Παρασκευή 3 Μαΐου 2024

90 λεπτά μακριά από το όνειρο! 90 λεπτά μακριά από τον τελικό ο Θρύλος! Άστον Βίλα-Ολυμπιακός 2-4 (Conference League)

Γράφει ιστορία ο Θρύλος των γηπέδων και μένει 90λεπτα μακριά από έναν ευρωπαϊκό τελικό! Οι ερυθρόλευκοι νίκησαν την Άστον Βίλα με 2-4 στο ''Villa Park'' και πλέον είναι κοντά σε ένα μεγάλο ευρωπαϊκό άθλο.

Ο Ολυμπιακός ήταν εντυπωσιακός, ήταν εξαιρετικός πέτυχε τέσσερα γκολ και πλέον όλα είναι στα χέρια του για να πετύχει το μεγάλο ποθούμενο εκατομμυρίων οπαδών του.

Ο Ολυμπιακός βρέθηκε μπροστά με 0-2 με δύο γκολ από τον Ελ Κααμπί στο 16' και στο 29', δέχτηκε την ισοφάριση από την Άστον Βίλα με γκολ από τους Γουότκινς στο 45' και Ντιαμπί στο 52', αλλά και πάλι η ψυχή του, το έλεγε και πέτυχε άλλα γκολ με τους Ελ Κααμπί στο 56' με πεν. και Έσε στο 67'. Η Άστον Βίλα έχασε και πέναλτι στο 84'.

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ παρέταξε τον Ολυμπιακό με τον Τζολάκη μπροστά από την εστία και τους Ροντινέι, Ρέτσο, Κάρμο και Ορτέγκα στην τετράδα της άμυνας. Οι Ιμπόρα και Έσε ήταν οι δύο στα χαφ, με τους Φορτούνη, Τσικίνιο και Ποντένσε πίσω από τον Ελ Κααμπί.

Πρώτη καλή ευκαιρία για τον Ολυμπιακό στο 3' ο Ποντένσε σέντραρε από αριστερά, ο Ιμπόρα πήρε την κεφαλιά, αλλά ο Όλσεν απέκρουσε. Στο 7' ο Ρότζερς σούταρε από το ύψος της μεγάλης περιοχής, αλλά ο Τζολάκης απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ. Στο 10' ακυρώθηκε σωστά από τον Ιταλό διαιτητή γκολ της Άστον Βίλα για επιθετικό φάουλ του Λανγκλέ πάνω στον Ιμπόρα. Στο 17' οι ερυθρόλευκοι άνοιξαν το σκορ με τον Ελ Κααμπί. Ο Τσικίνιο έβγαλε τον Ελ Κααμπί τετ α τετ με τον Όλσεν και ο Αφρικανός με υπέροχο τελείωμα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα των γηπεδούχων για το 0-1. Στο 29' δεύτερο γκολ για τους ερυθρόλευκους. Οι ερυθρόλευκοι έκλεψαν στον χώρο του κέντρου, ο Φορτούνης έδωσε στον Τσικίνιο, αυτός με τακουνάκι βρήκε τον Ποντένσε, ο οποίος με υπέροχη λόμπα έβγαλε τον Ελ Κααμπί τετ α τετ με τον Όλσεν και ο Ελ Κααμπί με πλασέ έκανε το 0-2 για τον Ολυμπιακό. Στο 40' οι ερυθρόλευκοι βγήκαν ταχύτατα στην κόντρα, ο Φορτούνης βρέθηκε έξω από τη μεγάλη περιοχή της Άστον Βίλα και σούταρε δυνατά, αλλά η μπάλα έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Όλσεν. Στο 45' η Άστον Βίλα μείωσε σε 1-2. Ο Μπέιλι έδωσε στον Ντιαμπί, αυτός έκανε την κάθετη στον Γουότκινς και ο Βρετανός με διαγώνιο σουτ πέτυχε το γκολ για την Άστον Βίλα

Τέλος πρώτου ημιχρόνου με τον Ολυμπιακό να προηγείται με 1-2.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με μία αλλαγή για τον Ολυμπιακό με τον Ρίτσαρντς να παίρνει την θέση του Ορτέγκα. Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός είχε την πρώτη ευκαιρία στον αγώνα και πιο συγκεκριμένα στο 48', αλλά το σουτ του Ελ Κααμπί μπλόκαρε ο Όλσεν. Στο 52' η Άστον Βίλα ισοφάρισε το παιχνίδι. Μετά από πάσα του Μπέιλ, ο Ντιαμπί σούταρε στη γωνία του Τζολάκη από πλάγια θέση δεξιά και έφερε το ματς στα ίσια. Στο 56' ο Ολυμπιακός κέρδισε πέναλτι σε χέρι του Ντόουγκλας Λουίς από κεφαλιά του Ρέτσου, το πέναλτι το εκτέλεσε εύστοχα ο Ελ Κααμπί για το 2-3. Στο 64' σουτ του Ρότζερς έφυγε άουτ. Στο 67' οι ερυθρόλευκοι πέτυχαν και τέταρτο γκολ. Ο Έσε έπιασε το σουτ η μπάλα βρίσκει στην πλάτη του Κονσά και καταλήγει στα δίχτυα του Όλσεν. Στο 80' τρομερό σουτ από τον Τσικίνιο, διώχνει ο Όλσεν. Ο Ντόουγκλας Λουίς εκτέλεσε την εσχάτη των ποινών, αλλά έστειλε την μπάλα άουτ. Στο 87' ο ΜακΓκίν έκανε το σουτ, αλλά ο Τζολάκης ήταν στη σωστή θέση και μπλόκαρε.

Τελικό σκορ 2-4 και επόμενη αναμέτρηση για τους ερυθρόλευκους κόντρα στην Άστον Βίλα στο ''Γ. Καραϊσκάκης'' την Πέμπτη.

Άστον Βίλα (Ουνάι Έμερι): Όλσεν, Κας, Λανγκλέ, Κονσά, Ντίνιε, Ντόουγκλας Λουίς, ΜακΓκίν, Ρότζερς (74' Ντουράν), Ντιαμπί (84' Ιροεγκμπουνάμ), Μπέιλι (84' Ζανιόλο), Γουότκινς

Ολυμπιακός (Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ): Τζολάκης, Ροντινέι, Ρέτσος, Κάρμο, Ορτέγκα (λ.τ 46' Ρίτσαρντς), Ιμπόρα, Έσε, Φορτούνης, Τσικίνιο, Ποντένσε (70' Όρτα), Ελ Κααμπί


Η βαθμολογία των παιχτών:

Τζολάκης -8

Ροντινέι -8

Ρέτσος -8

Κάρμο -7

Ορτέγκα -8

Ιμπόρα -7

Έσε -9

Φορτούνης -8

Τσικίνιο -8

Ποντένσε -8

Ελ Κααμπί -10


Ρίτσαρντς -8

Όρτα -7


Προπονητής:


Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ -10



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου