Παρασκευή 22 Μαρτίου 2024

Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών!


Ο Ολυμπιακός επικράτησε της Βιλερμπάν με 80-64 και συνεχίζει να ελπίζει για την τετράδα. Δείτε τι δήλωσαν οι παίχτες του Ολυμπιακού μετά το τέλος του αγώνα.

Μουσταφά Φαλ.

«Ήταν ένα δύσκολο και σκληρό παιχνίδι. Πάλεψε η Βιλερμπάν και ήταν μια δυνατή μάχη. Στο τέλος είμαι χαρούμενος που καταφέραμε και πήραμε τη νίκη.

Για τη δική του απόδοση: «Δεν εκβιάζω καταστάσεις. Προσπάθησα να παίξω δυνατά και στην άμυνα, να δώσω ασίστ στους συμπαίκτες μου και να πάρω τις ευκαιρίες που μου έδιναν».

Γιαννούλης Λαρεντζάκης.

Για το μπασκετικό... θράσος του και τα εύστοχα σουτ: «Είμαι ένας καλός σουτέρ, μπορώ να σουτάρω από μακριά. Ήμουν ελεύθερος και πήρα το σουτ. Το έβαλα. Είναι και θέμα εμπιστοσύνης, εννοείται. Όπως και θέμα δουλειάς. Γι' αυτό είμαι σε αυτό το επίπεδο. Πιστεύω στον εαυτό μου και δουλεύω καθημερινά».

Για την απόδοση της ομάδας του στη 2η περίοδο και αν υπήρχε προβληματισμός: «Δεχτήκαμε συνεχόμενα καλάθια στο 2ο δεκάλεπτο. Μας είπε ο κόουτς να παίξουμε την άμυνά μας και να ανεβάσουμε το επίπεδο ενέργειας. Στην 3η περίοδο δεν μπήκαμε όπως θα θέλαμε. Όμως, στα τελευταία 4-5 λεπτά παίξαμε όπως έχουμε μάθει, πήραμε τη διαφορά και την νίκη».

Για τον αγώνα με την Παρτιζάν και τη συνέχεια: «Έτσι όπως είναι η διοργάνωση δεν μπορείς να κάνεις υπολογισμούς. Με μια νίκη είσαι 3ος-4ος και μια ήττα 6ος-7ος. Κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Ξέρουμε την έδρα της Παρτιζάν, είναι μια πολύ καλή ομάδα εκεί. Θα πάμε να τα δώσουμε όλα».

Για τους τραυματισμούς: «Βγήκαν όλοι οι τραυματισμοί φέτος. Πλέον θεωρώ πως έχουμε συνηθίσει με τους τραυματισμούς, γι' αυτό και το ρόστερ είναι μεγαλύτερο. Είναι πάρα πολλά τα παιχνίδια και τα ταξίδια, θα συμβούν κι αυτά. Έτσι είναι ο αθλητισμός».

Για το αν «έχτισε» χαρακτήρα και χημεία ο Ολυμπιακός από τα προβλήματα: «Συσπειρωθήκαμε και έχουμε ανταπεξέλθει αρκετά καλά».

Για το αν υπάρχει εσωτερικός ανταγωνισμός: «Κάθε παίκτης το έχει αυτό, πρέπει να υπάρχει υγιής ανταγωνισμός. Η ομάδα έχει πολύ καλό κλίμα και το βγάζουμε στο γήπεδο. Κάθε φορά που έρχονται τα παιχνίδια είμαστε σε θέση να ανταπεξέλθουμε».

Για το αν υπάρχει ομάδα που θα διάλεγε στα πλέι οφ: «Όχι δεν θα διάλεγα. Αυτά γυρνούν και μπούμερανγκ, ο Θεός βλέπει, οπότε... Όλες οι ομάδες έχουν υψηλό επίπεδο και μπορούν να κερδίσουν οπουδήποτε. Δεν μπορώ να απαντήσω, είναι πολύ θεωρητικό. Το μόνο που μπορείς να πεις είναι ότι με τον Παναθηναϊκό έχουμε κάνει 2-0. Αλλά αν είμαστε με μειονέκτημα είναι αλλιώς. Είναι θεωρητική η κουβέντα».

Για το δικό του τρίποντο στην Πόλη από τα 11μ. και το τρίποντο του Ουόκαπ από τα 9μ. στο ΣΕΦ: «Από τα 11μ. ο Γουόκαπ δεν φτάνει... (σ.σ. γελάει)».

Τόμας Γουόκαπ.

«Στην τελευταία περίοδο συγκεντρωθήκαμε, τρέξαμε στην επίθεση, βάλαμε τα σουτ και πήραμε τη νίκη. Είναι καλή ομάδα η Βιλερμπάν και αυτό δείχνει το επίπεδο της Euroleague και πόσο καλές είναι όλες οι ομάδες. Σε κανένα παιχνίδι δεν είναι δεδομένη η νίκη.

Δεν ήταν θέμα πίεσης, αλλά περισσότερο σωματικής κούρασης και συγκέντρωσης.
Κάναμε λάθη, πήραν αυτοπεποίθηση, τιμώρησαν τα λάθη μας. Είδαμε την πίεση να χτίζεται σιγά-σιγά.

Για τη συνέχεια με τα επόμενα τρία παιχνίδια: «Βλέπουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Πάει πολύ να σκεφτείς ότι πρέπει να κερδίσουμε τα επόμενα τρία παιχνίδια. Σου δημιουργεί πίεση και δεν το θέλουμε. Και πέρσι κάπως έτσι πήγε η σεζόν, παλεύαμε σε κάθε ματς και τα καταφέραμε. Το ίδιο θέλουμε να κάνουμε και φέτος».

Άλεκ Πίτερς.

«Θέλεις πάντα μία τέλεια διπλή αγωνιστική και μετά την ήττα της Τρίτης στο προηγούμενο ματς, στο οποίο δεν κάναμε σωστά τη δουλειά μας, αυτός ο αγώνας ήταν πολύ σημαντικός για εμάς.

Το αισθανόμασταν όλοι και στο τρίτο δεκάλεπτο ψάχναμε να βρούμε πάλι τον ρυθμό μας. Έτυχε να είμαι εγώ η “σπίθα” της αντεπίθεσης. Ήμασταν ευχαριστημένοι με το πρώτο ημίχρονό μας, όμως χάσαμε το προβάδισμα στην τέταρτη περίοδο και εκεί συνήλθαμε και επικρατήσαμε».

Για τον τραυματισμό του Πετρούσεφ: «Αντιμετωπίζουμε προβλήματα τραυματισμών όλη τη σεζόν και όποιος είναι υγιής θα επιστρέψει και θα μας ενισχύσει, όποια κι αν είναι η κατάσταση. Ο Πετρούσεφ θα κάνει το ίδιο, είναι σκληρό παιδί και όχι μόνο εγώ, αλλά όλοι μας πρέπει να βγούμε μπροστά για όποιον απουσιάζει. Γι’ αυτό είμαστε ομάδα».

Καταλήγοντας, επισήμανε: «Ο στόχος είναι να ολοκληρώσουμε την κανονική περίοδο με 4/4. Είναι η σημαντικότερη και καλύτερη περίοδος της χρονιάς, η κατάσταση στη βαθμολογία είναι οριακή και σε κάθε αγώνα νιώθεις ότι παλεύεις για κάτι παραπάνω από μία νίκη. Παίζουμε για το πλεονέκτημα έδρας, κρατάμε χαμηλά το κεφάλι, πηγαίνουμε αγώνα με τον αγώνα και θα δούμε πού θα φτάσουμε».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου