Τρίτη 20 Ιουνίου 2023

Την ...λύγισε ο Μαυροπάνος! Γαλλία-Ελλάδα 1-0 (πρ. Euro 2024)

Την λύγισε ο Μαυροπάνος. Η εθνική Ελλάδος στάθηκε αξιοπρέπεστα στο «Stade de France» απέναντι στην υπερδύναμη Γαλλία, αλλά ηττήθηκε με 1-0 με πέναλτι του Εμπαπέ στο 55'.

Η Ελλάδα ηττήθηκε χάρις στα πολλά λάθη του Μαυροπάνο, ο οποίος έκανε ένα εντελώς ανόητο πέναλτι πάνω στον Γκριεζμάν, έκανε παράβαση στο πέναλτι το οποίο είχε αποκρούσει ο Βλαχοδήμος και αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Η Γαλλία ξεκίνησε με τον Μενιάν στα δοκάρια, τους Κουντέ, Κονατέ, Ουπαμεκανό και Τεό Ερναντές τετράδα στην άμυνα, τους Γκριεζμάν, Τσουαμενί και Καμαβινγκά στη μεσαία γραμμή και τους Κομάν, Κόλο Μουανί, Εμπαπέ στην επίθεση καθώς έμειναν στον πάγκο οι Ζιρού και Ντεμπελέ.

Για την Ελλάδα ο Βλαχοδήμος ήταν στο τέρμα, Μπάλντοκ, Χατζηδιάκος, Μαυροπάνος και Τσιμίκας τετράδα στην άμυνα, με τους Σιώπη, Κουρμπέλη και Μπακασέτα να συνθέτουν την τριάδα στη μεσαία γραμμή και τους Μάνταλο, Μασούρα και Γιακουμάκη στην επίθεση.

Στο 8' πρώτη ευκαιρία για την Γαλλία. Όταν ο Εμπαπέ πλάσαρε ψηλά μέσα από την περιοχή. Στο 11' ο Εμπαπέ πάτησε το γκάζι και εξαφανίστηκε από αριστερά, ο Βλαχοδήμος έβαλε ελάχιστα το χέρι του στην παράλληλη σέντρα και ο Τσιμίκας πρόλαβε να κόψει προ του Κομάν. Στο 24' διαγώνια κεφαλιά του Μουανί, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Στο 26' πρώτη ευκαιρία για την Ελλάδα, όταν ο Μπακασέτας έπιασε το συρτό σουτ έξω από την περιοχή και ο Μενιάν μπλόκαρε. Στο 34' ο Ουπαμεκανό έπιασε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Στο 44' ο Βλαχοδήμος απέκρουσε εντυπωσιακά το πλασέ του Κουντέ.

Τέλος πρώτου ημιχρόνου με τις δύο ομάδες ισόπαλες στο 0-0.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε δίχως αλλαγές για τις δύο ομάδες, με την Γαλλία να κερδίζει ένα πέναλτι στο 49' ύστερα από λάθος του Μαυροπάνου, ο οποίος κλώτσησε άτσαλα στο κεφάλι τον Γκριεζμάν. Ο Εμπαπέ εκτέλεσε το πέναλτι, ο Βλαχοδήμος απέκρουσε, αλλά ο Μαυροπάνος είχε μπει πριν την εκτέλεση μέσα και ο Λαόθ ζήτησε επανάληψη και αυτήν την φορά ο Εμπαπέ ήταν εύστοχος. Στο 65' είχε και μία καλή στιγμή με σουτ του Μάνταλου έξω από την περιοχή, με τον Μενιάν να μπλοκάρει χαμηλά. Στο 69' όμως τα πράγματα έγιναν ακόμη πιο δύσκολα όταν ο Μαυροπάνος αποβλήθηκε με κόκκινη κάρτα για μαρκάρισμα στον Κόλο Μουανί που έβγαινε απέναντι στον Βλαχοδήμο. Στο 82' ο Εμπαπέ αστόχησε σε σουτ από καλή θέση. Στο 87' Φούντας και Παυλίδης έφυγαν στην κόντρα, με τον πρώτο να κάνει το σουτ μέσα από την περιοχή, αλλά η μπάλα κόντραρε κι έφυγε κόρνερ. Στο 88' Ντεμπελέ είχε επίσης μία μεγάλη ευκαιρία για να σκοράρει.

Τελικό σκορ 1-0 και επόμενη αναμέτρηση για την εθνική Ελλάδος κόντρα στην Ολλανδία εκτός στις 7/9.

Γαλλία (Ντιντιέ Ντεσάν): Μενιάν, Κουντέ, Ουπαμεκανό, Κονατέ, Τεό Ερναντέζ, Καμαβινγκά, Τσουαμενί, Γκριεζμάν (85' Νκουνκού), Κομάν (77' Ντεμπελέ), Μπαπέ, Κόλο Μουανί (85' Ζιρού).

Ελλάδα (Γκουστάβο Πογέτ): Βλαχοδήμος, Μπάλντοκ, Χατζηδιάκος, Μαυροπάνος, Τσιμίκας, Σιώπης (66' Φούντας), Κουρμπέλης (86' Μπουχαλάκης), Μπακασέτας (71' Ρέτσος), Μάνταλος, Μασούρας (71' Κουλιεράκης), Γιακουμάκης (66' Παυλίδης).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου