτηση του 3ου διαδοχικού Σούπερ Καπ.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ/ΟΜΙΛΟΣ ΞΥΝΗ- ΠΑΟΚ 32-25

Τα πεντάλεπτα: 4-1, 6-3, 8-5, 11-7, 14-9, 16-13 (ημχ), 18-16, 20-18, 23-19, 26-21, 30-22, 32-25

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπάμπιτς): Κοτανίδης, Τζηράς, Παπαβασίλης 3, Βίντα 2, Τζίμπουλας 2, Παπάζογλου, Παπαντωνόπουλος, Κανδύλας, Πέριτς 1, Σλίσκοβιτς, Βούγιοβιτς, Βέγιν 5, Λιάπης 4, Πασσιάς 6, Μιχαηλίδης 4, Σάββας 5.

ΠΑΟΚ (Σεϊρεκίδης): Γκίγκοφ, Ζαφείρης, Λαδάκης 2, Τσαμουρίδης 4, Τσιγαρίδας 5, Νικολαϊδης 2, Ιωάννου 4, Κ. Κουκμίσης, Παπάζογλου, Γκεοργκιέφσκι 3, Κόρμπελ 1, Ν. Κουκμίσης, Μπάτζιος, Παπαγεωργίου, Τριανταφυλλίδης 4, Ήτζιος. Δίλεπτα: 2-3, Πέναλτι: 3/3-3/3


Πηγή: osfp.gr

Έτοιμος για τον τελικό με τον ΠΑΟΚ και τον πρώτο τίτλο σε μια ιστορική σεζόν!

Η ομάδα Χάντμπολ του Ολυμπιακού/Ομίλου Ξυνή, ολοκλήρωσε χωρίς απρόοπτα την προετοιμασία της για τον τελικό του Σούπερ Καπ με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ που θα διεξαχθεί το Σάββατο (14/9) στις 19:00 (ΕRTSPORTS) στο Kλειστό Γυμναστήριο Ηλιούπολης.

Εκεί οι πρωταθλητές, θα διεκδικήσουν τον τρίτο τίτλο τους στη συγκεκριμένη διοργάνωση και πρώτο για την ιστορική σεζόν 2024-2025, στην οποία συμπληρώνονται 100 χρόνια από την ίδρυση του συλλόγου. Ο Πρωταθλητής Ολυμπιακός/Όμιλος Ξυνή και ο Κυπελλούχος ΠΑΟΚ θα βρεθούν αντιμέτωποι δύο φορές μέσα σε μία εβδομάδα, αφού η κλήρωση τους έφερε αντιμέτωπούς και στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Handball Premier το Σαββατοκύριακο 21-22 Σεπτεμβρίου στη Θεσσαλονίκη.

Οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να εκμεταλλευτούν και τη δύναμη της έδρας και με τη στήριξη του κόσμου τους που θα δώσει το παρών να πανηγυρίσουν την κατάκτηση του τίτλου, ξεκινώντας ιδανικά τις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις.

Μιχαηλίδης: «Τιμή μας να φέρουμε εμείς τον πρώτο τίτλο του συλλόγου» Ο Στέφανος Μιχαηλίδης στις δηλώσεις του για τον τελικό του Σούπερ Καπ, ανέφερε τα εξής: «Αύριο αρχίζει για μας ή αγωνιστική περίοδος, με ένα ματς τίτλου και ένα ντέρμπι. Αντίπαλος μας ο ΠΑΟΚ που ανέκαθεν είναι ένας ανταγωνιστικός αντίπαλος και πάντα είχαμε δυνατά παιχνίδια απέναντι του. Θεωρώ πως η ομάδα είναι σωματικά, τακτικά και ψυχολογικά έτοιμη για έναν τέτοιο αγώνα. Δουλεύουμε σκληρά αυτόν τον ενάμιση μήνα και θα παρουσιάσουμε έτοιμοι για τον αγώνα. Στα 100 χρόνια του Ολυμπιακού θέλουμε και θα είναι τιμή μας να φέρουμε εμείς τον πρώτο τίτλο του συλλόγου σε αυτήν την ιστορική χρόνια. Θέλω να κάνω ένα κάλεσμα στον κόσμο να έρθει στο γήπεδο να μας υποστηρίξει και να γίνει ο 8ος παίκτης μας».


Πηγή: osfp.gr

Παρουσία προέδρου η προπόνηση της ομάδας χάντμπολ!

Παρουσία του προέδρου του Ολυμπιακού Σ.Φ.Π., Μιχάλη Κουντούρη, πραγματοποιήθηκε η προπόνηση της ομάδας Χάντμπολ, με την οποία συνεχίστηκε η προετοιμασία για τον τελικό του Σούπερ Καπ με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ, που θα διεξαχθεί το Σάββατο (14/9, 19:00) στο Κλειστό Γυμναστήριο Ηλιούπολης.

Μαζί του ήταν το μέλος του Δ. Σ., Τίμης Πουρνάρας όπως και ο τεχνικός διευθυντής του τμήματος, Γρηγόρης Σανίκης.

Ο πρόεδρος του συλλόγου, πριν έναρξη της προπόνησης των πρωταθλητών στο Σ.Ε.Φ, μίλησε στους παίκτες και το προπονητικό επιτελείο, δίνοντας το σύνθημα για τη φετινή αγωνιστική σεζόν. Αλλά και για την κατάκτηση του πρώτου τίτλου για τον σύλλογο, στην ιδιαίτερη σεζόν 2024-25.

Ο κ. Κουντούρης απευθυνόμενος στην ομάδα τόνισε μεταξύ άλλων: «Θα ήθελα να ευχηθώ σε όλους καλή χρόνια, με υγεία και χωρίς τραυματισμούς. Προσπαθούμε να διατηρούμε πάντα μια καλή επαφή μεταξύ διοίκησης και ομάδας. Να είμαστε σωστοί απέναντι σας και εσείς σωστοί απέναντι στο σύλλογο. Είναι μια πολύ ιδιαίτερη χρόνια η φετινή. Ο Ολυμπιακός είναι ιδιαίτερη ομάδα και δεν υπάρχει για αυτόν η 2η θέση. Γιατί στον Ολυμπιακό η 2η θέση ισοδυναμεί με ήττα.

Πάντα θα ζητάμε νίκες και τίτλους και φέτος που συμπληρώνονται 100 χρόνια από την ίδρυση του συλλόγου, θέλουμε το κάτι παραπάνω από εσάς.

Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ είναι ο μεγαλύτερος σύλλογος στην Ελλάδα και δεν το λέω για να μειώσω τις άλλες ομάδες. Η περσινή ήταν μια ιστορική χρονιά για το σύλλογο. Ζήσαμε στιγμές δόξας στον τελικό με 7000 κόσμο στις κερκίδες. Θέλω να το δουλέψετε στο μυαλό σας, ότι είναι ένας στόχος που έμεινε ανεκπλήρωτος. Για να ξαναζήσουμε φέτος με επιτυχία, μια αντίστοιχη στιγμή με την περσινή.

Μπροστά μας έχουμε το Σούπερ Καπ. Αυτός είναι ο πρώτος στόχος της χρονιάς για όλον το σύλλογο και είναι πολύ σημαντικό να τον κατακτήσουμε. Ο κόσμος μας τον περιμένει και θα χαρεί πολύ να έρθει αυτός ο τίτλος, για να ξεκινήσουμε ιδανικά αυτή την ιστορική σεζόν».


Πηγή: osfp.gr

Με εξαιρετική εμφάνιση νίκησε την Μπεσίκτας! Ολυμπιακός-Μπεσίκτας 85-74 (μπάσκετ γυναικών, φιλικό)

Πραγματοποιώντας κατά διαστήματα πολύ καλή εμφάνιση, η ομάδα μπάσκετ Γυναικών του Ολυμπιακού, επικράτησε με 85-74 της Μπεσίκτας στο δεύτερο δυνατό φιλικό με την ισχυρή και πιο έτοιμη Τουρκική ομάδα στην αίθουσα 5 του ΣΕΦ.

Οι πρωταθλήτριες Ελλάδας που αγωνίστηκαν χωρίς της Τόμπιν, Νικολοπούλου και Σπυριδοπούλου, με όπλο την εξαιρετική άμυνα στο τελευταίο δεκάλεπτο, έφτασαν στην τελική επικράτηση επί της Μπεσίκτας, η οποία ολοκλήρωσε την προετοιμασία της, αφού παίζει την προσεχή εβδομάδα στα προκριματικά της Euroleague.

Το δεύτερο δυνατό φιλικό των ερυθρολεύκων είχε διακυμάνσεις και εναλλαγές στο σκορ, με τον Θρύλο να τελειώνει ιδανικά την αναμέτρηση, αφού έτρεξε ένα επιμέρους 32-12 στο τελευταίο δεκάλεπτο. Στην πρώτη γραμμή των διακριθέντων η πρώτη σκόρερ Ιβάνα Ράτζα με 20 πόντους (και 3 τρίποντα) και ακολούθησαν η Χριστινάκη με 16, η Χέμπε με 14, η Πηλακούτα με 10 και Λάμπερτ με 8 (και 2 τρίποντα). Από κει και πέρα, ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά στο φιλικό με την Μπεσίκτας, με την Ράτζα να οδηγεί στο σκοράρισμα φτάνοντας στο 9-1 (4’). Τη σκυτάλη πήραν οι Χριστινάκη και Πηλακούτα που πρόσφεραν λύσεις στο σκοράρισμα, αυξάνοντας στο +9 τη διαφορά, για το 19-10 στο 8’. Οι φιλοξενούμενες μείωσαν σε 21-17 στο τέλος της πρώτης περιόδου, αλλά οι ερυθρόλευκες πάτησαν… γκάζι στο ξεκίνημα της δεύτερης και πήγαν ξανά στο + 9 (28-19) μετά το κλέψιμο και καλάθι της Κολλάτου.

Στη συνέχεια η εικόνα άλλαξε με την Μπεσίκτας να αντιδράει και με ένα 12-0 σερί να ανατρέπει την κατάσταση φτάνοντας στο 31 -28 (16’), για να κλείσει το ημίχρονο με το σκορ στο 35-43, υπέρ της τουρκικής ομάδας. Το σκηνικό αυτό διατηρήθηκε και στην 3η περίοδο, με την Μπεσίκτας να οδηγεί για το 39-47 (23’), το 46-56 (27’) και το 53-62 με το οποίο ολοκληρώθηκε η 3η περίοδος.

Εξαιρετικό φινάλε, ανατροπή και νίκη! Η εικόνα άλλαξε στην τελευταία περίοδο καθώς οι ερυθρόλευκες βρήκαν ρυθμό στην επίθεση και είχαν υψηλά ποσοστά ευστοχίας. Έτσι το 56-65 (32’) μετατράπηκε σε 61-65 με το καλάθι της Ράτζα (34’). Η Μπεσίκτας διατήρησε προσωρινά τον έλεγχο για το 64-70 (35’), όμως η άμυνα ζώνης με βοήθειες που επέλεξε ο προπονητής του Ολυμπιακού ως το φινάλε του ματς λειτούργησε καταλυτικά! Με πρωταγωνίστρια την Χριστινάκη οι πρωταθλήτριες Ελλάδας προσπέρασαν στο σκορ με 71-70, 4:24 πριν το τέλος. Η Μπεσίκτας ξαναπήρε το προβάδισμα με 74-71 (3:27) όμως η συνέχεια ανήκε εξ’ ολοκλήρου στον Θρύλο. Με δυο διαδοχικά τρίποντα από Λάμπερτ και Ράτζα, και σερί 14-0 ως τη λήξη ήρθε η επικράτηση με το τελικό 85-74.

Τα δεκάλεπτα: 21-17, 35-43, 53-62, 85-74.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Θάνος Νίκλας): Λάμπερτ 8(2), Χριστινάκη 16 (1), Ράτζα 20 (3), Χέμπε 14 (1), Πηλακούτα 10, Κολλάτου 2, Σύρρα 7, Καρλάφτη 6 (2), Δίελα 2.


Πηγή: osfp.gr

Στον Ολυμπιακό ο Βασίλης Κωστόπουλος!

Μετά από δύο χρόνια στον Παναθηναϊκό, ο Βασίλης Κωστόπουλος, μετακομίζει στον Ολυμπιακό.

Ο 29χρονος διεθνής ακραίος ήρθε σε συμφωνία τον Ολυμπιακό, υπογράφοντας μονοετές συμβόλαιο με τους ερυθρόλευκους.


Δείτε την ανακοίνωση του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού:

Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας του με τον Βασίλη Κωστόπουλο. Ο Έλληνας ακραίος (ημ. γέννησης 16/02/1995, 1,97μ.) υπέγραψε το νέο του συμβόλαιο και εντάσσεται στο ρόστερ της ομάδας βόλεϊ Ανδρών του συλλόγου.

Το βιογραφικό του Βασίλη Κωστόπουλου

2022-2024 Παναθηναϊκός 

2021-2022 ΑΟΠ Κηφισιάς

2019-2021 Φοίνικας Σύρου

2018-2019 United Volleys (Γερμανία)

2015-2018 Παναχαϊκή

2003-2015 Πανερυθραϊκός


Δείτε τις δηλώσεις του παίχτη στο osfp.gr:

«Είμαι πολύ χαρούμενος που εντάχθηκα στην ομάδα του Ολυμπιακού. Εύχομαι να έχουμε μία χρονιά με υγεία και κατακτήσεις των τίτλων που θα διεκδικήσουμε. Ανυπομονώ για το πρώτο παιχνίδι που είναι αρκετά σύντομα και θα προσπαθήσουμε να είμαστε στην καλύτερη δυνατή κατάσταση για να πάρουμε τη νίκη».

Σάσα Βεζένκοβ: «Έχουμε πολύ καλούς παίκτες, το σημαντικό είναι να δεθούμε γρήγορα»

Ο Σάσα Βεζένκοβ στις δηλώσεις του, ενόψει του διεθνούς τουρνουά στην Κρήτη, τόνισε μεταξύ άλλων την ανάγκη του να δέσουν όσο το δυνατόν συντομότερα εκείνος και οι συμπαίκτες του, ενώ ξεκαθάρισε ότι στόχος του Ολυμπιακού για τη νέα σεζόν είναι να διεκδικήσει την κορυφή σε όλες τις διοργανώσεις που συμμετέχει.

Δείτε αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

«Οι ομάδες είναι ακόμα στην αρχή της προετοιμασίας τους και είναι πολύ χρήσιμα τα φιλικά. Έχουμε κάποια χρόνια να έρθουμε στο Ηράκλειο, θυμάμαι την πρώτη μου φορά στο τουρνουά το 2018. Πάντα μας αρέσει να βρισκόμαστε εδώ. Τον τελευταίο καιρό γίνεται εδώ και το Κύπελλο Ελλάδας, οπότε είναι ένα γνώριμο μέρος για μας. Ξέρουμε ότι ο κόσμος αγκαλιάζει αυτή την προσπάθεια, οπότε θα έχει την ευκαιρία να δει ομάδες πολύ υψηλού επιπέδου.

Έχουμε πολύ καλούς παίκτες στην ομάδα. Το πιο σημαντικό είναι να δεθούμε γρήγορα, γιατί οι στόχοι είναι προφανέστατοι. Ξέρουμε τι θέλουμε, τι κυνηγάμε. Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. Πολλή δουλειά και πάμε να διεκδικήσουμε όλους τους τίτλους.

Περιμένουμε όλον τον κόσμο της Κρήτης στο γήπεδο. Μας αρέσει να βλέπουμε παιδιά, οικογένειες, όλον τον φίλαθλο κόσμο του μπάσκετ και είμαστε σίγουροι ότι το γήπεδο θα είναι γεμάτο, για να δει όπως είπα αυτές τις πολύ καλές ομάδες επιπέδου Ευρωλίγκας».