Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2023

Θρίαμβος του Ολυμπιακού κόντρα στην Γουέστ Χαμ! Ολυμπιακός-Γουέστ Χαμ 2-1 (Europa League)

Θρίαμβος του Θρύλου κόντρα στην Γουέστ Χαμ! Οι ερυθρόλευκοι ήταν εντυπωσιακή κόντρα στην αγγλική ομάδα και με εντυπωσιακό Κώστα Φορτούνη έφτασαν στην νίκη με 2-1 και ξαναμπήκαν στο κόλπο της πρόκρισης.

Το καλύτερο φετινό παιχνίδι του Ολυμπιακού, με τους ερυθρόλευκους να «πατάνε» την κάτοχο του Europa Conference League στο κατάμεστο «Γ. Καραϊσκάκης» και να πανηγυρίζουν μια τεράστια νίκη, για την 3η αγωνιστική των ομίλων του Europa League. Σκόρερ από πλευράς Ολυμπιακού οι Φορτούνης και Ροντινέι και από πλευράς Γουέστ Χαμ ο Πακετά.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε το ματς με τον Πασχαλάκη κάτω από τα δοκάρια, με Ρέτσο και Πορόσο στο κέντρο της άμυνας, με Ροντινέι και Ορτέγκα στα αμυντικά άκρα. Στο κέντρο ο Καμαρά, με τον Έσε και τον Αλεξανδρόπουλο, στην επίθεση ο Ποντένσε με τον Φορτούνη και τον Ελ Κααμπί.

Στο 2' πρώτη ευκαιρία για τον Ολυμπιακό όταν  ο Φορτούνης εκτέλεσε το κόρνερ που είχαν κερδίσει οι ερυθρόλευκοι, ο Ρέτσος πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Στο 6' η Γουέστ Χαμ απάντησε με σουτ του Μπενραμά, αλλά ο Πασχαλάκης ήταν στη σωστή θέση και μπλόκαρε. Στο 9' ο Αλεξανδρόπουλος βρήκε χώρο και σούταρε, αλλά ο Αρεολά μπλόκαρε. Στο 18' ο Ροντινέι ανέβηκε από δεξιά, έκανε τη σέντρα-σουτ, αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ. Στο 24' ο Ποντένσε ελίχθηκε μέσα στην περιοχή της Γουέστ Χαμ, είδε τον Μαντί Καμαρά να βρίσκεται στο ύψος της μεγάλης περιοχής, έκανε το γύρισμα, αλλά ο Αφρικανός μέσος κόπηκε την τελευταία στιγμή πριν σουτάρει. Στο 33' οι ερυθρόλευκοι άνοιξαν το σκορ με τον Φορτούνη. Ο μεσοεπιθετικός του Ολυμπιακού απέφυγε όποιον βρέθηκε όποιον βρέθηκε μπροστά του και με δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Αρεολά. Στο 45'+2 οι ερυθρόλευκοι έφτασαν και σε δεύτερο γκολ. Ο Ροντινέι ανέβηκε από δεξιά, έκανε τη σέντρα, ο Ογκμπόνα προσπάθησε να διώξει, αλλά έβαλε λάθος το πόδι του και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του.

Τέλος πρώτου ημιχρόνου με τον Ολυμπιακό να προηγείται με 2-0 της Γουέστ Χαμ.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε δίχως αλλαγές για τις δύο ομάδες. Πρώτη ευκαιρία στο δεύτερο ημίχρονο για την Γουέστ Χαμ στο 48' όταν το φάουλ του Γουόρντ-Πράους, κατέληξε άουτ. Στο 53' το σουτ του Καμαρά κατέληξε άουτ. Στο 54' γύρισμα του Ινγκς, ψηλά άουτ. Στο 55' μεγάλη ευκαιρία με τον Ποντένσε να μπαίνει στην μικρή περιοχή, όμως το γύρισμα που επιχείρησε έδιωξαν οι φιλοξενούμενοι. Στο 57' η κεφαλιά του Ινγκς κατέληξε άουτ. Στο 71' του  σουτ του Αλεξανδρόπουλου κατέληξε ελάχιστα άουτ δίπλα από το δοκάρι του Αρεολά. Στο 79' ο Αλεξανδρόπουλος έφτασε και πάλι κοντά στο γκολ. Οι ερυθρόλευκοι βγήκαν ταχύτατα στην κόντρα, ο νεαρός μέσος ελίχθηκε, απέφυγε τον αντίπαλό του και σούταρε δυνατά από πλάγια θέση, αλλά ο Αρεολά είχε κλείσει τη γωνία του απέκρουσε σε κόρνερ. Στην εξέλιξη της φάσης ο Πορόζο πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Στο 87' η Γουέστ Χαμ μειώνει το σκορ. Ο Κίνι δεν μπόρεσε να διώξει με τον Πακετά να πιάνει ένα φοβερό βολέ και να μειώνει σε 2-1. Στο 91' συρτό σουτ του Φορτούνη η μπάλα άουτ. Στο 97' κεφαλιά του Σούτσεκ η μπάλα καταλήγει άουτ.

Τελικό σκορ 2-1 και επόμενη αναμέτρηση για τους ερυθρόλευκους κόντρα στον ΟΦΗ στο Ηράκλειο την Δευτέρα.

Ολυμπιακός (Ντιέγκο Μαρτίνεθ): Πασχαλάκης, Ροντινέι (74' Κίνι), Πορόσο, Ρέτσος, Ορτέγκα, Αλεξανδρόπουλος (85' Σολμπάκεν), Καμαρά, Έσε, Ποντένσε (85' Μασούρας), Φορτούνης (95' Γιόβετιτς), Ελ Κααμπί (95' Σκάρπα)

Γουέστ Χαμ (Nτέβιντ Μόγιες): Αρεολά, Κερέρ, Μαυροπάνος, Ογκμπόνα, Έμερσον, Σούτσεκ, Γουόρντ-Πράους (73' Αλβαρεζ), Κούντους, Φορνάλς (58' Ζαρόντ), Μπενραχμά (58' Μπόουεν), Ινγκς (58' Αντόνιο).

Η βαθμολογία των παιχτών:

Πασχαλάκης -8

Ροντινέι -8

Πορόζο -8

Ρέτσος -8

Ορτέγκα -7

Καμαρά -7

Έσε -8

Αλεξανδρόπουλος -8

Φορτούνης -9

Ποντένσε -7

Ελ Κααμπί -7


Κίνι -6

Σόλμπακεν -7

Μασούρας -7

Γιόβετιτς -

Σκάρπα -


Προπονητής:

Ντιέγκο Μαρτίνεθ  -8



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου