Σάββατο 17 Ιουνίου 2023

Μεγάλη νίκη για την εθνική με γκολάρα του Μασούρα! Ελλάδα-Ιρλανδία 2-1 (πρ. Euro)

Μεγάλη νίκη για την εθνική, καθώς επικράτησε της Ιρλανδίας με 2-1, έχοντας ως χρυσό σκόρερ τον Γιώργο Μασούρα, ενώ το άλλο γκολ της εθνικής το πέτυχε ο Μπακασέτας σε εκτέλεση πέναλτι. Με τους Ιρλανδούς να ισοφαρίζουν προσωρινά με τον Φέργκιουσον.

Η Ελλάδα πήρε αυτήν την πολύ σημαντική νίκη, για να έχει ελπίδες για πρόκριση στο Euro 2024, καθώς είναι σε ένα όμιλο φωτιά με Γαλλία, Ολλανδία και απώλειες δεν χωράνε.

Κάτω από τα δοκάρια για την Εθνική ήταν ο Βλαχοδήμος, με τους Μπάλντοκ, Χατζηδιάκο, Μαυροπάνο και Τσιμίκα τετράδα στην άμυνα. Κουρμπέλης, Μάνταλος και Μπακασέτας ήταν στη μεσαία γραμμή, με τον Παυλίδη στην κορυφή της επίθεσης και τους Μαρούρα, Πέλκα να τον πλαισιώνουν.

Η Ιρλανδία παρατάχθηκε με τον Μπαζούνου στο τέρμα, Κόλινς, Ίγκαν, Λένιχαν τριάδα στην άμυνα και τους Ντόχερτι, Οντόουντα φουλ μπακ. Στη μεσαία γραμμή ήταν οι Κούλεν, Σμόλμπόουν και Μολούμπι ενώ στην κορυφή οι Ιντά και Φέργκιουσον.

Στο 4' πρώτη ευκαιρία για την εθνική όταν ο Μπακασέτας είχε μια κεφαλιά από σέντρα του Τσιμίκα που όμως κόντραρε και πέρασε κόρνερ, ενώ μετά την εκτέλεσή του ο Μαυροπάνος έπιασε το γυριστό για να διώξει ξανά δύσκολα σε κόρνερ ο Μπαζούνου. Στο 7' ο γκολκίπερ των Ιρλανδών απέκρουσε το καλό σουτ του Μπακασέτα έξω από την περιοχή. Στο 13' η εθνική κέρδισε πέναλτι σε χέρι του Ο'Ντάουντα μετά από σέντρα του Μπάλντοκ. Ο Μπακασέτας ανέλαβε την εκτέλεση και άνοιξε το σκορ. Στο 27' η Ιρλανδία έφτασε στην ισοφάριση. Μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Φέργκιουσον πήρε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι και από κοντά ο Κόλινς έστειλε την μπάλα στα δίκτυα. Στο 33' καλή στιγμή για την εθνική, αλλά το πλασέ του Πέλκα δεν ήταν καλό παρότι βρέθηκε μόνος του διαγώνια αριστερά στην περιοχή. 

Τέλος πρώτου ημιχρόνου με τις δύο ομάδες να είναι ισόπαλες στο 1-1.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε εντυπωσιακά για την εθνική, καθώς πέτυχε γκολ με τον Μασούρα. Ο Μπακασέτας με τρομερή ασίστ βρήκε τον Μασούρα ο οποίος με άψογο πλασέ μέσα από την περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-1 σε έξαλλους πανηγυρισμούς. Στο 51' οι Ιρλανδοί είχαν μία καλή στιγμή σε σουτ του Ντόχερτι. Στο 72'  όταν ο Κόλινς έπιασε ένα πολύ δυνατό σουτ και ο Βλαχοδήμος έδιωξε εντυπωσιακά. Στο 79' ο Φούντας έφυγε από τα αριστερά, έδωσε στον Γιακουμάκη, αλλά ο Έλληνας φορ δεν τελείωσε καλά τη φάση.

Τελικό σκορ 2-1 και επόμενη αναμέτρηση για την εθνική κόντρα στην Γαλλία εκτός έδρας την ερχόμενη Δευτέρα.

ΕΛΛΑΔΑ: Βλαχοδήμος, Μπάλντοκ, Μαυροπάνος, Τσιμίκας, Χατζηδιάκος, Κουρμπέλης, Μάνταλος (90' Σιώπης), Μπακασέτας (90+4' Τζαβέλλας), Πέλκας (71' Φούντας), Μασούρας, Παυλίδης (71' Γιακουμάκης).

ΙΡΛΑΝΔΙΑ: Μπαζούνου, Ντόχερτι, Οντουόντα (ΜακΚλίν), Έγκαν, Κούλεν, Φέργκιοσον, Άιντα (46' Τζόνστον), Κόλινς, Μολούμπι (81' Ομπαφέμι), Λένιχαλ (89' Πάροτ), Σμόλμπον (53' Νάιτ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου