Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2022

Πρεμιέρα για το Μουντιάλ! Κατάρ-Εκουαδόρ 0-2

Πρεμιέρα για το Μουντιάλ είχαμε την Κυριακή. Μία πρεμιέρα που είχαμε μία ...ιστορική ήττα καθώς το Κατάρ έγινε η πρώτη διοργανώτρια χώρα που χάνει στην πρεμιέρα της διοργάνωσης.

Σε παράσταση για έναν ρόλο εξελίχθηκε η πρεμιέρα του 22ου Παγκοσμίου Κυπέλλου. Με τον Ένερ Βαλένσια να… οργιάζει, το Εκουαδόρ, έριξε στο καναβάτσο το Κατάρ, καθώς το υποχρέωσε σε ήττα με 0-2, με τον επιθετικό της Φενερμπαχτσέ να πετυχαίνει και τα δύο γκολ της ομάδας του.

Μόλις στο 3' άλλωστε ο Ένερ Βαλένσια βρήκε δίχτυα με κεφαλιά έπειτα από άστοχη έξοδο του τερματοφύλακα, Αλσίμπ το οποίο όμως ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Στο 15' ο Βαλένσια ανατράπηκε από τον αντίπαλο γκολκίπερ μέσα στην περιοχή και ευστόχησε από το σημείο του πέναλτι, στην πρώτη φορά που το παρθενικό γκολ σε Μουντιάλ σημειώνεται από την άσπρη βούλα. Το Εκουαδόρ είχε ανεβάσει αισθητά τον ρυθμό του στο παιχνίδι και στο 31' έφτασε και σε δεύτερο τέρμα. Ο Πρεσιάδο έβγαλε σέντρα ακριβείας για το κεφάλι του Βαλένσια, με τον επιθετικό του Φενέρ να πιάνει τρομερή κεφαλιά και να ανεβάζει τον δείκτη του σκορ στο 0-2. Το Κατάρ αντιμετώπιζε πολλά προβλήματα στην κατοχή μπάλας, αδυνατούσε να βρει ρυθμό, αλλά στο 45' έχασε μεγάλη ευκαιρία σε κεφαλιά του Αλί.

Στο 55' ο Ιμπάρα είχε την πρώτη καλή στιγμή πλησιάζοντας το 0-3, με τον Αλσέμπ να αντιδράει θετικά αυτή τη φορά και να αποκρούει. Ο Μουντάρι απείλησε στο 86' για το Κατάρ όμως το αξιόλογο σουτ του έφυγε άουτ, στη μόλις δεύτερη καλή στιγμή των γηπεδούχων στο ματς με τους παίκτες του Εκουαδόρ να μην ιδρώνουν και να πανηγυρίζουν στο φινάλε μία εύκολη νίκη.

ΚΑΤΑΡ: Αλσέμπ, Μιγκέλ, Χασάν, Αχμέντ, Χισάμ, Κούκι, Χατέμ, Αλχάιντος (72' Γουάντ), Μπουντιάφ, Αφίφ, Αλί (72' Μουντάρι)

ΕΚΟΥΑΔΟΡ: Γκαλίντες, Τόρες, Χινκαπιέ, Εστουπινιάν, Πρεσιάδο, Ιμπάρα (68' Σαρμιέντο), Πλάτα, Μέντες, Καϊσέδο (90' Φράνκο), Εστράδα (90' Ροντρίγκες), Βαλένσια (77' Σιφουέντες)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου