Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2022

Δεν έδειξε καλή εικόνα! Ουγγαρία-Ελλάδα 2-1 (φιλικό)

Η εθνική γνώρισε την ήττα από την Ουγγαρία, μην δείχνοντας ιδιαίτερα θετικό πρόσωπο. Η Ελλάδα κατάφερε να φτάσει στην ισοφάριση με γκολ του Μπακασέτα στο 81' με εκτέλεση πέναλτι, αλλά τελικά δέχθηκε το γκολ στις καθυστερήσεις του παιχνιδιού με φάουλ του Κάλμαρ.

Η Ουγγαρία είχε ανοίξει το σκορ στο Στάιλς στο 15'. Τέσσερις παίχτες του Ολυμπιακού ξεκίνησαν ως βασικοί και πιο συγκεκριμένα οι Πασχαλάκης, Ρέτσος, Μπουχαλάκης και Μασούρας. Με τον τερματοφύλακα του Ολυμπιακού να έχει αρκετές καλές παρεμβάσεις στο ενεργητικό του.

Ο Πογιέτ κατέβασε μία Ελλάδα σε σχηματισμό 4-3-3 με την Ουγγαρία. Κάτω από τα γκολπόστ ο Πασχαλάκης, τετράδα άμυνας με Ρότα, Χατζηδιάκο, Ρέτσο και Γιαννούλη, κέντρο με Μπουχαλάκη, Κουρμπέλη και Μπακασέτα και τριάδα μπροστά με Μάνταλο, Μασούρα και Ιωαννίδη. 

Στο 8' ένα σουτ του Μπουχαλάκη δεν βρήκε στόχο. Στο 15' η Ουγγαρία άνοιξε το σκορ με τον Στάιλς. Οι Μαγυάροι άλλαξαν εξαιρετικά την μπάλα. Συγκεκριμένα, συνεργάστηκαν άψογα οι Στάιλς και Ρόλαντ Ζάλαϊ με την μπάλα να φθάνει στον άσο της Φράιμπουργκ που δεν είχε πρόβλημα με πλασέ να νικήσει τον Πασχαλάκη. Στο 19' ένα μακρινό σουτ του Μπακασέτα πέρασε ψηλά άουτ χωρίς να ανησυχήσει τους Ούγγρους. Στο 39' μετά από σέντρα Τζούτζακ ο Πασχαλάκης έβγαλε δύσκολα το γύρισμα του Σάλαι. Στο 40' ο Α. Σάλαι είχε μία κεφαλιά από κόρνερ που πήγε στα χέρια του Πασχαλάκη.

Τέλος πρώτου ημιχρόνου που βρίσκει την Ουγγαρία μπροστά στο με 1-0.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε δίχως αλλαγές για τις δύο ομάδες. Η εθνική Ελλάδος είχε την πρώτη καλή στιγμή στο δεύτερο ημίχρονο και πιο συγκεκριμένα στο 49', όταν ο Μπακασέτας πάσαρε στον Μασούρα, ο οποίος εκτέλεσε από τα όρια της περιοχής, με την μπάλα να περνά μόλις άουτ. Στο 74' ο Άνταμ απείλησε με σουτ που απέκρουσε ο Πασχαλάκης. Στο 80' η εθνική μας κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Μπακασέτα από τον Στάιλς, την εκτέλεση την ανέλαβε ο ίδιος ισοφαρίζοντας για την Ελλάδα. Στο 91' ο Φούντας είχε μία προσπάθεια που μπλόκαρε ο Ζάπανος. Στο 93' η Ουγγαρία κέρδισε φάουλ σε καλό σημείο, την εκτέλεση ανέλαβε ο Κάλμαρ η μπάλα κόντραρε και στο τείχος και κατέληξε στα δίκτυα του Πασχαλάκη.

Τελικό σκορ 2-1 και επόμενη αναμέτρηση για την εθνική κόντρα στο Γιβραλτάρ εκτός έδρας στις 24/3.

ΟΥΓΓΑΡΙΑ: Ντιμπούζ (92' Ζάπανος), Α. Σαλάι, Φιόλα, Όρμπαν, Τζούτζακ (53' Άνταμ), Α. Νάγκι, Σομποσλάι (92' Καλμάρ), Κερκέζ (53' Σ. Νάγκι), Στάιλς, Ρ. Σαλάι (71' Ντάρνται) και Μπότκα (71' Λανγκ).

ΕΛΛΑΔΑ: Πασχαλάκης, Ρότα, Χατζηδιάκος, Ρέτσος, Γιαννούλης (68' Κυριακόπουλος), Κουρμπέλης (86' Παπανικολάου), Μπακασέτας, Μπουχαλάκης (68' Χατζηγιοβάνης), Μάνταλος, Μασούρας (86' Δουβίκας) και Ιωαννίδης (61' Φούντας).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου