Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2024

Έκανε το 2/2 η Ελλαδάρα! Ιρλανδία-Ελλάδα 0-2 (Nations League)

Η Ελλάδα επικράτησε της Ιρλανδίας με 0-2 στο Δουβλίνο και έκανε το 2/2 στον όμιλο της! Η εθνική ήταν εξαιρετική σε όλο το παιχνίδι και έχοντας ως μεγάλους πρωταγωνιστές τους Μπακασέτα ο οποίος έβγαλε και τα δύο ασίστ, αλλά και τον Ιωαννίδη που πέτυχε το πρώτο γκολ της Ελλάδα πήρε την μεγάλη νίκη.

Τα γκολ της εθνικής πέτυχαν ο Ιωαννίδης και Τζόλης στο 50' και στο 87' αντίστοιχα. Ντεμπόυτο σε επίσημο παιχνίδι για τον Ανδρέα Ντόη που πέρασε ως αλλαγή στο 89'.

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς ξεκίνησε με τον Βλαχοδήμο κάτω από τα γκολπόστ, τους Ρότα, Μαυροπάνο, Κουλιεράκη, Τσιμίκα τετράδα στην άμυνα από τα δεξιά, τους Μπουχαλάκη, Σιώπη στον άξονα, τους Χατζηγιοβάννη, Τζόλη στα άκρα και τον Μπακασέτα κοντά στο «9άρι» Ιωαννίδη.

Πρώτη ευκαιρία για την εθνική στο 11' όταν η κεφαλιά του Κουλιεράκη πέρασε μόλις άουτ από το οριζόντιο δοκάρι της Ιρλανδίας. Στο 25' ο Μπακασέτας κέρδισε ένα φάουλ από τον Σμόλμπον σε καλή σχετικά θέση, εκτέλεσε ο ίδιος, με τον Κέλεχερ να διώχνει σε κόρνερ. Στο 38' ο Σμόντικς έπιασε ένα σουτ μέσα από την περιοχή, αλλά δεν βρήκε την μπάλα όπως ήθελε και πέρασε άουτ. Στο 41' ο Ογκμπένε έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με ένα απίθανο διαγώνιο βολέ έξω από την περιοχή, αλλά βρισκόταν εκτεθειμένος και σηκώθηκε αμέσως το σημαιάκι του βοηθού. Στο 45' με ωραίο συνδυασμό των Ομομπαμιντέλε, Ογκμπένε από αριστερά, τελικός αποδέκτης ο Μπράουν που σούταρε άουτ μέσα από την περιοχή.  

Τέλος πρώτου ημιχρόνου με τις δύο ομάδες να είναι ισόπαλες στο 0-0.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε δίχως αλλαγές για τις δύο ομάδες. Η εθνική μπήκε εντυπωσιακά στο δεύτερο ημίχρονο και άνοιξε το σκορ στο 50' με τον Ιωαννίδη. Ο Ιωαννίδης πήρε την μπάλα από τον Μπακασέτα έξω από την περιοχή, την έστρωσε στο αριστερό του και με ένα τρομερό πλασέ στο δεξί παράθυρο του Κέλεχερ, για το 0-1. Στο 56' ο Νάιτ έπιασε την κεφαλιά μετά από σέντρα του Ογκμπένε, αλλά ήταν αρκετά αδύναμη και η μπάλα πέρασε άουτ. Στο 67' ένα καλό σουτ του Τζόλη πέρασε επίσης λίγο άουτ. Στο 69' φάουλ Μπακασέτα η μπάλα πέρασε λίγο άουτ.  Στο 85' οι Ιρλανδοί είχαν ένα επικίνδυνο σουτ με τον Ρόμπινσον με την μπάλα να κοντράρει. Στο 87' η εθνική πέτυχε και δεύτερο γκολ. Ο Μπακασέτας πέταξε μπάλα στον Τζόλη, εκείνος έφυγε στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας, χόρεψε τον Κόλινς και με εξαιρετικό αριστερό πλασέ, έκανε το 0-2.

Τελικό σκορ 0-2 και επόμενη αναμέτρηση για την εθνική κόντρα στην Αγγλία εκτός έδρας στις 10/10.

Ιρλανδία: Κέλεχερ, Ο' Σέι, Ομομπαμιντέλε (74' Ντόχερτι), Κόλινς, Μπρέιντι, Ογκμπένε (84' Ρόμπινσον), Σμόλμπον, Μόλουμπι (63' Φέργκιουσον), Μπράουν, Νάιτ (74' Μάκατιρ), Σμόντικς (84' Ιντα).

Ελλάδα: Βλαχοδήμος, Ρότα, Μαυροπάνος, Κουλιεράκης, Τσιμίκας, Μπουχαλάκης (67' Πέλκας), Σιώπης (89' Ντόη), Χατζηγιοβάνης (67' Ζαφείρης), Μπακασέτας, Τζόλης (89' Βαγιαννίδης), Ιωαννίδης (89' Παυλίδης).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου