Σάββατο 4 Μαΐου 2024

Στο Final 4 για άλλη μία φορά ο θρύλος! Μπαρτσελονέτα-Ολυμπιακός 18-19 (πόλο αντρών, Champions League)

 

Μία ακόμη σπουδαία ευρωπαϊκή επιτυχία για τον κορυφαίο πολυαθλητικό σύλλογο, τον Ολυμπιακό. Η ομάδα πόλο Ανδρών του Θρύλου προκρίθηκε και μαθηματικά στο Final-4 του Champions League στη Μάλτα (5-7/6). Με σπουδαία εμφάνιση και κατάθεση ψυχής, οι «ερυθρόλευκοι» νίκησαν με 19-18 την Μπαρτσελονέτα, στην κρίσιμη «τιτανομαχία» στη Βαρκελώνη, για την 5η και προτελευταία αγωνιστική των προημιτελικών ομίλων της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης, «σφραγίζοντας» το εισιτήριο για το Final-4 στη Βαλέτα! Η ομάδα του Χέρβο Κόλιανιν ήταν συγκλονιστική στην πισίνα των Καταλανών και με μεγάλους πρωταγωνιστές τους Γενηδουνιά (την ημέρα των γενεθλίων του) και Ζερδεβά, πανηγύρισε ένα σπουδαίο «διπλό», φτάνοντας τους 11 βαθμούς (επτά η Μπαρτσελονέτα) στην προημιτελική φάση του Champions League, κλείνοντας -πανάξια- θέση στην τετράδα, για άλλη μία αγωνιστική σεζόν.

Στο πρώτο οκτάλεπτο, ο Ολυμπιακός ισοφάρισε τρεις φορές (1-1, 2-2, 3-3) την Μπαρτσελονέτα, με τέρματα των Νικολαΐδη (5:12), Φουντούλη (4:15) και Βάμος (2:32). Στη δεύτερη περίοδο, ο Παπαναστασίου έφερε και πάλι το ματς στα ίσια (4-4), με γκολ στον παραπάνω, στο 3:14, με το ημίχρονο να ολοκληρώνεται με 5-4 προβάδισμα υπέρ των Καταλανών.

Ο Θρύλος ισοφάρισε δύο ακόμη φορές, στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου, κάνοντας το 5-5 και το 6-6, με Γενηδουνιά (7:15) και Νικολαΐδη (5:15), αλλά η ισπανική ομάδα ξέφυγε για πρώτη φορά με +2 (8-6). Στο 2:28, ο Γενηδουνιάς μείωσε σε 8-7, ενώ ο Βάμος σε 9-8, στο 1:13, όμως οι γηπεδούχοι έφτασαν και πάλι στο +2, για το 10-8 του τρίτου δεκάλεπτου. «Χορταστική» η τρίτη περίοδος, με τις δύο ομάδες να σκοράρουν συνολικά εννιά τέρματα! Στην τέταρτη και τελευταία περίοδο, οι «ερυθρόλευκοι» ξεκίνησαν εξαιρετικά, με τον Γενηδουνιά να σκοράρει δύο τέρματα (6:35, 5:47) και να ισοφαρίζει σε 10-10! Νέα ισοφάριση (11-11), αυτή τη φορά από τον Αλαφραγκή (5:01), με τον Φουντούλη να σκοράρει στον παίκτη παραπάνω (7/10) και να δίνει το πρώτο προβάδισμα (11-12) στον Ολυμπιακό, 4:19 για το φινάλε! Ο Γενηδουνιάς «έγραψε» το 13-12, στο 2:58, όμως η Μπαρτσελονέτα ισοφάρισε (13-13) και οδήγησε το ματς στη διαδικασία των πέναλτι.

Μετά τα πρώτα τέσσερα πέναλτι (2-2), ο Χέρβο Κόλιανιν έριξε στην πισίνα τον Ζερδεβά, αντί του Μπίγιατς, ο οποίος πραγματοποίησε δύο σπουδαίες αποκρούσεις και ο Θρύλος, με 6-5, πανηγύρισε τη νίκη, παίρνοντας δύο βαθμούς και η Μπαρτσελονέτα έναν!

Τα οκτάλεπτα (13-13 κανονική διάρκεια): 3-3, 2-1, 5-4, 3-5 (5-6 πέναλτι)

Μπαρτσελονέτα (Έλβις Φάτοβιτς): Αγκίρε, Φαμέρα 3, Σαναούγια 3, Μουνιαρίθ, Ντε Τόρο, Λαρούμπε, Παβιγιάρ 2, Πολ Γκαρσία, Ταχούλ 3, Περόνε 1, Μπιέλ, Μπούστος 1, Πόρτερ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Χέρβο Κόλιανιν): Μπίγιατς, Λόντσαρ, Βάμος 2, Γενηδουνιάς 5, Φουντούλης 2, Γούβης, Γκίλλας, Μπούσλιε, Αλαφραγκής 1, Δήμου, Νικολαΐδης 2, Παπαναστασίου 1, Ζερβεδάς

Δηλώσεις:

Χέρβο Κόλιανιν: «Η ομάδα έκανε πολύ καλό ματς σήμερα, ένας από τους στόχους επιτεύχθηκε και συγχαίρω τους παίκτες μου για αυτό. Ένα εξαιρετικό ματς από την αρχή μέχρι το τέλος και πιστεύω, ότι φύγαμε επάξια με τη νίκη, γιατί πιστέψαμε μέχρι τέλους. Συγχαρητήρια στα παιδιά και σε όλο το επιτελείο. Πλέον, στρέφουμε την προσοχή μας στους εγχώριους στόχους μας, με την επιθυμία να συνεχίσουμε στον ίδιο ρυθμό».

Ντίνος Γενηδουνιάς: «Μια νίκη στα πέναλτι, που μας φέρνει την πρόκριση στο Final-4. Είμαστε πολύ χαρούμενοι και περήφανοι. Δεν ήμασταν τόσο καλοί σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, ειδικά στην άμυνα, αλλά στο τέλος βρήκαμε τις λύσεις και πήραμε το αποτέλεσμα που θέλαμε».


Πηγή: osfp.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου