Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2023

Σπουδαία νίκη, με εντυπωσιακό Ποντένσε! ΟΦΗ-Ολυμπιακός 0-2 (πρωτάθλημα)

Ο Ολυμπιακός πήρε μία σπουδαία νίκη στο Ηράκλειο κόντρα στον ΟΦΗ για την 9η αγωνιστική της Super League.

Οι ερυθρόλευκοι έπαιξαν εξαιρετική μπάλα σε όλη την διάρκεια του αγώνα και θα μπορούσαν βάσει των ευκαιριών που δημιούργησαν να πετύχουν και άλλα γκολ. Εντυπωσιακή εμφάνιση από τον Ντάνιελ Ποντένσε που πέτυχε και τα δύο γκολ της ομάδας του. 

Οι ερυθρόλευκοι μάλιστα αγωνίστηκαν δίχως τους Ροντινέι και Φορτούνη που είχαν προβλήματα τραυματισμού, απειλήθηκαν ελάχιστα από τους επιθετικούς του ΟΦΗ και έδειξαν ότι βρίσκονται σε πολύ καλό δρόμο ενόψει της συνέχειας.

Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ παρέταξε τον Ολυμπιακό με τον Πασχαλάκη μπροστά από την εστία και τους Κίνι, Πορόζο, Ρέτσο και Ορτέγκα στην τετράδα της άμυνας. Οι Εσε και Καμαρά ήταν στα χαφ, με τους Ποντένσε, Σολμπάκεν και Μασούρα πίσω από τον Γιόβετιτς. 

Ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και στο 10' άνοιξε το σκορ με τον Ποντένσε. Ο Καμαρά έδωσε στον Κίνι και αυτός με την σειρά του για τον Μασούρα, ο οποίος έκανε την σέντρα, με τον Ποντένσε στο δεύτερο δοκάρι με όμορφο πλασέ να ανοίγει το σκορ. Στο 24' μετά από μπαλιά του Καμαρά, ο Γιόβετιτς κοντρολάρει και επιχειρεί το πλασέ, όμως ο Μπάουμαν τον προλαβαίνει και μπλοκάρει. Στο 29' κάθετη μπαλιά του Εσε για τον Γιόβετιτς ο οποίος πλασάρει χωρίς να βρει στόχο. Στο 33' ο Γιόβετιτς έκανε την κάθετη πάσα στον Ποντένσε, αυτός αντί να σουτάρει, έκανε το γύρισμα στον επερχόμενο Μασούρα, αλλά την τελευταία στιγμή ο Πασαλίδης πρόλαβε τον μεσοεπιθετικό του Ολυμπιακού και απομάκρυνε. Στο 40' ο Καμαρά έκανε τη σέντρα από δεξιά, αλλά δεν κατάφερε να βρει συμπαίκτη του, με τον Μπάουμαν να μπλοκάρει. Στο 45' ο Μασούρας βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά δεν βρήκε στόχο.

Τέλος πρώτου ημιχρόνου με τον Ολυμπιακό να προηγείται με 0-1 του ΟΦΗ.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με μία αλλαγή για τον ΟΦΗ. Με τον Αμπάντα να παίρνει την θέση του Καρώ. Στο 54' οι ερυθρόλευκοι πέτυχαν και δεύτερο γκολ. Ο Γιόβετιτς εκμεταλλεύτηκε το λάθος στην άμυνα του ΟΦΗ και έκλεψε την μπάλα και άφησε για τον Ποντένσε ο οποίος δεν δυσκολεύτηκε σε κενή εστία να πλασάρει σημειώνοντας το δεύτερο τέρμα του στο ματς. Στο 60' σουτ του Μασούρα από πλάγια θέση, άουτ. Στο 64' απευθείας εκτέλεση φάουλ του Γιόβετιτς, διώχνει σε κόρνερ ο Μπάουμαν. Στο 70' απευθείας εκτέλεση φάουλ το Θοράρινσον, άουτ. Στο 71' ο Τοράλ βρήκε χώρο και έκανε σουτ, άουτ. Στο 75' ο Μπιέλ σούταρε μέσα από την περιοχή του ΟΦΗ, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.  Στο 89' δυνατό σουτ του Κίνι πέρασε άουτ.

ΟΦΗ (Βάλντας Νταμπράουσκας): Μπάουμαν, Βούρος, Πασαλίδης, Καρώ (46' Αμπάντα), Θοράρινσον, Λάρσον, Μεγιάδο, Γκλάζερ, Γκαγέγος (68' Τοράλ), Μπάκιτς (26' Φελίπε λ.τρ.), Ντίκο (68' Ριέρα).

Ολυμπιακός (Ντιέγκο Μαρτίνεθ): Πασχαλάκης, Κίνι, Πορόσο, Ρέτσος, Ορτέγκα, Καμαρά (83' Καρβάλιο), Έσε, Ποντένσε (83' Σκάρπα), Σολμπάκεν (65' Μπιέλ), Μασούρας (76' Αλεξανδρόπουλος), Γιόβετιτς (65' Ελ Κααμπί).

Η βαθμολογία των παιχτών:

Πασχαλάκης -7

Κίνι -8

Ρέτσος -8

Πορόσο -7

Ορτέγκα -7

Έσε -8

Καμαρά -8

Ποντένσε -10

Σολμπάκεν -6

Μασούρας -8

Γιόβετιτς -9


Ελ Κααμπί -7

Μπιέλ -6

Αλεξανδρόπουλος -7

Σκάρπα -

Καρβάλιο -


Προπονητής:

Ντιέγκο Μαρτίνεθ -8



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου