Σάββατο 16 Μαρτίου 2024

Με Φενερμπαχτσέ ο Ολυμπιακός στα προημιτελικά του Conference League! Το προφίλ της αντιπάλου του Ολυμπιακού!

O Ολυμπιακός μετά την επική πρόκριση επί της Μακάμπι Τελ Αβίβ στη Σερβία μπήκε στην κλήρωση της για τα προημιτελικά του Conference League για να μάθει τον αντίπαλο του στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Οι ερυθρόλευκοι θα αντιμετωπίσουν τη Φενερμπαχτσέ σε διπλές αναμετρήσεις στις 11 και 18 Απριλίου, σε Φάληρο και Κωνσταντινούπολη αντίστοιχα.

Δείτε το προφίλ της αντιπάλου του Ολυμπιακού:

Προπονητής:

Αυτή τη στιγμή η Φενέρ βρίσκεται στη δεύτερη θέση του πρωταθλήματος Τουρκίας με 76 βαθμούς, μετά από 29 αγωνιστικές. Προπονητής της ομάδας είναι ο 62χρονος Ισμαίλ Καρτάλ, ο οποίος δεν έχει δουλέψει ποτέ εκτός Τουρκίας. Είναι η τρίτη του θητεία στην ομάδα της Κωνσταντινούπολης μετά τις σεζόν 14/15, 21/22. 

Το αστέρι της ομάδας:

Ο Εντίν Τζέκο είναι προφανώς το μεγάλο αστέρι του ρόστερ! Αν και 37 ετών ο Βόσνιος φορ είναι αρκετά επιδραστικός σε ό,τι αφορά την εικόνα της ομάδας, έχοντας μέχρι στιγμής σκοράρει 22 φορές σε 36 ματς. Στις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις των Τούρκων σκόραρε 4 φορές σε 8 ματς, ενώ μοίρασε και 4 ασίστ. Τον Βόσνιο βέβαια πλαισιώνουν ορισμένοι σπουδαίοι ποδοσφαιριστές κυρίως στο μεσοεπιθετικό σκέλος, όπως ο Βραζιλιάνος Φρεντ και ο Πολωνός Σιμάνσκι. 

Οι φετινοί αγώνες της Φενερμπαχτσέ:

Οι Τούρκοι έφτασαν στους ''8'' UEFA Conference League αποκλείοντας την Ουνιόν Σεν Σιλουάζ με συνολικό σκορ 3-1, επικρατώντας 0-3 στο Βέλγιο και γνωρίζοντας ανώδυνη ήττα 0-1 στην Κωνσταντινούπολη.

Στη φάση των ομίλων τερμάτισαν πρώτοι από Λουντογκόρετς (ήταν ισόβαθμοι με 12 βαθμούς), Νόρντζελαντ και Σπαρτάκ Τρνάβα.

Η χρηματιστηριακή αξία της ομάδας είναι στα 201.450.000 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου