Δευτέρα 20 Απριλίου 2020

Σαν σήμερα το 2002 η νίκη τίτλου κόντρα στην ΑΕΚ!

Ολυμπιακός: Σαν σήμερα η τεσσάρα κόντρα στην ΑΕΚ και το… άλμα τίτλου! (vid) | to10.gr
Σαν σήμερα στις 20/4/2002 ο Ολυμπιακός επικρατεί της ΑΕΚ με 4-3 και κάνει το σημαντικότερο βήμα για την κατάκτηση του 6ου συνεχόμενου πρωταθλήματος. Οι ερυθρόλευκοι εκτός από τους κιτρινόμαυρους είχαν να αντιμετωπίσουν και την άθλια διαιτησία του Κύρου Βασσάρα ο οποίος έκανε τα πάντα για να χαρίσει τον τίτλο στην ΑΕΚ.
Η ΑΕΚ προηγήθηκε με ανύπαρκτο πέναλτι του Τσιάρτα στο 22', όμως οι ερυθρόλευκοι φτάνουν στην ισοφάριση με φανταστικό γκολ του Αλεξανδρή στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου βάζοντας φωτιά στο ΟΑΚΑ. Στο 52' ο Ολυμπιακός παίρνει προβάδισμα με κεφαλιά του Πατσατζόγλου και στο 58' ο Αλεξανδρής πετυχαίνει το δεύτερο προσωπικό του τέρμα, όταν εκμεταλλεύτηκε το λάθος στην άμυνα της ΑΕΚ.
Η ΑΕΚ ξαναμπαίνει για τα καλά στο παιχνίδι όταν και πάλι από το σημείο του πέναλτι ο Τσιάρτας μείωσε σε 3-2 στο 72' και με τον Γεωργίου να έχει μια εντυπωσιακή απόκρουση λίγο αργότερα κρατώντας το προβάδισμα για τον Ολυμπιακό, ενώ είχε και δοκάρι ο Ολυμπιακός με τον Ανατολάκη.
Ο Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς κάνει το 4-2 στο 90′, ενώ οι φιλοξενούμενοι πετυχαίνουν ένα ακόμη γκολ με τον Λάκη στο 94′. Τελικό σκορ 4-3, ο Ολυμπιακός «σκαρφαλώνει» στην κορυφή με 55 βαθμούς και πιάνει την ΑΕΚ, έχοντας παράλληλα το πάνω χέρι στην ισοβαθμία καθώς επικράτησε δύο φορές της «Ένωσης» εκείνη τη χρονιά. Είχε προηγηθεί το 2-3 του πρώτου γύρου στο «Νίκος Γκούμας». 
Την τελευταία αγωνιστική οι ερυθρόλευκοι επικρατούν 1-5 του Άρη στο Χαριλάου και φτάνουν στο 31ο πρωτάθλημα της ιστορίας τους.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ολυμπιακός: Γεωργίου, Πατσατζόγλου, Βενετίδης, Κωστούλας, Αμανατίδης (72΄ Ανατολάκης), Τζόρτζεβιτς, Γιαννακόπουλος (59΄ Ζε Ελίας), Καρεμπέ, Ζέτερμπεργκ, Τζιοβάνι, Αλεξανδρής (84΄ Νινιάδης).
ΑΕΚ: Χιώτης, Φερούζεμ (64΄ Κωνσταντινίδης), Γκαμάρα, Γεωργέας (26΄ Κωστένογλου), Τσάρτας, Λάκης, Ζαγοράκης, Ζήκος, Νικολαΐδης, Κασάπης, Ίβιτς. 

Δείτε στιγμιότυπα της αναμέτρησης:



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου