Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2024

Με νίκη και μπαλάρα επέστρεψε στο ''Γ. Καραϊσκάκης'' η εθνική! Ελλάδα- Φινλανδία 3-0 (Nations League)

Με νίκη και μπαλάρα επέστρεψε η εθνική στο '''Γ.Καραϊσκάκης'' στο ντεμπούτο του  Ιβάν Γιοβάνοβιτς! Η Ελλάδα μπροστά σε 20.000 κόσμο, έκανε την καλύτερη πρεμιέρα που μπορούσαν να περιμένουν οι οπαδοί της, καθώς επικράτησε της Φινλανδίας με 3-0.

Τα γκολ της εθνικής πέτυχαν από δύο ο Ιωαννίδης στο 23' και στο 76', ενώ το δεύτερο τέρμα της εθνικής ήταν από αυτογκόλ και πιο συγκεκριμένα από τον Κόλμαν στο 37'.

Η ενδεκάδα για την εθνική ήταν με τον Βλαχοδήμο κάτω από τα γκολπόστ, τους Ρότα, Μαυροπάνο, Κουλιεράκη, Τσιμίκα τετράδα στην άμυνα, τους Μάνταλο, Μπουχαλάκη στο άξονα, τους Χατζηγιοβάννη, Πέλκα στα άκρα και τον Μπακασέτα κοντρά στο «9άρι» Ιωαννίδη.

Πρώτη ευκαιρία στο 12' για την Φινλανδία όταν ο Καμαρά έκανε το γύρισμα στον Άντμαν, όμως εκείνος έστειλε την μπάλα λίγο άουτ. Στο 23' η εθνική μας άνοιξε το σκορ. Ο Χραντέτσκι έκανε ένα πολύ σοβαρό λάθος για την εμπειρία του, ο Ιωαννίδης έκλεψε και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0. Στο 37' δεύτερο τέρμα για την εθνική. Ο Μπακασέτας βρήκε τον Ιωαννίδη, εκείνος τον Τσιμίκα, με τον διεθνή μπακ να σεντράρει και να βρίσκει τον Κουλιεράκη έκανε την προβολή για να οδηγήσει τον αντίπαλό του σε αυτογκόλ.

Τέλος πρώτου ημιχρόνου με την Ελλάδα να προηγείται με 2-0.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με μία αλλαγή για την εθνική με τον Κωνσταντέλιας να παίρνει να παίρνει την θέση του Χατζηγιοβάνη. 

Η Ελλάδα μπήκε δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο και στο 46' είχε δοκάρι σε σουτ του Ιωαννίδη. Στο 76' η εθνική πέτυχε και τρίτο τέρμα. Κόρνερ του Μπακασέτα κεφαλιά του Ιωαννίδη η μπάλα στα δίκτυα της Φινλανδίας για το 3-0. Στο 90' ο Βαγιανίδης έχασε μεγάλη ευκαιρία για ένα ακόμη τέρμα.

Τελικό σκορ 3-0 και επόμενη αναμέτρηση για την εθνική κόντρα στην Ιρλανδία εκτός έδρας την Τρίτη.

ΕΛΛΑΔΑ: Βλαχοδήμος, Ρότα, Μαυροπάνος, Κουλιεράκης, Τσιμίκας, Μπουχαλάκης (65' Σιώπης), Μάνταλος (65' Ζαφείρης), Μπακασέτας (77' Βαγιαννίδης), Χατζηγιοβάνης (46' Κωνσταντέλιας), Πέλκας, Ιωαννίδης (77' Παυλίδης)

ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ: Χραντέσκι, Πέλτολα, Ιβάνοβ, Χόσκονεν, Καμαρά (82' Γουάλτα), Άντμαν (62' Κέσκινεν), Λουντ (62' Γένσεν), Σούλερ (45' Νισίλα), Σταχλ, Γκάλβεζ, Κάλμαν (62' Πογιάνπαλο)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου